על פניו, הפיוז'ין של גופרו (GoPro Fusion) נראית כמו שתי מצלמות שהדביקו גב לגב. כל אחת מצלמת חצי כדור, וביחד זה מתחבר לצילום של 360 מעלות. כלומר וידאו שאתם יכולים לסובב ולצפות בו בכל זווית סביבו בכל רגע.

מתחת למכסה המנוע יש טכנולוגיה די מתוחכמת, שמצלמת את הכל באיכות ממש טובה, ברזולוציה של 5.2K,
בצבעים עשירים (שאפשר גם לתקן אחר כך בעריכה). הפיוז'ין תופרת הכל בצורה כמעט מושלמת, ואפילו מעלימה עד לרמה מסוימת את מקל הסלפי, כך שנראה שהמצלמה מרחפת לידכם.

המצלמה (העמידה במים) מגיעה עם נרתיק מגן וחצובה שמתקפלת למוט קליל. היא מתאימה לציוד של הדגמים
הקודמים, כך שאפשר לעגן אותה לקסדה, לתיק מתאים, לגוף, להניח אותה או סתם להחזיק. אין לה מסך תצוגה למה שהיא מצלמת - כי תמיד הכל סביב מצולם, אז לא באמת צריך לבחור פריים, אבל כן אפשר לחבר אותה לטלפון, לצפות בצילום בזמן אמת ולהפעיל מהאפליקציה.

מצלמת 360 מעלות GoPro Fusion (צילום: יחסי ציבור)
מצלמת 360 מעלות GoPro Fusion | צילום: יחסי ציבור

על המצלמה יש מסך LCD שחור לבן, כמו בדגמים ישנים יותר, שבעזרתו אפשר לעבור בין מצבים (צילום וידאו, סטילז, טיים-לאפס, הגדרות). יש שני כפותרים בלבד - הדלקה\כיבוי\מעבר תפריטים וצילום\אישור בתפריט. זה קצת מסורבל, אבל ההגדרות זה משהו שצריך לעשות פחות או יותר פעם אחת. בעקרון, ברגע שקבעתם איך אתם רוצים לצלם - לוחצים על הקלטה (גם כשהמצלמה כבויה) או פוקדים עליה בקול לצלם, ולא צריך ממש לגעת בתפריטים יותר. גופרו שיפרה את החיבור לסמארטפון - לא צריך לזכור סיסמה למצלמה, היא פשוט מופיעה על המסך וזה באמת לוקח כמה שניות.

בתוך המצלמה מתחבאים שני כרטיסי מיקרו SD שמאחסנים שני סרטונים במקביל - אחד את הצילום הקדמי,
השני את האחורי. התפירה ל-360 מעלות נעשית מאחורי הקלעים - אתם לא צריכים לגעת בזה. ישנה סוללה שמספיקה לבערך שעה של עבודה (שזה גם בערך אורך וידאו באיכות מירבית שתוכלו לצלם על שני כרטיסי 32 גיגה-בייט). הסוללה נטענת באמצעות כבל USB-C.

תהליך הצילום עצמו הוא באמת החלק הנחמד והקל, גם כשאתם לא צונחים אלפי מטרים אל האדמה. אפשר
סתם להניח את המצלמה על שולחן הסדר, בחצר, בג'אם שאתם עושים עם חברים או בחופה כדי שיראו גם את
האורחים.

מצלמת 360 מעלות GoPro Fusion (צילום: יחסי ציבור)
מצלמת 360 מעלות GoPro Fusion | צילום: יחסי ציבור

וכאן מגיע החלק המבאס בגופרו. הרזולוציה והאיכות הגבוהים מחייבים טלפון חזק בשביל לעבוד כמו שצריך -
אייפון 6S ומעלה, ודגמים מאוד ספציפיים של אנדרואיד (לרשימה). גם אז - צריך הרבה סבלנות ועוד סוללות אם עורכים ומשתפים סרטים ותמונות בשטח. באייפון 7 פלוס למשל זמן העברת הסרטון היא פי חמישה מאורכו. במילים אחרות - 10 דקות בשביל להעביר סרטון של שתי דקות. ב-10 הדקות האלה מומלץ לא לעבור לאפליקציות אחרות או לקבל שיחה, וכן לבטל את כיבוי המסך האוטומטי, אחרת ההעברה פשוט נתקעת או מתבטלת. אחר כך יש עוד זמן של עיבוד הווידאו. דרך אחת להתמודד עם זה היא לעבור למצב טיסה ו\או להצטייד בסמארטפון ייעודי לתפעול המצלמה.

