אינטרנט אלחוטי חינמי בתל אביב (צילום: כפיר סיון, NEXTER)
רק אני והדפדפן שלי. אלון סולר גולש ברחובות תל אביב | צילום: כפיר סיון, NEXTER

עיריית תל אביב הודיעה הבוקר (ג'), על סיום פרישת התשתית לרשת האינטרנט האלחוטית החינמית של העיר, Free TLV.

הפרויקט, שהחל לפני שלוש שנים ועלותו מוערכת בכ-6 מיליון שקל, צפוי לספק למשתמשים גישה לאינטרנט אלחוטי במרחבים ציבוריים מרכזיים בעיר, ביניהם חוף הים, הנמל ומרכזים מסחריים. את הקמת הרשת ביצעה חברת מוטורולה סולושנז, האחראית גם על תחזוקתה, והשירות מסופק על ידי חטיבת 012 של פרטנר. כ-150 נקודות פרושות כרגע ב-60 אתרים ברחבי העיר, ומספקים רוחב פס של 20 מגה-ביט, כאשר לכל נקודה יכולים להתחבר עד 25 משתמשים בו זמנית ולכל משתמש מוקצב רוחב פס של חצי מגה – לא מספיק כדי לצפות בווידיאו או להוריד קבצים גדולים, אך די כדי לעבוד עם שירותי מייל ורשתות חברתיות, כמו גם עם שירותי מידע שונים. בקרוב מתוכננות להיפרש תשתיות ב-20 אתרים נוספים שנבחרו על ידי תושבי העיר בעמוד הפייסבוק שלה.

 

"העיר תל-אביב-יפו ממשיכה להוות סביבה אטרקטיבית במיוחד של יוזמות חדשניות", אמר יזם הפרוייקט וחבר העירייה מטעם רשימת "רוב העיר", אלון סולר. "בעידן תקשורתי בו אנו חיים, מחובתנו לאפשר גישה חופשית לרשת האינטרנט שהיא שירות בסיסי שראוי שיוענק לתושביה ולמבקריה המקומיים והבינלאומיים. מדובר בעוד צעד בהצבת ת"א בשורה אחת עם ערים מרכזיות בעולם".

בואו לפייסבוק של נקסטר

בשנה שעברה זכתה תל אביב לתואר "העיר הטכנולוגית בעולם" מהמגזין הכלכלי וול-סטריט ג'ורנל, שציין כי היא משקיעה רבות בעידוד יזמות, מה שהביא לכך שבעיר יושבות יותר מ-600 חברות טכנולוגיה וסטארט-אפים, וגופי השקעה בינלאומיים רבים מחפשים בה הזדמנויות.

בשיחה עם NEXTER, מסביר סולר כי הסיבה למשך הזמן שלקחה הקמת הרשת האלחוטית היא ש"מדובר בפרויקט רחב היקף שלא נעשה כדוגמתו בישראל והינו אוונגרדי בקנה מידה בינלאומי. בכדי לקדמו, העירייה ביצעה הליך RFI מקיף, במשך שנה הפעלנו פיילוט בשדרות בן גוריון בכדי ללמוד על הצורך והיקפי גלישה צפויים, מיקומי הצבה אידיאלים לנתבים, אבחון תקלות וכדומה. העירייה כפופה להליכי מכרזים שלוקחים זמן וכן הפריסה עצמה נמשכה מספר חודשים". הוא הוסיף כי "מדובר בפריסת ה-WiFi הרחבה ביותר בישראל, עם שטח כיסוי של 3,660,920 מטר רבוע, מדרום לצפון וממזרח למערב, הכוללים מרכזים מסחריים, רחובות מסחריים ראשיים, שדרות, פארקים ואת חופי הים מחוף הצוק בצפון ועד יפו בדרום".

לגבי רוחב הפס המוצע, אומר סולר כי "רוחב הפס הוא של 20 מגה ומאפשר לגולש לכל הפחות מהירות של 500K. בהמשך יבוצע שדרוג מהירויות באמצעות סיבים אופטיים, שצפויות להגיע עד 100 מגה באתרים מסוימים (ומעל מגה למשתמש)".

"יש לציין כי היו התבלטויות ודיונים רבים באשר לנושא חסימת האתרים, כאשר הרצון המקורי שלנו היה לא להגביל את הגלישה בשום צורה, כיאה ל-DNA של רשת אינטרנט פתוחה וזמינה", מוסיף סולר. "עם זאת, הוחלט כי יש לשים חסם על אתרי פורנו, אלימות קשה, הימורים וכדומה, מכיוון שהרשת זמינה לילדים ונוער וכן היתה בקשה מפורשת שאלו ייחסמו ע"י קהילת ההורים בת"א".

למפת נקודות הגישה לרשת החינמית של תל אביב