במסגרת תחרות GeekAwards שהתקיימה אמש (ב'), הצביעו למעלה מ-40,000 גולשים ו-19 שופטים בכירים מתעשיית ההייטק והתקשורת בישראל לסטארטאפים, היזמים והמשקיעים הטובים ביותר ב-16 קטגוריות שונות. לאחר שאנשי השנה של התעשייה כבר קיבלו את הפרסים שלהם הגיע הזמן לחשוף את רשימת הזוכים המלאה ולאחל להם ולשאר היזמים בתחום המון בהצלחה להמשך.

לגלריית תמונות מהאירוע

GeekAwards 2013
והזוכים הם...

הסטארטאפ הטוב ביותר לשנת 2013 בתחום האינטרנט

הזוכה הגדולה בקטגוריה היא Wix, המספקת פלטפורמה לבניית אתרי אינטרנט לכל מטרה ונחשבת לאחת מהחברות הגדולות בתחום. למעשה, כמעט ולא קיים בונה אתרים בעולם החופשי שלא מכירה את שמה של החברה, שהשנה האחרונה עברה אבן דרך משמעותית, כשהונפקה בנאסד"ק לפי שווי של 800 מיליון דולרים.

הסטארטאפ הטוב ביותר לשנת 2013 בתחום האנטרפרייז

הזוכה הגדולה היא uTest, אחת מהחברות הוותיקות בתחום המציעה שירותי בדיקות תוכנה במיקור חוץ, במודל Crowdsourcing. לחברה היה את הכבוד להכלל במהלך השנה האחרונה ברשימת 10 החברות המבטיחות של פורבס אמריקה, אך אין זה מפתיע כשמסתכלים על נתוני החברה: מאז 2008 היא גייסה הון העומד על 37 מיליון דולרים, הגדילה את הצמיחה שלה ב-8.284 אחוזים והתרחבה מ-11 עובדים ל-120 עובדים פנימיים, ועוד למעלה מ-70 אלף בודקים הפרושים על פני 190 מדינות ברחבי העולם.

הסטארטאפ הטוב ביותר לשנת 2013 בתחום המובייל

החברה הזוכה היא Waze, אפליקציית הניווט החברתית. השנה האחרונה הייתה מעניינת במיוחד עבור החברה, ששמה נקשר עם חברות גדולות שככל הנראה הביעו עניין לגבי רכישתה. אין ספק שהמאורע המשמעותי ביותר הוא רכישתה של החברה על ידי גוגל בסכום של כמיליארד דולרים, ששם סוף לחרושת השמועות במסגרת אחת מהעסקאות המקומיות הגדולות ביותר במהלך השנים האחרונות.

הסטארטאפ הטוב ביותר לשנת 2013 בתחום אבטחת המידע

החברה הזוכה היא MyPermissions, המציעה למעשה אנטי וירוס לרשתות החברתיות. בפועל, החברה סורקת את הרשאות היישומים ברשתות החברתיות ושירותי הענן של המשתמשים כגון פייסבוק, טוויטר, גוגל, דרופבוקס, אינסטגרם, פורסקוור וכדומה ובכל פעם שאחת מהאפליקציה ניגשת למידע המאפשר זיהוי אישי של המשתמשים (PII), החברה מתריעה על כך למשתמש ומאפשרת לו לבטל את הגישה לנתונים. במהלך השנה האחרונה החברה השלימה את סבב הגיוס הראשון שלה, בסך מיליון דולרים אותו הובילה קרן 500 Startups.

הסטארטאפ הטוב ביותר לשנת 2013 בתחום החומרה

הזוכה המאושרת היא PrimeSense, העומדת מאחורי אחד מהשבבים הידועים ביותר בעולם המפעיל את הדור הראשון של מצלמת הקינקט. השנה נרכשה החברה על ידי אפל בסכום העומד על 345 מיליון דולרים. מדובר ברכישה השנייה של ענקית הטכנולוגיה בישראל ועל אחת הרכישות הגדולות יותר שביצעה אפל מחוץ לארה״ב.

הסטארטאפ הישראלי החדש הטוב ביותר לשנת 2013

הזוכה הגדולה היא Feex, המפתחת שירות הנועד לסייע למשתמשים להקטין את שיעור העמלות בשירותים הפיננסיים השונים שלהם. החברה, שנוסדה על ידי אורי לוין, יו"ר החברה והמשקיע הראשון שלה שהוא בין היתר גם מייסד ונשיא Waze ביחד עם יואב צוראל, אייל הלחמי ודוד וייס מגדירה את עצמה כרובין הוד של השירותים הפיננסיים ומצליחה לקבל אהדה בקרב המשתמשים.

במהלך השנה האחרונה החברה השלימה את סבב הגיוס הראשון שלה בסך 3 מיליון דולרים, במטרה להרחיב את הפלטפורמה אל שירותים פיננסיים נוספים, כגון קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים, עמלות בנקים, חשבונות השקעות, פקדונות, משכנתאות ומוצרים נוספים.

