דוח השקיפות של גוגל הציג בשנים האחרונות בעיקר את כמות הבקשות הממשלתיות להסרת תכנים. השבוע פרסמה החברה לראשונה דוח מקביל על בקשות הסרה שהתקבלו מגורמים פרטיים באירופה, בעקבות פסק דין של בית המשפט של האיחוד האירופי שקבע ב-2014 כי גוגל חייבת לאפשר לתושבי היבשת לבק ממנה להסיר מתוצאות החיפוש מידע הקשור אליהם

לפי הדוח, מאז פסק הדין קיבלה גוגל 654,876 בקשות שכללו כתובות של 2.4 מיליון עמודים אותם דרשו אזרחי האיחוד האירופי להסיר מתוצאות החיפוש. החברה ציינה כי בפועל הסירה רק 42.3% מהעמודים המבוקשים. זאת לאחר שלכל בקשה הוקצה לפחות עובד אחד שבדק האם המידע שהיא נוגעת אליו "לא מדויק, לא מספיק, לא רלוונטי או מיותר" ואינו בעל עניין לציבור.

89% מהבקשות שקיבלה גוגל להסרת מידע על אנשים פרטיים הגיעו מאנשים פרטיים - אך 11% הגיעו מעורכי דין וסוכנויות ל"ניהול מוניטין" - תחום שכולל בין היתר מניפולציה של מידע על אנשים וגורמים שונים ברשת, כמו כתיבת טוקבקים בתשלום בעד או נגד הלקוח או היריב שלו והסרת טוקבקים עם העמדה ההפוכה.

החל מ-2016 ניהלה גוגל גם רישום של סוגי התכנים אותם ביקשו תושבי האיחוד להסיר. 18.1% היו עמודים שכללו מידע אישי שפורסם על ידי אחרים, 7.7% מידע אישי שפורסם על ידי המבקשים עצמם ו-6.1% מידע על פשעים שביצעו המבקשים. 19% מהמידע המבוקש להסרה הופיע באתרי אינדקס, 18% באתרי חדשות ו-12% ברשתות חברתיות. החברה ציינה כי האתר שהכי הרבה עמודים ממנו הוסרו היה אתר אינדקס צרפתי, שכ-7,700 עמודים ממנו הוסרו מתוצאות החיפוש; במקום השני פייסבוק, שכ-6,850 תוצאות ממנה הוסרו; ובמקום השלישי טוויטר, שכ-5,500 ציוצים ממנה הוסרו.

נדגיש כי ההסרות האלו לא מוחקות את התוכן מהאינטרנט, אלא רק מונעות מהן להופיע בתוצאות החיפוש של גוגל. במקרים מסוימים אף ציינה גוגל כי החזירה תוצאות שכבר מחקה. מקרה מעניין במיוחד היה של אזרח בריטי שהגיש בקשה להסרה של 300 עמודים בהם הוזכר כי הורשע ב-2012 בהונאה. הסיבה לבקשת היתה מסמך שמוכיח שבסוף הוא זוכה. גוגל הסירה את רוב העמודים - ואז הגיש אותו אזרח דרישה להסרה של מספר עמודים נוספים, לפיהם הוא הואשם בזיוף מסמכים. גוגל החלה לחשוד, בדקה את העניין וגילתה שהמסמך שמזכה אותו מאישומי ההונאה היה מזויף - והחזירה את כל העמודים שעסקו בהרשעה זו לתוצאות החיפוש.