העלייה בפופולאריות של הביטקוין בשנתיים האחרונות הובילה, בין השאר, לזינוק מדהים במחיר שלו תוך זמן קצר - אבל לא כולם מרוצים מההתעניינות העולמית סביב המטבע הווירטואלי. מחקר חדש שפורסם בנושא טוען כי דווקא הפושעים בדארקנט מביעים חוסר שביעות רצון מהביטקוין, ומתחילים לפזול לכיוון מטבעות אחרים.

עלויות העמלות טיפסו, פרק הזמן להשלמת עסקה זינק

המחקר של חברת האבטחה Recorded Future עקב וניתח 150 קהילות מרכזיות, שווקים ושירותים לא חוקיים נוספים, וגילה כי מאז 2016, יותר ויותר משתמשים בדארקנט לא מרוצים מההפופולאריות הגוברת של הביטקוין, ומתופעות הלוואי שלה, ופונים לחלופות. על פי המחקר, Litecoin הפך למטבע השני הפופולארי בדארקנט, ולאחריו המטבע Dash. על פי המחקר, בפרק זמן של 6-12 חודשים, הביטקוין עשוי להפסיד את ההובלה בקרב הפושעים לטובת המטבעות האלטרנטיביים.

בעקבות העלייה בפופולאריות ובהיקף העיסקאות המבוצעות עם ביטקוין, ביצוע עסקאות באמצעותו הפך להיות יקר יותר ויעיל פחות. בעקבות העומסים על רשת הביטקוין, עלויות העמלות עלו, ופרק הזמן הלוקח להשלמת עסקה הפך לבלתי נסבל עבור הפושעים. כעת, הם מחפשים את המטבע הבא שיכבוש את הדארקנט.

משתמש לדוגמה בקהילה פעילה בדארקנט הביע את תסכולו על המתרחש בשוק: "מה שקורה כעת פשוט בלתי נתפס. למרות שהשתמשתי במחיר העמלות המומלץ, העסקאות שלי עדיין נמצאות במצב המתנה במשך שלושת הימים האחרונים, והעבודה שלי הוקפאה. ספקים יקרים, אנא הטמיעו אפשרויות תשלום חלופיות".

המטבע לא צפוי להיעלם, ומעמדו ישמר

על פי המחקר, בשנה האחרונה כל ספקי השירות בדארקנט אפשרו קבלת תשלום בביטקוין, כ-30% מהם אפשרו קבלת תשלום בלייטקוין, וכ-20% אפשרו קבלת תשלום גם בדש. על פי הערכות המחקר, אחד המטבעות עשוי השנה לעקוף את הביטקוין, אם כי המטבע ישאר אחד מאמצעי התשלום המרכזיים ביותר בעולם הפשע.

אין כמעט דבר שלא ניתן לרכוש או להזמין בדארקנט: החל מפורנו, דרך סמים וכלי נשק ועד להתנקשויות, פריצות, מתקפות על אתרים, סחר במאגרי מידע ועוד. מאחר שהדארקנט מבוססת כמעט כולה על אנונימיות של המשתמשים בה, גם התשלום בה מבוצע באופן וירטואלי ואנונימי ככל הניתן. אחת הטענות המרכזיות כנגד ביטקוין היא שהמטבע משמש לא מעט ארגוני טרור ופושעים למינהם, בין השאר לצרכי העברת כספים והלבנתם. מטבעות קריפטוגרפיים אכן מאפשרים למשתמשים לשמור על אנונימיות גבוהה יחסית, ולהקשות על כוחות הביטחון או המשטרה לאתר את מקורות התשלום.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
נתב האינטרנט החדש של בזק לא נראה בכלל כמו נתב
אתר חדשות מבקש: אל תשלמו, אבל תנו לנו להרוויח מכם