הגולשת יעל נדהמה הבוקר (ה') כאשר נכנסה לגוגל וגילתה כי במקום הלוגו הרגיל של החברה מופיע על המסך כרוז פלסטיני, לפיו "הקסאם עמד לחסל גאוות הכיבוש הציוני". הטעויות, כמובן, במקור.

אין תמונה
עמוד הגוגל המזויף של גוגל עז-אדין אל-קסאם

לאחר שבדקנו ומצאנו כי אף אדם אחר בסביבה אינו נתקל בתופעה הזו, גייסנו את דנור כהן, האקר בכיר בצוות התקיפה והסייבר בחברת אבטחת המידע אבנת, לנסות להבין מה גרם לדפדפן של אותה גולשת להתגייס לשורות הגדודים הערביים.לדבריו, אותה גולשת נפלה קרבן למתקפה ממוקדת - אחת מאותן מתקפות המכוונות נגד גולשים בכלל וישראלים בפרט באופן יומיומי, דרך הודעות מזויפות המופצות במייל או ברשתות החברתיות.

ההשלכות של מתקפה כזו הן שהדפדפן של יעל "נחטף", כך שיציג במקום גוגל דף אחר שעוצב בדומה אך עם הדודל המיליטנטי. בנוסף, ייתכן כי הסיסמאות שהקלידה לאחרונה באתרים נגנבו ועתה יכולים האקרים פרו-פלסטינים להשתלט על חשבון הפייסבוק שלה ואף לחדור לחשבון הבנק שלה.

כדי להימנע ממתקפות כאלה ומהשתלטות עוינת על המחשב, הדפדפן והחשבונות שלכם עליכם להקפיד על הכללים הבאים:

  • להקפיד על תוכנת אנטיוירוס ואנטיספייוור\מלוור מעודכנת.
  • לגלות עירנות ולא להקליק על כל לינק שנשלחים בדוא"ל או תוכנות מסנג'ר.
  • לא להגיב לבקשות לקבלת כתובת דוא"ל וסיסמה ושאר פרמטרים שנשלחים אליכם בתירוצים שונים. רוב הסיכויים שאין שום חשבון בנק בשווייץ שחייב את הפרטים שלכם כדי להעביר לכם 200,000 דולר.
  • להימנע מגלישה לאתרים בעלי פוטנציאל להדבקות בווירוסים, סוסים טרויאנים או תולעים, כגון אתרי הורדות לא חוקיים.
  • לעיתים, הדפדפן עצמו מתריע על אתרים בעייתיים טרם הכניסה. כל הדפדפנים הפופולאריים כוללים יכולת התרעה כזו. אל תתעלמו ממנה.
  • ככלל, הימנעו משימוש באותה סיסמה ואותו שם משתמש למס' רב של אתרים ושירותים.