משום מה, על האריזה של מקדלת ה-Kanex הדקיקה (או בשמה המלא MultiSync Premium Slim Wireless Bluetooth Keyboard for Mac and iOS) מצוין כי היא מיועדת למכשירי iOS (אייפון ואייפד) ולמחשבי מק. למה? אולי כי היא בצבע כסוף עם כפתורים שחורים, ובשפה העיצובית (ומבטיח לא להרבות בביטוי הפלצני הזה) של אפל - שלא לומר מועתק כמעט אחד לאחד ממקלדות המקבוק.

המקלדת האלחוטית של Kanex (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המקלדת האלחוטית של Kanex | צילום: אהוד קינן, NEXTER

במציאות, המקלדת התחברה מהר מאוד גם לסטרימר האנדרואיד שבביתי ואיפשרה לשלוט עליו טוב לא פחות ממקלדת ה-Logitech המאסיבית שמשמשת אותי היום. וזה מביא אותי היישר למה השימושים של המקלדת הזאת: היא מבוססת על חיבור בלוטות', כך שאפשר לחבר אותה לסמארטפונים (אבל מי אתם אנשים שמקלידים על מקלדת למסך סמארטפון?), טאבלטים, סטרימרים ומחשבים - ותוך כמה שניות צימדתי אותה למחשב ולסטרימר. כמו מקלדות עדכניות אחרות - אפשר לחבר אותה לכמה מכשירים במקביל ופשוט לעבור ביניהם בלחיצת כפתור (או שניים).

המקלדת האלחוטית של Kanex (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המקלדת האלחוטית של Kanex | צילום: אהוד קינן, NEXTER

היא קטנה, דקה ומינימליסטית (30.5x17.7x2.54 ס"מ), עשויה מחומר מתכתי דמוי אלומניום, פחות או יותר בגודל של מקלדת לפטופ. אין בה חריץ להשחיל בו את הטאבלט או הסמארטפון, ומי שמוכר לכם אותה בונה על כך שיש לכם כיסוי או סטנד משלכם, וחבל לבזבז בה מקום. יש כאלה שיעדיפו שהמקלדת עצמה תהיה גם הכיסוי. יש לה תאורה פנימית - שזה יתרון משמעותי למי שעובד בחושך (רמז: אני), ולשליטה בסטרימר שמחובר לטלוויזיה שבה, כך מספרים לי, גם צופים בחושך. התאורה שלה חזקה מספיק בשביל לראות בבירור את כל הכפתורים.

המקלדת האלחוטית של Kanex (צילום: אהוד קינן, NEXTER)
המקלדת האלחוטית של Kanex | צילום: אהוד קינן, NEXTER

המקלדת מגיבה מהר וטוב להקשות - וזה נשמע טריוויאלי, אך יצא לי להשתמש במקלדות שבהן צריך להכות חזק. חסרון קל אך מוזר בעיצוב - במיוחד למי שרגיל לעבוד עם מק - הוא המיקום ההפוך של כפתורי ה-fn וה-ctrl, כך שזה מבלבל כל הזמן. המקלדת מבוססת על סוללת ליתיום-יון שהחזיקה לנו כשבועיים, אך ההטענה משום מה נעשת במיקרו-USB (כמו מכשירי סמסונג ישנים). העולם עובר כבר מזמן ל-USB-C המהיר יותר. במקלדת זה אמנם פחות חשוב מסמארטפון להטעין צ'יק צ'ק, אבל בחיאת - צריך להתיישר עם העולם. בערכה מגיע כבל הטענה די קצר משום ומה, ונרתיק נשיאה שלא ראיתי בו צורך.

מחיר: בישראל המקלדת עולה 450 שקלים, ומשווקת על ידי iStore (שהשאילה לנו אותה לסקירה). שימו לב להפרש במחיר: בחנות האירופית הרשמית של kanex מחירה 80 אירו, שהם כ-344 שקלים בלבד, ואילו באמזון בארה"ב מחירה 66 דולר (242 שקלים) כולל משלוח לישראל.

כך או כך, 450 שקל היא השקעה גבוהה למקלדת באופן כללי, והיא מתאימה בעיקר למי שעובד בדרכים עם הטאבלט שלו, או מי שצריך משהו קטן לשלוט בסטרימר שלו ומוכן לשים עוד כמה שקלים.