משעוברים את המשוכה הזאת, יש מגוון אפשרויות לשתף את התוצאה. אפשר כמובן לפרסם את הווידאו או
התמונה כפי שצולמו (פייסבוק ויוטיוב כבר מזמן תומכות ב-360 מעלות - וזה נראה באמת טוב ומרשים), או לעשות בהן מניפולציות.

אפשרות ה-Overcapture, למשל, היא די מוצלחת. הסרטון של גופרו ממחיש היטב מה היא עושה, אבל הנה הסבר בקצרה: היא יוצרת אשליה כאילו עמדתם עם מצלמה ועקבתם באופן מדויק אחרי האובייקט שזז לכם מול
העיניים, כשבמציאות סתם הנחתם אותה על הרצפה. את תנועת המצלמה פשוט עושים אחרי הצילום, בכמה
נסיונות שבא לכם, בלי לחץ ובלי לחשוש לפספס תנועה מפתיעה. התוצאה היא סרטון רגיל ב-HD או תמונת
סטילז מכל זווית או כל רגע בסרטון המקורי.

בתוכנת Fusion Studio במחשב (מק או פיסי), אפשר לתקן את הצבעים, לערוך את הסרטון עם נקודת התחלה
וסיום, ואם יש לכם תוכנות עריכה מתקדמות כמו פרימייר - יש פלאג-אין שיאפשר עריכה מתקדמת יותר (כל הפרטים הטכניים באתר גופרו). גם כאן, כדאי שהמחשב יהיה חזק במיוחד עם מעבד ו\או כרטיס גרפי עדכניים - אחרת התכוננו למחשב שיעבוד קשה ובמשך זמן רב בשביל לייצא (או לרנדר) את הסרטונים. גם כאן, התוצאה כנראה תהיה שווה את זה.

סבבה הבנו. אז לקנות לא?

מעבר לטכנולוגיה וליכולות, השאלה היא מי צריך את זה והאם כדאי לקנות. אז צריך - זה ספורטאי אקסטרים
שגולשים במדרונות או רוכבים בהרים באופניים ורוצים תיעוד מטורף של הדבר הזה. או אנשים שיש להם דברים
אחרים לתעד ב-360 מעלות כדי לייצר סרטים מגניבים - נגיד את בית המלאכה שלהם. מי רוצה מצלמה כזאת? אנשים שרוצים אלמנט של מגניבות ממותג מוכר וטוב.

המחיר שלה הוא 3,250 שקלים. אבל אלה המחירים של מצלמות 360 מעלות בליגה הזאת. אם רוצים 360 מעלות בשביל הכיף - יש מצלמות זולות משמעותית. הבעיה שהמחיר הזה הוא רק חלק מהסיפור, ובנוסף למצלמה צריך להצטייד בטלפון ו\או מחשב חזקים במיוחד בשביל באמת להנות ממנה, וכנראה עוד סוללה וכרטיסי זכרון. אז בקיצור, התשובה היא שזה למי שיש לו כסף לזה - כי מדובר בהשקעה.

ואגב מחיר - גופרו זיהתה שהמצלמה שלה משמשת גם אנשים לעשות סלפי בטיולים והוציאה דגם זול של המצלמה הרגילה שלה בשם GoPro HERO בעלות של 1,100 שקלים - או 939 באילת ובדיוטי פרי. (בהזמנה מחו"ל המחיר יורד ל-905 שקלים, אבל לא תקבלו שירות מקומי במקרה של תקלה).

מצלמת GoPro Hero (צילום: יחסי ציבור)
מצלמת GoPro Hero | צילום: יחסי ציבור

HERO כוללת מסך מגע 2 אינץ' ועמידה למים עד עומק של 10 מטרים.