הסטארטאפ העולה של 2013

הזוכה היא Taboola, מפתחת פלטפורמה להמלצות וידאו באינטרנט. בין הפרמטרים השונים שהחברה מנטרת, ניתן למצוא בין היתר גם את מיקומו של הסמן תוך כדי ניגון הסרטון, המעיד על מידת הריכוז שלו. כלומר, במידה ומדובר בסרטון פרסומת המוצג בצידו של העמוד ותוך כדי צפייה הוא ממשיך לגלול למטה, החברה יכולה לנצל את המידע על מנת להבין שהתוכן אינו רלוונטי לו – ולהציע לו אלטרנטיבות אחרות.

האקזיט של 2013

הזוכה הגדולה שקטפה את הפרס השני שלה להערב היא Waze.

תוכנית ההאצה הטובה בישראל לשנת 2013

תכנית ההאצה הזוכה היא UpWest Labs שהוקמה על ידי גיל בן-ארצי ושולי גלילי. התכנית מציעה לסטארטאפים בשלבים מתקדמים לעבור לתקופה של שלושה חודשים לסיליקון וואלי, במטרה להתקרב אל קהל היעד הפוטנציאלי שלהם. נכון להיום התכנית מונה רזומה של כ-25 חברות ולמעלה מ-100 יזמים ישראלים שהצליחו לבסס שותפויות חזקות עם שמות ידועים כגון גוגל, פייסבוק, דרופבוקס, לינקדאין ועוד וכמובן להציג מוצר בעל ערך לשוק.

המשקיע הישראלי לשנת 2013

הזוכה הגדול הוא זהר גילון, אחד מהמשקיעים הוותיקים והידועים בהייטק הישראלי, עם רזומה מרשים המונה אקזיטים של מיליארדי דולרים. בניגוד למשקיעים אחרים, גילון מתפרש ומשקיע בכלל תחומי ההייטק ועד היום ממשיך בפועלו. בין החברות בהן השקיע ניתן למצוא שמות מוכרים כגון גלילאו, שנמכרה בכ-1.7 מיליארד דולרים, סולוטו שנמכרה בכ-120 מיליון דולרים לצד השקעות בחברות כגון Outbrain, Interlude ועוד.

המשקיעה הישראלית לשנת 2013

הזוכה הגדולה היא רונה שגב, שותפה בקרן ההון סיכון פיטנגו אשר עוסקת כבר למעלה מ-11 שנים בתחומי היזמות, סיכון, והשקעות בחברות היי-טק בתחום התוכנה ולמעשה אחת מהשותפות הנשים היחידות בקרנות ההון סיכון. כחלק מהשקעותיה, רונה מצהירה בגלוי כי מחפשת להשקיע במיזמים נשיים, ומאמינה כי במהלך השנים הקרובות נוכל להיות עדים לחברות מזן חדש ונראה הרבה יותר חברות שיצאו ל-IPO או יהיו חלק ממיזוגים ורכישות בסכומים גדולים.

קרן ההון סיכון לשנת 2013

הזוכה בקטגוריה היא קרן Magma, שגייסה השנה את הקרן השלישית שלה בהיקף של 100 מיליון דולרים. הקרן נחשבת לאחת מהגדולות בישראל בתחום ההייטק ומנהלת כיום כספי השקעות בגובה של למעלה מ-300 מיליון דולרים, כאשר בפורטפוליו ההשקעות שלה ניתן למצוא שמות מוכרים ומצליחים כגון Waze, Onavo ו-Magisto.

היזם לשנת 2013

הזוכה בקטגוריה הוא אבישי אברהמי, מנכ"ל Wix.

היזמת לשנת 2013

הזוכה המאושרת היא איריס שור מחברת Takipi שעשתה את האקזיט הראשון שלה כבר בגיל 28 כשמכרה את VisualTao לאוטודסק. הסטארטאפ החדש של שור, המציע פלטפורמה לניתוח קוד, הודיע במהלך השנה האחרונה על השלמת סבב גיוס A בסך 4.5 מיליון דולרים מקרן ההון סיכון האמריקאית Menlo Ventures, אחת הקרנות הממעיטה לפעול בזירת ההייטק הישראלית.

פרס מפעל חיים לשנת 2013

הפרס הוענק השנה לדב מורן, היזם הסדרתי העומד מאחורי המצאת ה-Disk-on-Key ואחת מהדמויות הדומיננטיות בסצנה הישראלית. בעוד שנראה כי במהלך השנה האחרונה העדיף מורן לשמור על שקט תקשורתי, שמו נקשר לאורך השנים במספר מיזמים והשקעות שונות בסצינה הישראלית, וכולנו יודעים שזה רק עניין של זמן עד שיציג לקהל המשתמשים העולמי את המיזם החדש שלו.

הסטארטאפ הישראלי הנבחר לשנת 2013

החברה הזוכה בפרס השלישי שלה להערב ומוכתרת כסטארטאפ הישראלי הנבחר לשנת 2013 היא Waze.