והאוסקר הולך ל... מיקרוסופט?!

טקס האוסקר שנערך לפנות בוקר סיפק, כרגיל, לא מעט הפתעות לצד כמה תרחישים צפויים יותר. אך יש מי שהצליח לחזות את רוב הזוכים בפסלונים המוזהבים והנחשקים - מיקרוסופט. מנוע החיפוש שלה, Bing, הציג בימים האחרונים רשימת ניחושים שדייקה בכל הקטגוריות החשובות וגם ברוב היתר.

קורטאנה (צילום: magicnaanavi.deviantart.com)
אם היא באה מהעתיד, יכולות החיזוי שלה לא כל כך מרשימות. קורטאנה | צילום: magicnaanavi.deviantart.com

החברה חזתה נכונה את זכיותיהם של "בירדמן" בפרס הסרט הטוב, ג'וליאן מור בפרס השחקנית הראשית, אדי רדמיין בפרס השחקן הראשי, אלחנדרו אינייריטו בפרס הבמאי, פטרישה ארקט בפרס שחקנית המשנה וג'יי.קיי סימונס בפרס שחקן המשנה. בסך הכל, צדקה החברה בתחזיותיה ב-20 מתוך 24 הפרסים שחולקו - 83% דיוק.

4 הפספוסים של החברה היו בקטגוריות התסריט המקורי (החברה זכתה זכייה של "מלון גרנד בודפשט", בפועל זכה "בירדמן"), סרט האנימציה באוך מלא (החברה צפתה ניצחון ל"דרקון הראשון שלי 2", בפועל זכה "6 גיבורים"), הפסקול המקורי (התחזית: "התיאוריה של הכל", הזוכה: "מלון גרנד בודפשט") והעריכה (התחזית: "התבגרות", הזוכה: "וויפלאש").

הטקס השנה לא היה הפעם הראשונה בה ניסתה מיקרוסופט את מזלה בעתידות. בשנה שעברה הצליח אלגוריתם החיזוי שלה לצפות נכונה 21 מתוך 24 הזוכים (87.5% דיוק) וב-2013 19 מתוך 24 (79% דיוק). בנוסף, חזתה החברה בשנה שעברה את הזוכים בכל משחקי המונדיאל והיא מציגה תחזיות קבועות למשחקי כדורגל, פוטבול וקריקט ומצליחה לדייק רוב הזמן. משתמשים יכולים להתעדכן בתחזיות מיקרוסופט בחיפוש המילה predictions בסמוך לשם התחום הרצוי באתר bing.com, או בהזנת שאלות לעוזרת האישית Cortana במכשירי Windows Phone.

מעניקים לגיטימיות למקלות-סלפי

כאילו מקלות הסלפי לא מעצבנים מספיק גם כך, הלילה העניקה LG חותמת כשרות נוספת לשימוש בהם. החברה השיקה 4 סמארטפונים חדשים לשוק הביניים, ששניים מביניהם מצוידים ביכולת לזהות מחוות תנועה של המשתמשים באמצעות המצלמה הקדמית וכך מאפשרים להם לצלם סלפיז עם מקל ללא צורך בשלט ייעודי ועם תחושה עתידנית של "דוח מיוחד" על הטלפון.

Magna, Spirit, Leon ו-Joy, מכשירי הביניים של LG (צילום: LG)
מימין לשמאל: Magna, Spirit, Leon ו-Joy | צילום: LG

שני המכשירים, Magna ו-Spirit, מגיעים גם בגופים קעורים קלות, הדומים מאוד לאלו של מכשירי הפרימיום מבית LG, הלוא הם G3 ו-G-Flex 2. גודלו של מסך ה-Magna הוא 5 אינצ' ומסך ה-Spirit מסתפק ב-4.7 אינצ'.

