Western Digital  (צילום: ניב ליליאן)
MyCloud | צילום: ניב ליליאן

עם הסתערותן של חברות האינטרנט על שוק העננים, קשה למצוא היום מישהו שלא מנוי או משתמש באחד משירותי הענן של מיקרוסופט (OneDrive עד לאחרונה SkyDrive), גוגל (Google Drive), דרופבוקס ואחרים. כמענה, מציעה חברת Western Digital שירות ענן פרטי משלה – כונן קשיח בגודל של שני טרהבייט (2,000 גיגהבייט) הכולל שירות ענן תחת המותג MyCloud. קיבלנו אחד לבדיקה.

המראה של ה-MyCloud זהה וסטנדרטי כמו שאר מוצרי ה-My Book של החברה. מדובר בקופסה אלגנטית ומעוגלת קווים בלבן, עם שוליים באפור מנוקב בפתחי האוורור, שבאמת קצת מזכירה ספר עבה. בחזית, נורה בודדת, המסמנת בהבהובים וצבעים שונים את מצב הכונן. מצב העבודה הרגיל שלה הוא כחול יציב, ובשעת שינה של הכונן, היא תהפוך לכחול המהבהב בעצלתיים, כיאה לכונן ישן...

מאחור נמצא שלושה שקע החשמל, שקע רשת סטנדרטי RJ-45 שמתחבר לנתב (כבל מצורף בערכה), ושקע USB3, לחיבור של אמצעי אחסון חיצוני, דיסק און קי או כונן נוסף, להרחבת שטח האחסון ולגיבוי של הכונן שלנו.

My Cloud הוא בעצם מערכת שלמה, המורכבת מהכונן, אפליקציות ושירות רשת. האפליקציות, שזמינות לאנדרואיד ול-iOS (אייפון) ושירות רשת – שמאפשרים לנו לגשת למידע שמאוחסן בכונן מכל מקום בעולם שיש בו חיבור לאינטרנט.

התכונות של ה-MyCloud, כוללות גיבוי אוטומטי ויכולת הזרמה של תכנים ברשת הביתית כמו שהכרנו בכוננים חיצוניים רגילים צמודי רשת (NAS), אבל MyCloud גם מתייחד באפשרות להעלות קבצים לכונן מכל מקום דרך הסמרטפון ולגשת אליהם, כולל העלאה של תמונות דרך אפליקציית WD Photos. וגם, בונוס נחמד – קישוריות לשירותים כמו דרופבוקס ואחרים, הכל דרך האפליקציה של WD My Cloud. לצערנו, הכונן לא יכול לשמש כהרחבה תחת השירותים הציבוריים. עוד מאפשר ה-MyCloud, ריבוי משתמשים כך שכל בני הבית יוכלו לאחסן קבצים במקום אחד והגנת סיסמה.

ההתקנה של MyCloud היא יותר מורכבת ממה שציפינו, ועשויה להרתיע משתמשים לא מנוסים. ראשית יש לחבר את הכונן לחשמל, ובכבל הרשת לחבר אותו לנתב. לאחר מכן, יש לגלוש לאתר הייעודי ולהתקין את התוכנה. לא הכי מסובך בעולם, אבל גם לא פשוט ברמה של חבר והפעל. מווסטרן דיגיטל ציפינו ליותר.

גם ברמת השימוש השוטף והיומיומי, הכונן הזה לא כל כך אינטואטיבי. הניהול מתבצע גם הוא דרך הדפדפן, והממשק הראשוני אכן ידידותי, אבל כשנכנסים טיפה יותר לעומק, האפשרויות השונות עשויות להיות מבלבלות וקצת מאיימות למשתמש הלא מנוסה. ממשק עברי, מלווה בהסברים בעברית, היה עושה כאן הבדל עצום.

ווסטרן דיגיטל גם מאפשרים לכם לגשת לחומרים שלכם בכונן דרך חשבון ענן באתר שלהם. הבעיה, שהוא מבוסס על ג'אווה. הוא עובד, אבל גם – מלווה בלא מעט התראות אבטחה שיגרמו למשתמש המתחיל לקבל רגליים קרות.

מלבד זאת, האפליקציות עושות עבודה מצויינת (בדקנו אותן על אנדרואיד) – אפשר לגשת לקבצים בנוחות והממשק מוצלח, ואפליקציית התמונות גם מאפשרת לנו להעלות תמונות שאנחנו מצלמים בסלולרי באופן אוטומטי לכונן בבית, ולחסוך מקום בזיכרון. גם אופציית הזרמת המדיה עובדת היטב – לכונן יש שם משמעותי וכל התקן תומך dlna שיש לנו בבית, מחשב אחר או טלוויזיה, יזהו אותו בקלות.

בסופו של דבר, MyCloud של ווסטרן דיגיטל הוא כונן חיצוני יעיל ושימושי ככונן, כאשר גם ההבטחות לשירותי "ענן פרטי" מתקיימות, אם כי בסרבול משהו ובחוסר חן. הכונן הזה יכול להתאים ככונן משפחתי ולמי שמעוניין לרכז כמות גדולה של תמונות, סרטונים או קבצי קול במקום אחד בטוח ונגיש. ברם, בכל הנוגע להתעסקות, הכונן הזה מחייב שלפחות אחד מבני הבית יהיה עם יכולת טכנולוגית של משתמש מתקדם לפחות.

מחירו של הכונן מתחיל ב-799 שקלים לנפח של שני טרהבייט וניתן להשיגו ברשת באג וברשתות המובחרות.

ציון סופי: 8.4 מתוך 10

לכל הסקירות