רובנו משתמשים במנוע החיפוש הפופולרי של גוגל כמה פעמים ביום, אבל מאחורי שורת החיפוש הפשוטה מסתתרים כמה טריקים שרבים לא מודעים אליהם. אלה מכונים "ביצי הפסחא", פיצ'רים קטנים ולא מאוד שימושיים שגוגל מסתיר - אבל כדאי להכיר ולהשתמש בהם כשיש צורך.

  1. להטיל קובייה או מטבע

    לא מצליחים להחליט לגבי דבר מסוים? תנו לגוגל להחליט לכם. גוגל יכול להטיל בעבורכם מטבע או קובייה, וכל מה שנשאר לכם לבחור זה מה מייצג כל מספר או צד במטבע שיצא לכם. איך עושים זאת? פשוט מחפשים בשורת החיפוש "להטיל קובייה" (Roll a dice) או "להטיל מטבע" (Flip a coin). אגב, בהטלת קובייה ניתן גם לבחור את מספר הפאות שתהיה לקובייה הווירטואלית שלכם, ואפשר אפילו להטיל קובייה שלה 20 פאות, מה שלא ממש אפשרי במציאות.


  2. לסובב ספינר או גלגל

    אתם יכולים לבקש מגוגל לסובב עבורכם גלגל ולקבל הגרלה בנוסח "גלגל המזל". אפשר גם לסובב ספינר, כן, אותו טרנד ששיגע את העולם אי שם ב-2017 – כל מה שצריך לעשות הוא לכתוב "ספינר".

  3. לכתוב מספרים במילים (באנגלית)

    גוגל יכול לסייע לכם להימנע מפדיחות בכתיבה באנגלית, ואחד מהפיצ׳רים החביבים ביותר שמסתתרים במנוע החיפוש הוא כתיבה של מספרים במילים. אז איך כותבים 173,232,934? תנו לגוגל לגלות לכם. כל מה שתצטרכו לעשות זה פשוט להקליד את המספר שאתם מעוניינים לכתוב ואז להוסיף את הביטוי ״=english״ (ללא מירכאות). אגב, זה one hundred seventy-three million, two hundred thirty-two thousand, nine hundred and thirty-four.
  4. לשחק פקמן

    המשחק האהוב מהאייטיז קם לתחייה במנוע החיפוש, ומלבד ערך הוויקיפדיה של המשחק ושאר אתרים רלוונטיים, אם תחפשו בגוגל "פקמן", מנוע החיפוש יציע לכם את האפשרות לשחק בו. השתמשו במקשי החיצים במקלדת כדי להזיז את עצמכם ימינה, שמאלה, מעלה ומטה והיזהרו מהמפלצות הצבעוניות.

  5. לשחק סוליטר

    אם כבר במשחקים עסקינן, גוגל מציע לכם גם לשחק במשחק הקלפים הפשוט והאהוב. נכון, הוא לא דורש יותר מדי חשיבה, אבל הוא יכול להעביר את הזמן בישיבה משעממת, רק אל תגלו לבוס שזה מה שאתם עושים מאחורי המסך. כדי לשחק, פשוט הקלידו סוליטר (Solitaire) בשורת החיפוש.
  6. לתרגל נשימות

    אם אתם חווים יום לחוץ בעבודה או סתם זקוקים לדקה של הרפיי, נסו לתרגל נשימות מודעות יחד עם גוגל. הקלדה של הביטוי "breathing exercise" (או בעברית: "תרגיל נשימה של Google") תוביל אתכם לממשק פשוט של גוגל שינחה אתכם מתי לשאוף ולנשוף, וכל זה בליווי אנימציה פשוטה שתוסיף לאווירת הרוגע הכללית. שווה לנסות.

  7. ללמוד עובדות חדשות

    כולנו לומדים כל הזמן דברים חדשים בעזרת גוגל, אבל מה אם סתם בא לכם להחכים, ואין לכם שאילתת חיפוש מסוימת בראש? ספרו לגוגל שאתם מרגישים סקרנים ("I’m feeling curious") וקבלו עובדת טריוויה אקראית שגוגל ישלוף עבורכם. הפיצ'ר הזה עשוי להיות שימושי במיוחד אם אתם צריכים לכתוב חידון, או אם אתם רוצים פשוט למלא כמה דקות משעממות בלו"ז וללמוד על אורך ההיריון של בעלי חיים. אגב, בכל פעם שתרעננו את העמוד, תקבלו עובדה חדשה ותעשירו את עצמכם בעוד פריט מידע משעשע ולא מאוד שימושי.

  8. להפעיל טיימר או שעון עצר

    גוגל מאפשר לכם להפעיל טיימר או שעון עצר, כלומר, לקצוב את הזמן עד לנקודה מסוימת, ממש כמו אפליקציית השעון בסמארטפון שלכם, או לספור לאחור. אם אתם משתמשים במחשב ועדיין צריכים לפתוח טיימר, בין אם עד לרגע שבו העוגה מוכנה או לכל מטרה אחרת, פשוט הקלידו "טיימר" בשורת החיפוש, רק אל תיבהלו מהצלצול שישמע כשייגמר הזמן.

  9. להשתמש במחשבון

    גם כאן לא מדובר בפיצ'ר מהפכני במיוחד, שכן לכולנו יש אפליקציית מחשבון בסמארטפון (וגם את המחשבון הישן והטוב של מערכת ההפעלה), אבל כדאי לכם לדעת שלגוגל יש ממשק של מחשבון מובנה שכולל אפילו פונקציות מתקדמות כמו קוסינוס, טנגנס ועוד מושגים משיעורי מתמטיקה בתיכון. אגב, הדרך הכי טובה להשתמש בפיצ'ר הזה היא פשוט לתת לגוגל תרגילי חיבור וחיסור פשוטים במקום לשבור את הראש.

  10. לבדוק את הטיסה

    הפיצ'ר של הטיסות לא ישנה לכם את החיים, אבל אם תכתבו את מספר הטיסה שלכם - תגלו את כל המידע שרק תצטרכו. מתי הטיסה יוצאת, איזה שער, האם יש עיכוב בטיסה ומתי היא אמורה לנחות. בעצם אם תחפשו את הטיסה שלכם בגוגל, אתם יכולים בקלות לוותר על מסכי הטיסות או להוציא את הכרטיס בכל פעם שאתם מנסים להיזכר לאיזה שער אתם צריכים ללכת. העדכונים הם בלייב מול חברות התעופה, כך שלפעמים עובדי הנמל יגלו על עיכוב אחריכם.
  11. המרת כסף

    כולנו נתקעים בחו"ל עם החישובים של כמה החולצה הזאת שווה בשקלים. ובכן, אם תכתבו בגוגל את מספר המטבעות וכמה זה בשקלים - גוגל תדע להוציא לכם מסך מיוחד שממיר כל מטבע בעולם. הבעיה היא שצריך לדעת איך קוראים למטבע, אז דולר לשקל זה קל (USD to NIS) וגם יורו הוא כמובן פשוט, אבל במטבעות אקזוטיים יותר כדאי לכם לשנן את שם המטבע ובתוך שניות תגלו כמה מעט שילמתם על הארוחה לעומת ישראל.