כל ארבעת המכשירים החדשים, שהוכרזו לקראת תערוכת הסלולר MWC 2015 שתיערך בברצלונה בשבוע הבא, כוללים מעבדים מרובעי ליבות בסיסיים למדי ואחסון פנימי בנפח 8 גיגה-בייט. המצלמות של Magna, Spirit ו-Leon בעל מסך ה-4.5 אינצ' מגיעות עם חיישני 8 מגה-פיקסל מאחור ו-5 מגה-פיקסל מלפנים, בעוד Joy בעל מסך ה-4 אינצ' מגיע עם מצלמות 5 מגה-פיקסל מאחור ומצלמה פשוטה לשיחות וידאו מלפנים.

מחירי המכשירים לא פורסמו, אך הם צפויים להתחיל להימכר במדינות מסוימות (כנראה באסיה) עוד השבוע.

מחשב לגו לכל ילד

XO-infinity, מחשב נייד מודולרי לכל ילד (צילום: One Education)
יחזיק לכל החיים, אם מישהוא עדיין ירצה אותו עוד 10 שנים. XO-infinity | צילום: One Education

מחשבים בבתי הספר הם כבר מזמן לא דבר נדיר, והחברה שהוקמה על ידי אינטל למימוש חזון "מחשב לכל ילד" מתחילה לפזול לעבר הרחבתו, כך שלא תישאר בלי עבודה. הרעיון התורן עליו עובדים ב-One Education הוא XO-infinity - מחשב מודולארי, שניתן להחליף חלקים שונים שלו מבלי להחליף את כולו או להזידקק לידע טכני.

המחשב יהיה מורכב מ"יחידת בסיס" שבה כמה חריצים להכנסת החלקים השונים: מסך, יחידת עיבוד, סוללה, יחידת רכיבי תקשורת ואולי אף יחידה נוספת לשימושים אחרים. הדבר דומה לסמארטפון המודולארי של גוגל, Project Ara, המבוסס על כוות מסילות אליהן ניתן להכניס בהחלקה רכיבים שונים, החל מהמסך והסוללה ועד מצלמות באיכויות שונות או קוראי טביעות אצבע.

לטענת החברה, המחשב המודולארי אמור להחזיק למשך כל חייו של הילד, כאשר בגיל צעיר הוא ישתמש בו יותר כטאבלט ובבגרותו בעיקר כמחשב נייד. עם זאת, כנראה שכחו לקחת שם בשחבון שלפי מיטב התחזיות, עד שהילדים של היום יהיו מבוגרים כבר לא נצטרך מחשבים, מכיוון שהם יהיו שתולים לנו במוח.

זורה פלפל בארנק

הרובוט Pepper של SoftBank (צילום: SoftBank)
הרובוט שסוף-סוף יעשה לכם קפה, ויספר לכם בדיחות בזמן שאתם שותים אותו | צילום: SoftBank

מפעילת הסלולר היפנית Softbank הכריזה על מחירו של הרובוט Pepper ("פלפל"). המכשיר ההומנואידי, שצורתו כצורת אדם בגובה כמטר ועשרים עם רגל אחת רחבה שבתחתיתה גלגלים, מיועד לשמש כעוזר בשירותים שונים, כגון משימות מלצרות. הוא יודע לדבר, להקשיב ולבצע מחוות ידיים ופנים, ומציג תפריטים ואפשרויות אחרות על מסך המחובר לחזהו.

אך מי שרוצה אחד כזה לא ייצא בזול: החברה תתחיל בקרוב למכור את הרובוטים הקטנים למפתחים בלבד, במחיר של כ-1,660 דולר ליחידה, פלוס כ-206 דולר לחודש למשך שלוש שנים על הגישה לשירות האינטליגנציה המלאכותית שבלעדיו מדובר בקופסת פלסטיק יקרה. בסך הכל, מגיעות ההוצאות הללו לקרוב ל-9,100 דולר. החברה מבטיחה כי המחיר כולל ביטוח, למקרה שקורה משהו לרובוט. היא לא ציינה מה קורה אם הרובוט מעולל משהו לבעלים שלו.