שוטרים בארה"ב ביקשו מחברת אמזון להעביר לידיהם נתונים שנאספו על ידי מכשיר אמזון אקו מתוצרתה, לצורך חקירת רצח. זאת מאחר שהרמקול האינטראקטיבי החכם, המאזין לסביבה וממתין לפקודות, עמד סמוך לאמבטיה שבה נמצא אדם מת עם סימני מאבק.

המשטרה העבירה לאמזון שני צווים בהם דרשה הקלטות ונתונים מהמכשיר, אולם החברה סירבה לחלוק עם השוטרים מידע ששלח המכשיר לשרתיה, לפי מסמכים שהוגשו לבית משפט במדינת ארקנסו. עם זאת, אמזון כן העבירה לידי המשטרה את פרטי המשתמש של בעל המכשיר ואת היסטוריית הרכישות שביצע דרך החברה.

בסופו של דבר, חוקרי המשטרה הצליחו לחלץ את המידע מהמכשיר עצמו. החשוד בביצוע הרצח, שהתרחש לפני שנה, טרם הועמד למשפט ולא ברור האם המידע אכן סייע בסופו של דבר לחקירה.

לפי החשד, ג'יימס בייטס התקשר למשטרה בעיר בנטונוויל במדינת ארקנסו בטענה כי מצא את גופת חברו, ויקטור קולינס, שוכבת באמבטיה מלאה מים כשפניה כלפי מטה. אולם סימנים על גופו של קולינס ועל האמבטיה עוררו את חשד המשטרה כי מדובר ברצח.

אקו של אמזון מקליט ברצף קולות שנקלטים על ידי המכשיר, החל מרגע שבו מזוהות מילות הפעלה ועד לסיום מתן הפקודות הקוליות. המכשיר אמנם לא מקליט כל הזמן, אולם לעיתים מופעלת ההקלטה כאשר המכשיר מזהה בטעות דיבור בתור פקודת הפעלה.

בייטס טען כי ישן, וכי כאשר התעורר מצא את גופת קולינס, אולם קולות שהוקלטו על ידי אמזון אקו במהלך השעות שבהן התרחש לכאורה הרצח, עשויות לסייע לשפוך אור על האירועים.

לדברי המשטרה, לרשות בייטס היו מספר מכשירים ביתיים חכמים נוספים, ובכלל זה מד מים אשר הראה כי נעשה שימוש ביותר מ-500 ליטר מים בין השעות אחת לשלוש לפנות בוקר בלילה שבו נמצא קולינס מת באמבטיה של בייטס. החוקרים טוענים כי המים שימשו לשטיפת ראיות של מה שהתרחש בחצר הפנימית של הבית.

בייטס עתיד לעמוד למשפט באשמת רצח, ומשפטו צפוי להתחיל בשנה הבאה.

"דרישות מקיפות מדי"

הפרשה מזכירה את סירובה של חברת אפל לסייע לחוקרי הבולשת הפדרלית בפיתוח תוכנת "דלת אחורית" כדי לפרוץ למכשיר האייפון של מבצע מתקפת הטרור בה נרצחו 14 בני אדם בדצמבר 2015 בסן ברנרדינו שבקליפורניה.

במקרה של אפל , כמו בזה של אמזון, הצליחו לבסוף החוקרים לחלץ את המידע ללא שיתוף הפעולה של החברה.

"אמזון לא תשחרר מידע על לקוחות ללא דרישה תקפה ומחייבת מבחינה חוקית שתוגש לנו כיאות", מסרה אמזון. "אמזון מתנגדת לדרישות מקיפות מדי או בלתי ראויות כעניין שבשגרה".

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
המטבע היקר בעולם: כמה הפסידה ארה"ב על ייצור מטבעות של פני?
המשבר הגרעיני בטושיבה שמערער את כלכלת יפן