בטח שמתם לב לתופעה מוזרה שמתרחשת ביוטיוב כאשר מספר הצפיות נתקע לו על מספר קסום של 301 למשך יום או אפילו יממה שלמה. זאת למרות שליד הסרטון  שהופך לוויראלי ורץ ברשת מופיעים אלפי לייקים ודיסלייקים, מספר הצפיות עדיין עומד על 301?

משתמש היוטיוב, בראדלי הארן או בכינויו Numberphile, החליט לשים סוף לניחושים והעלה סרטון חדש ובו הוא מראיין את טד המילטון, מנהל מוצר ביוטיוב שפותר את תעלומת 301 הצפיות אחת ולתמיד.

בסרטון של כמעט 10 דקות, ועם יותר מ-301 צפיות, מסביר המילטון באופן כללי את הדרך בה נספרות הצפיות שבכל ווידאו שעולה ליוטיוב וכמובן עונה על שאלת ה-301.

מסתבר שהתשובה לאחת מהתעלומות המוזרות ביוטיוב פשוטה למדי ונובעת משילוב בין בנייה של מנגנון פיקוח אשר מוודא שאף אחד לא מרמה את המערכת וטעות קטנטנה של מתכנת.

בכל פעם שמישהו צופה בווידאו מסוים, המערכת של יוטיוב קולטת את הצפייה הזו, אבל בגלל שבסרטונים וויראלים מדובר במאות אלפי ואף מיליוני צפיות שמתרחשות בתוך פרק זמן קצר יחסית, המערכת של יוטיוב שקולטת את כל הכניסות האלה ממחשבים ברחבי העולם אינה מספיקה לבדוק את כולן כדי לוודא שהגיעו מאנשים אמיתיים ולכן מעכבת את הספירה.

אין תמונה
אחת התעלומות המדוברות ברשת, עכשיו סוף סוף אנחנו מגלים את האמת

אבל למה דווקא 301? המילטון מסביר כי לדעתם, ברגע שסרטון עובר את גבול 300 הצפיות, הוא הופך מסרטון קטן ופרטי לתופעה רחבה יותר ולכן דווקא בקו הזה הם חושבים שיש צורך למתוח את הגבול.

משם הסרטון עובר לתהליך אימות סטטיסטי שלוקח זמן. מלבד בדיקה האם מדובר במספר צפיות אמיתי שלא עבר מניפולציה של האקר, הם גם מוודאים שהכותרת והתמונה הראשית של הסרטון אינן מטעות וגורמות לאנשים להיכנס ולצאת מהסרטון אחרי מספר שניות בלבד (דבר שאינו נחשב לצפייה בעיניהם).  

"אבל המספר הוא 301 ולא 300", מתעקש המראיין ובצדק, ואז מגיעה התשובה האמיתית. מסתבר שמדובר בבעיית קוד פשוטה. כשהמתכנת כתב את הנוסחה לפיה יחשבו את המספר שמעליו המנגנון יעבור למצב של בדיקה מיוחדת הוא כתב אותו כך:

אם מונה הצפיות קטן מ-300 אזי תוסיף 1 ל-מונה. במילים אחרות, תמשיך לספור כרגיל אם מספר הצפיות  נמוך מ-300). אחרת, המשך ל-X, כשאיקס היא פעולת הבדיקה הקפדנית יותר של הצפיות.

אבל בטעות, במקום "קטן מ-300", המתכנת רשם "קטן או שווה ל-300" וכך המנגון נתקע ב-301 צפיות.

>> מה רוטט לכם בכיס? לא הסמארטפון

>> ההוכחה שמיקרוסופט העתיקה את האייפד של אפל