mako
פרסומת

האחראי לסינון פורנו בבריטניה נתפס עם פורנו קטינים

חבר אישי של ראש ממשלת בריטניה שהיה אחראי לקביעת חוקי סינון התוכן הפורנוגרפי ברשת הבריטית נעצר בחשד שהחזיק במחשביו חומר פדופילי

יאיר מור
NEXTER
פורסם:
פטריק רוק
צילום: Steve Back
הקישור הועתק
פטריק רוק
פטריק רוק | צילום: Steve Back

פטריק רוק, סגן ראש יחידת המדיניות של בית ראש הממשלה בבריטניה, נעצר לפני כשבועיים בחשד שהחזיק על מחשבים במקום תמונות של מה שמכונה "התעללות בילדים", ומכוון לחומרים פדופיליים, כך מדווחים היום (ג'), כלי התקשורת הבריטיים.

רוק (62), מונה לתפקידו באופן אישי על ידי ראש הממשלה, דייויד קמרון וגם משמש כיועצו, שהכיר אותו כאשר עבדו יחד בשנות ה-90 במשרדו של מזכיר הפנים מייקל הווארד. כחלק מתפקידו שימש רוק יועץ בכיר לקמרון בנושא חוק סינון הרשת שקידם האחרון. בין היתר היה רוק בין האחראים לניסוח כללים שיגדירו מהם החומרים שתחייב הממשלה את חברות האינטרנט במדינה לסנן, כאשר תחום מרכזי מאוד בחוק

הוא תוכן פדופילי.

לפי הודעת "רחוב דאונינג 10", ב-12 בפברואר נודע להנהלת בית ראש הממשלה כי במחשבים במקום נמצאו תמונות של התעללות בעלת אופי מיני בילדים. ראש הממשלה עודכן מייד, ורוק נעצר בביתו עוד באותו לילה. חוקרים מהסוכנות הלאומית לפשיעה נקראו לחקור את המקרה והחקירה עדיין נמשכת. בינתיים התפטר רוק מתפקידו וקמרון צוטט כקורא למצות את הדין עם כל מי שחשוד בהחזקת חומרים מהסוג האמור.