להתעדכן בתגובות בלי להציף אותן

חבר העלה שאלה שאתם רוצים לדעת את התשובות, או התשובות, עליה? במקום שכל אחד יגיב עם נקודה או מילה בודדת רק כדי לעקוב אחרי התגובות האחרות לפוסט, פשוט לחצו על כפתור החץ המוצג מול שמו של כותב הפוסט ובחרו ב"הפעלת התראות בפוסט זה". זהו, חסכתם לעצמכם ולחברים שלכם 100 התראות על תגובות "עוקב".

לשלוט בעדכונים מקבוצות

מקבלים יותר מדי עדכונים מקבוצות שלא באמת מעניינות אתכם עד כדי כך או פחות מדי עדכונים מהקבוצות החשובות לכם באמת? הגיע הזמן לשנות את המצב.

לחצו על כפתור התפריט באפליקציה (שלושה קווים) וגללו עד לחלק "קבוצות". בחרו בקבוצה הרצויה (ואם היא לא מופיעה שם לחצו קודם על "הצג הכל").

בראש מסך הקבוצה, לחצו על "הצטרפת" ובחרו "הפסק לעקוב" אם אתם לא רוצים התראות מהקבוצה כלל, או "ערוך הגדרות התראות" אם אתם רוצים יותר או פחות התראות.

במסך הזה, תוכלו לשלוט על כמות ההתראות מהקבוצה.

בחלק העליון תשלטו על ההתראות שיוצגו לכם באפליקציה (כלומר בלשונית ההתראות באתר ובסלולר). בחרו "כל הפרסומים" אם מדובר בקבוצה שכל מה שמתפרסם בה חשוב לכם לדעת מייד, "הדגשות" אם אתם רוצים לקבל התראות בעיקר על פוסטים שמעוררים תגובות ופוסטים שפורסמו על ידי חברי הפייסבוק שלכם, "פרסומים של חברים" אם אתם רוצים התראות רק על פוסטים של החברים שלכם או "כבויה" כדי להשיג את אותה תוצאה כמו כיבוי ההתראות במסך הקודם.

בחלק התחתון נמצאת השליטה על ההתראות המטרידות יותר - הפושים. בחלק זה תוכלו לבחור אם לקבל התראות מיידיות גם כאשר אינכם באפליקציה, כאשר כאן יש רק שלוש רמות - "כל הפרסומים", הדגשות" ו"כבויה". בחרו במועדפת עליכם.

כפי שניתן לראות בטקסט שבתחתית המסך, ההגדרה שתבחרו כאן לא תקפה לגבי פוסטים ותגובות בהם אתם מתויגים. עליהם תמיד תקבלו התראות.

למנוע תיוגים מיותרים

העליתם פוסט או תמונה וחבר תייג מישהו מהחברים שלו שבכלל לא קשור? אתם יכולים למנוע את זה.

תחת תפריט האפשרויות, היכנסו ל"הגדרות חשבון".

בחרו ב"ציר הזמן ותיוג".

לחצו על "האם לבדוק תיוגים שאנשים מוסיפים לפוסטים שלך".

הזיזו את המתג - כן, חייבים להחליק עליו, לא מספיק לגעת - למצב "מופעל".

למצוא את הפוסט ההוא שאהבתם

ראיתם פוסט שאהבתם, לייקקתם, הגבתם ואחרי כמה זמן פתאום נזכרתם שאתם רוצים גם לשתף אותו עם חברים - אבל הוא כבר לא מוצג לכם בפיד? יש דרך די קלה למצוא אותו.

היכנסו לתפריט, גללו מטה כמעט עד התחתית ובחרו ב"יומן פעילויות" (ActivityLog).

כאן תראו את כל מה שעשיתם בפייסבוק לפי סדר כרונולוגי הפוך - הצעות חברות שאישרתם, תגובות ולייקים שהשארתם, פוסטים שהעליתם, תמונות שהעליתם או תויגתם בהן ועוד. אם אתם יודעים מאיזה סוג הפוסט שאתם מחפשים - לחצו על "סינון" ובחרו בסוג התוכן הרצוי.

להגן על החשבון שלכם

חשבון הפייסבוק מכיל מידע אישי רב ויכולות לסחיטת מידע אישי מאחרים, מה שהופך אותו למטרה פופולארית מאוד להאקרים. כדי למנוע השתלטות עוינת על חשבונכם, הנה שלושה טיפים שישאירו את החשבון בשליטתכם.

כל שלושת הטיפים נמצאים תחת הגדרות האבטחה, אליהן מגיעים על ידי כניסה לתפריט, לחיצה על "הגדרות חשבון"...

ובחירה ב"אבטחה".

התחברתם?

הטיפ הראשון להגנה עלך החשבון הוא התראה על התחברויות חדשות. כך פייסבוק תדווח לכם בכל פעם שמתבצעת התחברות לחשבונכם, ואם לא אתם ביצעתם אותה - תוכלו לחסום מייד את החשבון, לפני שמי שזה לא יהיה גונב את כל הפרטים שלכם או סתם מפרסם בשמכם דברים בלתי רצויים.

ממסך הגדרות האבטחה, לחצו על "התראות על התחברות".

בחרו ב"התראות".

סמנו את "קבל התראות" ולחצו על "שמור".

באמת התחברתם?

אמצעי חלופי להתראות על כניסות לחשבון הוא אימות דו-שלבי - כלומר: הצורך בקוד חד-פעמי שמתקבל באמצעי תקשורת שונה מזה שכרגע ניסיתם להתחבר אליו, כדי לוודא שמי שהקליד את הסיסמה הוא באמת בעל החשבון. לרוב, אימות דו-שלבי נעשה באמצעות SMS למספר הטלפון שרשום בחשבונכם, אם כי יש גם דרכים אחרות.

ממסך הגדרות האבטחה, לחצו על "אישורי כניסה מופעלים".

לחצו על "התחל בהגדרה".

בדקו שהמספר שמופיע בראש המסך הוא מספרכם העדכני ולחצו על "המשך". אם לא - תצטרכו קודם לבחור "שנה מספר טלפון".

המתינו להודעה מפייסבוק והקלידו את המספר שמופיע בה. לאחר מכן לחצו על "המשך".

לסיום, לחצו על "סגור".

התנתקתם?

השארתם את חשבון הפייסבוק מחובר במחשב או מכשיר כלשהו שאינכם נמצאים לידו או כלל אינם שלכם? אתם יכולים לנתק אותו מרחוק.

ממסך הגדרות הפרטיות, לחצו על "הפעלות פעילות".

אם אתם רואים תיאור של מכשיר שנשמע לכם זר (נניח, מחשב מסוג שאין לכם, דפדפן שאינכם משתמשים בו או מיקום בחו"ל בתאריך שבו הייתם בארץ) - לחצו על ה-X לצידו. יש לציין שמיקומים בארץ לא מדויקים. כך, למשל, כפר קאסם שבתמונה הופיע כשהשתמשנו בפייסבוק מסמארטפון בעת המתנה לאוטובוס בקניון איילון - ככל הנראה בשל סמיכותו של הכפר לראש העין, בה נמצא מרכז השרתים של ספקית הסלולר שלנו.