ירון בן חורין החל את קריירת הצילום שלו בסמארטפון עם אייפון 4, כשהעלה תמונות שצילם לרשת שהייתה אז חדשה - אינסטגרם. מאז עברו 8 שנים, הוא מעביר מדי יום סדנאות ללימוד צילום בסמארטפון ומעריך שלימד כבר בין 20-25 אלף איש. בחצי השנה האחרונה הוא גם מייצר תוכן מקצועי, וידיאו וסטילס, ללקוחות, בעיקר עבור הרשתות החברתיות.

הנה 10 טיפים של ירון בן חורין לצילום מוצלח בטלפון החכם:

  1. אור וחשיפה - למצלמה קשה להתמודד עם ניגוד בין אור לצל, נסו לצלם בתנאי אור אחידים או כשמקור האור מאחורי המצלמה ולא מולה.
  2. מדידת אור - לפני כל צילום לחצו על המסך, היכן שנמצא נושא הצילום, בכדי לוודא שהאור מותאם לאותו אזור בתמונה.
  3. פריימינג - נסו לבודד נושאים מהסביבה שלכם בכדי להדגיש אותם וליצור תמונה ממוקדת ומלאת עוצמה.
  4. זווית - מצאו זווית מעניינת, וזה לרוב לא מגובה העיניים. השתמשו בזווית כדי לייצר נקודת מבט חדשה ומעניינת ולבחור את הרקע לנושא. מומלץ להפוך את הטלפון כדי לצלם דברים שנמצאים מתחתיכם.
  5. מרחק - הכול נראה קטן יותר בעדשת הסמארטפון. כדאי להתקרב לנושא כמה שיותר עד שהוא מרגיש משמעותי בתמונה. לא מומלץ לעשות זום.
  6. קומפוזיציה - נסו העמדות וקומפוזיציות שונות בתוך מסגרת התמונה, כמו למשל שלישים (למקם את הנושא בשליש התמונה) או הולכת העין. כך תדגישו את הנושא ותיצרו תנועה בתוך מסגרת התנועה.
  7. עומק - צלמו דרך דברים או בזווית חדה בכדי לקבל אפקט עומק יפה. כשיש משהו קרוב ומטושטש מול המצלמה, אנחנו מקבלים תחושה של קרוב-רחוב ותמונה תלת ממדית.
  8. רגעים - נסו לתפוס את הרגעים הקטנים מסביבכם. למשל, צלמו אנשים כשהם נינוחים וטבעיים ופתחו את העיניים לקראת רגעים מעניינים בסביבתכם.
  9. צלמו הרבה - צלמו כמה תמונות של אותו נושא מזוויות וקומפוזיציות שונות, אחר כך תוכלו לבחור את התמונה הטובה ביותר.
  10. עיבוד התמונה - השימוש באפקטים ובעריכה נועד בכדי להשביח את התמונה או להעניק לה אווירה מיוחדת, ולא בכדי להציל אותה. עריכה מוגזמת תזיק לתמונה.

וכמה טכניקות שימושיות

  1. צילום הפוך - כדי להגיע לזוויות נמוכות, הפכו את הנייד כך שהמצלמה למטה, אל תשכחו לשים לב לזווית הצילום, לרוב בכיוון למעלה.
  2. צילום רצף - כדאי לעשות כמה צילומים ברצף (ולאחר מכן תוכלו למחוק את התמונות הלא מוצלחות), כשאתם מצלמים התרחשות מהירה, למשל דמויות שעוברות ברחוב. איך עושים את זה? בסמסונג: משיכה למטה של כפתור הצילום. באייפון: משיכה שמאלה של כפתור הצילום. ביתר המכשירים ודגמים קודמים – לחיצה ארוכה או בהגדרות "לחץ והחזק כפתור הצילום" בחרו "צילום מתפרץ". לאחר הצילום יש להיכנס לתמונה בגלריה, ללחוץ בחר או אייקון ולבחור תמונות.
  3. צילום מאקרו - צילום של עצמים קטנים מקרוב. במצב תמונה רגיל – התקרבו עד כ-10 ס"מ מנושא הצילום וגעו בו על המסך בכדי לוודא פוקוס.
  4. פורטרט/דיוקן/מיקוד חי - טשטוש הרקע בצילום אנשים או עצמים גדולים. בחרו פורטרט או דיוקן (בסמסונג עוד > דיוקן), המרחק מנושא הצילום בין 1-2 מטר, ודאו שהרקע מרוחק מנושא הצילום כ-2 מטר.

*הסדנה לעיתונאים שבה השתתפה הכתבת נערכה על ידי חברת קוואלקום (Qualcomm), והודגמה עם הטלפון המתקפל גלקסי FLIP Z, שמכיל את מערכת השבבים שמייצרת החברה, Snapdragon 888. החברה, שמרכזה בקליפורניה ויש לה שני מרכזי פיתוח בישראל, הכריזה בתחילת החודש על הדור הבא של המעבדים שלה –Snapdragon 8 Gen 1, שצפוי להשתלב במכשירי הדגל מבוססי אנדרואיד שיצאו בשנה הבאה, ויציג זינוק ביכולות הצילום ועיבוד התמונה.