פורנו (צילום: realjasmine.com)
יש סיכוי לא רע שגם אתם תמצאו את עצמכם באמצע פרשיית קלטת לוהטת | צילום: realjasmine.com

אם מצאתם את עצמכם קוראים כאן לא מעט ידיעות על אנשים תמימים שהסתבכו בעקבות תמונות אינטימיות שהגיעו לאנשים הלא נכונים – דעו לכם שזה יכול לקרות גם לכם. מחקר חדש של חברת האנטי וירוס המפורסמת מקאפי, חושפף שכמעט כל המשתמשים יוצרים ומשתפים באמצעות הסמארטפונים שלהם תכנים אישיים, שעלולים להגיע לגורמים לא רצויים.

לפי סקר "אהבה, מערכות יחסים וטכנולוגיה", שנערך זו השנה השנייה בקרב 1,500 משתמשי סמארטפונים בארה"ב ובאירופה, לא פחות מ-98% מהם הודו כי השתמשו בטלפונים החכמים כדי לצלם תמונות, כאשר 54% מקבלים או שולחים תכנים אירוטיים הכוללים תמונות, סרטונים וטקסט. בקרב הקהל הצעיר המספרים גבוהים אף יותר – 70% מבני/ות ה-18 עד 24 מקבלים תכנים בעלי אופי מיני מבני/ות זוגם/ן. 96% מהנשאלים אמרו כי הם סומכים על הפרטנר/ית בשימוש בתכנים מיניים ולא ביקשו ממנו/ה במפורש למחוק תכנים שכאלה. 32% בלבד ביקשו זאת בעת פרידה.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

כשהדבר מגיע לאבטחת המידע האינטימי, לא נראה שהמשתמשים עושים את המרב כדי לוודא שיצירותיהם הרגישות יישארו מוגנות. 69% אמרו כי הם מגנים על מכשיריהם הסלולריים בסיסמאות – עלייה של 30% לעומת השנה שעברה – אך 50% סיפרו כי הם משתפים תכנים על המכשיר אחד עם השני בלי הגנת סיסמא, 48% משתמשים בחשבון מייל משותף, כ-25% מחטטים לעתים במכשירים אחד של השני וכ-20% מתחברים לפחות פעם בחודש לחשבון הפייסבוק של בן/ת הזוג.

בתגובה לנתונים אמר גארי דיוויס, סגן הנשיא של חברת מקאפי: "עם כל הסיפורים ששמענו לאחרונה על הפצה של תמונות אינטימיות, קשה להאמין שעדיין יש אנשים שמשתפים את הסיסמאות שלהם. בסופו של דבר, אותם אלו שמשתפים את הסיסמאות שלהם מגבירים את הסיכויים שהתמונות שלהם יהפכו לציבוריות ובכך מסכנים את פרטיותם ואת שמם הטוב. על המשתמשים לנקוט באמצעי זהירות ולהשתמש באבטחת מידע על מנת להבטיח שמה שצריך להיות פרטי, יישאר כזה".

נזכיר כי במקרים שערורייתיים רבים עליהם כתבנו בעבר, הגיעו תמונות אינטימיות של משתמשים לתפוצה רחבה מהמתוכנן בעקבות ליקויים בשיקול הדעת. האנטר מור, "מלך פורנו הנקמה", החל את דרכו עם תמונות חושפניות שקיבל מגולשים שביקשו להזיק לבני/ות זוג לשעבר על ידי פרסום התמונות הסודיות ברשת; מספר בני ובנות נוער התאבדו לאחר שתמונות ששלחו לחברים שותפו הלאה והגיעו לגורמים לא רצויים כגון סחטנים או בני משפחה. אפליקציות נוסח סנאפצ'ט מנסות לפתור את הבעיה על ידי השמדת התמונות או הסרטונים לאחר צפייה אחת, אך הן אינן יכולות למנוע הפצת צילומי מסך של התוכן הרגיש, הניתן לביצוע כמעט מכל סמארטפון, טאבלט או מחשב מודרניים.

>> הבחורה הזאת תסבך אתכם ברשת

>> הסרטון החושפני של הנערה הוביל להתאבדותה - פייסבוק תיענש

>> האקס שהפיץ את הסרטון האינטימי: "אני מתנצל. זה לא יגיע לאף אחד"