חמשת אתרי הרכב הכי טובים בארץ
גדולים או קטנים, יקרים או זולים, היברידיים או חשמליים - כולנו אוהבים רכבים ורובינו גם משתמשים בהם באופן יומיומי. כדי שתדעו קצת יותר על המכונית שלכם אספנו עבורכם את חמשת אתרי הרכב המוצלחים ביותר בישראל

בשנה זו המספר צפוי להגיע לכמעט רבע מיליון מכוניות חדשות, כלומר אחד מכל 28 תושבי במדינה יתחדש השנה במכונית מהניילונים.
אם בעבר הידע של מר ישראלי במכוניות הסתכם במה שהמוכר בסוכנות המכוניות רצה לספר לו או במקסימום המלצה של איזה מכר רחוק שמכיר מוסכניק שמבין, בשנים האחרונות נחמד לגלות שגם במדינה שמעולם לא התברכה בתרבות מוטורית מפותחת מדי אפשר למצוא ברשת ובעברית לא מעט מידע אמין, אובייקטיבי ורלוונטי לשוק המקומי על מכוניות, תחבורה וכל מה שביניהם.
כאן בmako יסדנו לפני שנה ערוץ רכב מלא תוכן שדואג להשאיר אתכם מעודכנים בכל מה שחשוב ומתגלגל: מדגמים חדשים, חידושים טכנולוגיים, מכוניות חשמליות, מערכות בטיחות מהפכניות ועד לסרטונים מוטוריים שכובשים את הרשת, כמו גם לבחון עבורכם את מהמשפחתית הבאה שלכם, את מכונית היוקרה או רכב הספורט שתמיד חלמתם עליהם. בנוסף הערוץ כולל כתבות בנושאים שונים שיסבירו לכם כיצד לנקות את המכונית שלכם, איך לא יעבדו עליכם במוסך, איך לקנות רכב משומש מליסינג, איפה אפשר לנהוג כאן על כבישי מע"צ ועוד ועוד.
כמו כן הערוץ כולל, בשיתוף אתר יד 2, קטלוג מרהיב עם מפרטים מלאים, מחירים, צילומים וסרטוני וידאו של כל המכוניות החדשות הנמכרות בישראל ואפילו מחירון משומשות עדכני.
כל מי שמחפש מכונית או מידע מוטורי כמו גם מי שחי ונושם גלגלים יכול למצוא את כל מבוקשו כאן בערוץ הרכב בmako אבל אנחנו מפרגנים גם לקולגות. קבלו עוד מספר אתרים מוטוריים עבריים השווים תשומת לב:

דו"גרי
לקראת סוף 2010 הגשים טל שביט, מי שפחות או יותר המציא את סצנת האופנועים בארץ ויסד את מגזין "מוטו", חלום ישן שהוא גלגל כבר מספר שנים והקים אתר אינטרנט עצמאי אישי שכולו אהבה לאופנועים.
שביט, שמעולם לא חסרו לו מקומות ששמחו להיעזר בכישוריו המקצועיים וביכולות הכתיבה שלו חשק בחלקת אלוהים קטנה משלו אותה מצא באתר שיסד.
חודשים ספורים לאחר שהאתר עלה לאוויר והחל לצבור קהל גולשים נאמנים טל שביט יצא על אופנוע חדש כדי לערוך רכיבת מבחן כמוה ערך מאות במהלך שנותיו בעיתונות המוטורית, תוך הקפדה על רכיבה בטוחה כמו שתמיד הטיף לכולם.
נהג מכונית פרטית שעצר משום מה בצד הדרך המהירה החליט לפתע לחתוך מספר נתיבים מבלי להבחין באופנוע המתקרב. מעוצמת הפגיעה שביט נהרג במקום והותיר אחריו את קהילת האופנוענים בישראל ללא אב. לאחר ההלם הראשוני החליטו כמה מתלמידיו להמשיך בדרכו ובפרויקט דו"גרי שזה עתה נולד.
דו"גרי אמנם לא גדול כמו פול–גז או מתהדר בירחון כרומו כמו אתר "מוטו" אבל בהחלט מספק שלל מידע דו גלגלי ומעביר משהו מרוחו השובבה ואוהבת האופנועים של שביט ז"ל.
שורה תחתונה:מתגעגעים אליך, טל. המורשת שלך ממשיכה איתנו
והנה גם 2 אפליקציות סלולריות שוות במיוחד:
Waze – אחת האפליקציות הישראליות המצליחות ביותר שבימים אלה עושה גם חייל מעבר לים. למי שלא יודע waze היא אפליקציית GPS חינמית, נוחה ויעילה ביותר הנעזרת גם בשיתוף חברתי ומתעדכנת בעומסי תנועה, מיקומים של ניידות משטרה או אטרקציות מעניינות בדרך שמפורסמים באופן שוטף על ידי המשתמשים עצמם. Waze מייתרת את הצורך במכשיר GPS ייעודי או מינוי חודשי לשירות ניווט מטעם חברת הסלולר ואין ספק שלא תמצאו זולה וככל הנראה גם לא תמצאו מעודכנת ממנה.
שורה תחתונה:יציל אתכם משוטר עם לייזר

Dynolicious - רוצים קצת להכיר את הרכב שלכם ולדעת איך הוא במספרים וכמה הוא שווה? האפליקציה הזו תשתמש בכל יכולות הסמארטפון כדי למדוד תאוצות שונות, כוחות סוס ואפילו את כוחות ה-G שמופעלים על נוסעי המכונית ועוד. רק עשו טובה, את המדידות שלכם תבצעו במגרש חנייה מבודד או בכביש נטוש ולא בצהרי היום באיילון.
שורה תחתונה:לחובבי הנתונים
