אין תמונה
"הרכב פצצה במטבח של אמך". מתוך גליון המגזין הראשון של "אינספייר"

חקירת הפיגוע המזעזע במרתון בוסטון הזכירה לנו שהכל נמצא ברשת, גם הוראות ארגון הטרור אל-קאעידה להכנת פצצות ביתיות קטלניות באמצעות סיר לחץ. הוראות ההכנה התפרסמו לפני כשלוש שנים, בקיץ 2010, בגליון הראשון של המגזין האינטרנטי באנגלית של אל-קאעידה "אינספייר" הפונה בעיקר לתומכי אל-קאעידה בתוך ארה"ב. בעמוד השער של המגזין מתגאים שם בהפניה לכתבה המלמדת את הקוראים איך "להכין פצצה במטבח של אמך".

אין תמונה
הוראות ההכנה במגזין

בכתבה עצמה מפורטים שלב אחר שלב כיצד להרכיב את הפצצה מחומרים "ביתיים" כמו: מסמרים, חלק מצינור ביוב. "השימוש בסיר לחץ הוא השיטה היעילה ביותר", כותבים שם ומורים על הקוראים להדביק את "הברגים לחלק הפנימי של סיר לחץ ולאחר מכן למלא את הסיר בחומר דליק".

לא מדובר בגיליון יחיד וחד פעמי, אותו מגזין היוצא לאור מדי כשלושה חודשים. בגיליון האחרון למשל, שפורסם במרץ האחרון, הונחו הקוראים כיצד לגרום לתאונות דרכים. "למה תאונות דרכים?", מסבירים במגזין, "המטרה היא אינשאללה, שלחברות הביטוח ימאס כל כך מביזבוז הכספים כתוצאה מהטרור, עד שהן ילחצו על הממשלה להפסיק את העריצות נגד המוסלמים".

אין תמונה
"רשימת המבוקשים" של המגזין

"מקור לימוד בלתי נלאה לאוספי המודיעין"

מה הן הפרסומות או המודעות שמתפרסמות במגזין,  אתם שואלים את עצמכם? גם אותן כמובן מתאימים לתוכן. כך למשל, אחת המודעות בעיתון מופיעה תחת הכותרת "כן, אנחנו יכולים", הקאץ' פרייז המפורסם של אובמה, אך מתחתיה המשפט "כדור ביום, משאיר את הכופרים רחוקים". לצד המשפט מופיעים תמונותיהם של "מבוקשים" של אל-קאעידה, ביניהם הסופר סלאמן רושדי שספרו "פסוקי השטן" נאסר למכירה במדינות מוסלמיות בשל האופן בו מוצג שם הנביא מוחמד והכומר טרי ג'ונס מפלורידה שתכנן לשרוף ספרי קוראן ביום השנה לאסון התאומים.  

אין תמונה
"כך תגרמו לתאונות דרכים". מתוך המגזין

יורם שווייצר, ראש התוכנית לחקר טרור במכון למחקרי ביטחון לאומי, מכיר את הבטאון של אל-קאעידה, ומספר כי מגזין זה משמש גם את עבודת אנשי המודיעין כדי ללמוד על שיטות פעולה פופולריות של אנשי טרור.  "המגזין באנגלית פונה אל קהל היעד המערבי ומשמש לתעמולה, גיוס, הכוונה, ולימוד של תומכים שמעוניינים להצטרף לשורות הארגון ולא מסוגלים להגיע פיזית למחנות האימונים של אל-קאעידה כיצד עליהם לפעול", הוא אומר ומסביר כי "מדינה מערבית לא יכולה להסיר אתר בלי חוק שמותיר זאת, אבל כרגע מדובר במקור לימוד בלתי נלאה לאוספי המודיעין כדי לעקוב אחר הגולשים באותם אתרים ואלה המתכתבים בהם". בשנים האחרונות חוסלו פעילים בולטים במגזין, ביניהם אחד הכותבים הבולטים לשעבר במגזין - אנוואר עוואלקי, וסמיר חאן שהיה אחד העורכים של העיתון, שניהם היו בעלי אזרחות אמריקנית.