כולנו משתמשים במצלמת האייפון מסביב לשעון, בין אם זה לצילום של נופים, חברים או משפחה. אם פעם היינו לוקחים איתנו לטיול בחו״ל מצלמה דיגיטלית (וצלמים מקצועיים היו אורזים גם כמה עדשות שונות), היום באמצעות מצלמה של אייפון מתקדם אפשר להגיע לתוצאות מרהיבות.

השימוש במצלמת האייפון הוא קל, פשוט ונוח, אך עם זאת, משחק עם כמה הגדרות ידניות יכול לשפר את התוצאות שלכם באופן מהותי. בחלק מהמקרים מדובר בפיצ׳רים שעושים שימוש במושגי יסוד מעולם הצילום, כמו חשיפה ארוכה או עומק שדה, אך בחלק מהמקרים מדובר פשוט באלמנטים שאפל הוסיפה עם השנים, כמו מצב Live. ריכזנו לכם כמה טיפים שכדאי לכם להכיר לפני שאתם ניגשים לצלם את התמונה הבאה.

1. השתמשו ברשת (חוק השלישים)

כל צלם מתחיל מכיר את המושג חוק השלישים - עיקרון בסיסי חשוב בקומפוזיציה לפיו האובייקט המרכזי בצילום צריך להיות ממוקם על אחד הקווים, או באחת מארבע נקודות המפגש של הקווים (היכן שנוצר הסימן +). הסיבה לכך היא שמחקרים העלו שהעיניים שלנו, בהתבוננות בתמונה, נמשכות באופן טבעי לאחת מנקודות המפגש ולא בהכרח למרכז. הדרך ליישם את העיקרון הזה גם בצילומים שלכם באייפון, היא פשוט להוסיף את הרשת בתפריט ההגדרות (Settings), מצלמה (Camera) והפעלת אפשרות הרשת (Grid). כעת, תוכלו למקום את האובייקט שלכם באחת מהנקודות המתאימות.

 

2. הבהירו את האובייקט במקום להשתמש בפלאש

צילום בתנאי חושך, ובעיקר בלילה, הוא אתגר לא פשוט עבור כל מצלמה, בטח לזו של הסמארטפון. עם זאת, יש כמה שיטות לדאוג לכך שהתמונות שתצלמו בלילה עדיין יצאו מוארות וברורות. הדרך הקלה ביותר היא כמובן להפעיל את הפלאש, אולם אז התמונות עלולות להיראות שטוחות ושרופות, כלומר, בהירות מדי. נסו לוותר על הפלאש אם זה לא הכרחי.

3. הפעילו את מצב הלילה

דרך נוספת להאיר את האובייקט שלכם היא באמצעות מצב לילה בו המכשיר מבצע חשיפה ארוכה, טכניקת צילום בה נקלט יותר אור לאורך יותר זמן, לדוגמה, למשך שתיים או שלוש שניות. זה אולי נשמע לכם מעט, אבל זה מספיק כדי להאיר את התמונה. תהיה לכם אפשרות לעשות שימוש במצב לילה כאשר המכשיר יזהה שתנאי הצילום חשוכים במיוחד. אז, יופיע ליד אייקון הפלאש בחלק העליון של המסך עיגול קטן עם קווים - לחצו עליו והגדילו את זמן החשיפה כרצונכם.

 4. השתמשו בפיצוי חשיפה

פיצוי חשיפה היא הדרך של המצלמה לפצות על היעדר אור, או לחילופין, על עודף אור. במידה ואתם רוצים להאיר את האובייקט שלכם, לחצו על הנקודה במסך שתרצו להבהיר (היכן שהאובייקט ממוקם) - אז תופיע לכם מעין שמש קטנה בצבע צהוב. כעת, גררו אותה למעלה במעלה הציר שנוצר עד שתגיעו לרמת הבהירות הרצויה. דרך נוספת לעשות זאת היא באמצעות ההגדרות של המצלמה: פתחו את התפריט בלחיצה על החץ הקטן למעלה ובחרו בסימן העיגול עם הפלוס והמינוס. כעת, תוכלו לבחור בחשיפה של עד +2 (במידה והתנאים חשוכים) או עד -2 (במידה והתנאים בהירים מדי וברצונכם להחשיך את התמונה, לדוגמה באור יום חזק).

 

5. השתמשו במצב Live

החל משנת 2015 מצלמת האייפון מצוידת במצב Live, בו המצלמה קולטת עוד מספר פריימים גם אחרי שלחצתם על הכפתור וצילמתם את התמונה המבוקשת. התוצאה היא למעשה סוג של אנימציה שקולטת גם השניות שאחרי צילום התמונה המקורית. במצב כזה, התמונה כבדה יותר ותופסת יותר נפח אחסון, אבל אתם יכולים לבחור גם בפריים אחר ולא ה"ראשי" שנלקח בעת שלחצתם על הכפתור. זה שימושי בעיקר כשמצלמים אובייקט תנועה, כמו לדוגמה קפיצה באוויר, או ילדים שמרבים לזוז מהר ולשנות הבעות פנים. כדי להפעיל את מצב Live לחצו על סמל העיגול בצד המסך. כעת, צלמו את התמונה כרגיל.

לאחר מכן היכנסו לתמונות (Photos), בחרו את התמונה שצילמתם ולחצו על עריכה (Edit). כעת לחצו שוב על סימן ה-Live. תוכלו לעבור על כל הפריימים שנקלטו ולבחור את המוצלח ביותר על ידי לחיצה על ״הגדר כתמונה ראשית״ (Make Key Photo).

 

6. שנו את הפוקוס

זהו אחד מהפ׳יצרים הבסיסיים ביותר, אך עם זאת, לא הרבה מכירים אותו. האייפון מגדיר באופן אוטומטי מהו האובייקט שיהיה בפוקוס, כלומר, שיהיה חד וברור כשמאחוריו רקע מטושטש (מה שיוצר עומק שדה), אך עם זאת, אתם יכולים לשנות את הפוקוס אל אלמנט אחר שלא נקלט באופן אוטומטי באמצעות לחיצה עליו. כעת, יופיע עליו ריבוע צהוב שמסמל את העובדה שהוא בפוקוס.

 

7. החליפו בין העדשות

אייפונים מהדגמים האחרונים מצוידים ביותר מעדשה אחת, ולכל אחת תפקיד אחר: עדשות רחבות, אולטרה-רחבות או טלפוטו. באופן סטנדרטי, האייפון מצלם בעדשה רחבה (x1), שתופסת את האובייקט באופן דומה לעין האנושית ומתאימה לרוב הצילומים. העדשה האולטרה-רחבה (0.5x) יוצרת זווית רחבה יותר בה ניתן לקלוט יותר אובייקטים בתמונה ומתאימה לצילום נופים. עדשת הטלפוטו (x2) תאפשר לכם לתפוס פחות פרטים בתמונה ומתאימה בעיקר למקרים שבהם אתם רוצים לצלם אובייקט מקרוב, אבל לא יכולים להתקרב אליו.

כלומר, אתם יכולים לעשות זום דיגיטלי, מה שיוריד את האיכות, אבל נסו קודם את עדשת הטלפוטו במידה ויש לכם אחת כזאת. כדי להחליף בין העדשות, לחצו על המספר המופיע בתחתית מסך הצילום עד שתגיעו לעדשה הרצויה. 

בשבוע שעבר: איך לעבוד מאייפון לאנדרואיד?