מנכ"ל אפל, טים קוק (צילום: Chip Somodevilla, GettyImages IL)
כ-5,000 בקשות שקשורות לכ-9,000 משתמשים. מנכ"ל אפל, טים קוק | צילום: Chip Somodevilla, GettyImages IL

פרשת האזנות הסתר והמעקב אחרי גולשים בארה"ב במסגרת תוכנית Prism מסרבת לגווע. למרות שחברות הטכנולוגיה הגדולות ממשיכות להכחיש כי שיתפו פעולה עם הממשל האמריקאי והסוכנות לביטחון לאומי (NSA), ולא חשפו פרטים של משתמשים, חלקן מתחילות לחשוף נתונים חדשים ומעניינים בנוגע לפרשה.

אחרי פייסבוק, הבוקר (ב'), פירסמה גם חברת אפלפוסט רשמי באתר והודיעה כי בששת החודשים האחרונים הם קיבלו כ-5,000 בקשות לקבלת מידע על משתמשים של החברה. הבקשות היו קשורות ב-9,000 משתמשים שונים של אפל. בהודעה שפרסמה נכתב כי אפל בדקה כל בקשה ובקשה מצד הממשל למסירת מידע ורק אז החליטה האם למסור את המידע שברשותה.

בואו לפייסבוק של נקסטר

המידע שאפל מסרה הוא מידע מתוך שירותי הענן שלה, כמו רכישה בחנויות אפל, ויותר מעניין - מיילים ורשימת אנשי קשר שעולים באופן אוטומטי ממכשירי המובייל של אפל לשירות הענן שלה. על פי טענת החברה בהודעה, מידע כמו הודעות סמס ושיחות facetime מוגנות ומוצפנות ולכן המידע המועבר בהן מוגן לחלוטין ואינו נמסר לאף גורם. על פי טענתה, אפל אינה יכולה לפענח את ההצפנה של המידע.

במהלך סוף השבוע, גם פייסבוק חשפה מספרים על מנת לנקות את שמה מהפרשה, וגילתה כי קיבלה כ-10,000 בקשות רשמיות מהמדינה, והתבקשה לחשוף מידע מתוך 19 אלף משתמשי פייסבוק. כל זה בחצי השנה השנייה של 2012 בלבד.

בדוח שדלף לגרדיאן נטען כי השותפה העיקרית של התוכנית למעקב היא מיקרוסופט. בחברת מיקרוסופט חשפו כי הם קיבלו לא פחות מ-31 אלף בקשות רישמיות מהמדינה לחשוף מידע של משתמשים במחצית השנייה של -2012.

גוגל הודיעה כי היא ביקשה מממשלת ארצות הברית לחשוף גם היא את הנתונים אודות בקשות רישמיות מהמדינה לקבלת מידע מגוגל, אך טרם הורשתה לעשות זאת.

הפרשה ממשיכה להעיב על ממשל אובמה, שאינו מצליח להשקיט את הביקורת כלפיו. ונראה שככל שעובר הזמן, עוד ועוד נתונים מטרידים מתגלים מתוך פרשת הריגול אחרי אזרחים הגדולה בהיסטוריה של ארצות הברית.

 >> החינם עולה ביוקר