כשאנחנו בחו"ל, בטח ביעד חדש שמעולם לא היינו בו, אנחנו תלויים אפילו יותר מתמיד במכשיר הסלולרי שלנו כדי לנווט בהצלחה ברחובות ובכבישים. גוגל שילבה לאחרונה כמה פיצ'רים מבוססים בינה מלאכותית באפליקציות המפות, התרגום והחיפוש שלה. כך תוכלו להשתמש בהם:

Immersive View

הפיצ'ר שפועל בעשרות ערי תיירות פופולריות ובלמעלה מ-500 אתרי תיירות בעולם, הושק לאחרונה גם באמסטרדם, פירנצה, ונציה ודבלין. הוא מספק סיור וירטואלי מעל אתר התיירות (מגדל האייפל למשל) כך שאפשר להתרשם טוב יותר מאיך שהוא נראה וממה שיש סביבו. בנוסף, מחוון הזמן יאפשר לכם לראות איזה מזג אוויר צפוי בשעות השונות של היום, ואת מידת העומס באתר, כדי שתוכלו להחליט מתי בדיוק לבקר שם.

במקומות נבחרים, הסיור הווירטואלי ממשיך גם אל תוך מסעדות ובתי קפה באזור כדי שתוכלו להחליט אם בא לכם לכם להזמין בהם שולחן. הוא זמין למשתמשים מישראל באייפון ואנדרואיד, אך לא כולל עוד אתרים בישראל.

איך משתמשים ב-Immersive View?

  1.  כנסו לאפליקציית גוגל מפות.
  2. חפשו את האתר שאתם רוצים לראות, למשל קתדרלת סנט פטריק בדבלין.
  3. לחצו על Immersive View (מופיע מתחת למסלול). עובד רק בחו"ל

Live View

אם אתם קצת מתקשים לנווט עם מפות, הפיצ'ר לייב ויו של גוגל הוא בשבילכם. כשמקישים על Live View, תכונת ה-AR במפות Google, מופיעה הודעה במסך. בהודעה אתם מתבקשים לכוון את המצלמה של הטלפון לבניינים, לשלטי רחוב או לכל רכיב בסביבה שלכם שעוזר למפות גוגל לאתר אתכם לפי נתוני Street View באזור.

לאחר שאפליקציית מפות גוגל מאתרת את המיקום שלכם, מוצגות הוראות ניווט במסך הטלפון. למעשה, תוכלו לראות את המתרחש סביבכם, וחיצים על גבי המסך שמסמנים לכם בבירור לאיזה כיוון לפנות או ללכת. מדי פעם תופיע לכם הודעה שעליכם לשמור על בטיחות, בעיקר בצמתים ובכבישים, ולשים לב שאתם גם מסתכלים מה קורה ברחוב ולא רק בתוך מסך הטלפון.

איך משתמשים ב-Live View?

  1. כנסו לאפליקציית גוגל מפות.
  2. חפשו את היעד שאליו אתם רוצים להגיע (שימו לב שאתם במסלול להולכי רגל).
  3. לחצו על מסלול.
  4. לחצו על Live view (מופיע ליד כפתור התחלה).
  5. הפיצ'ר זמין גם בישראל, אתם צריכים להיות בחוץ בשביל זה.

Google Lens

מאפשר לחפש באמצעות מצלמה. בקונקטסט של טיול אפשר לצלם מקומות ולהבין מה הם, מאכלים, פריטי לבוש, יצירות אומנות ועוד. אפשר גם לצלם טקסט ולתרגם אותו בלייב. על זה נבנו הפיצ'רים multisearch ו-multisearch near me (הסבר בהמשך).

איך משתמשים ב-Google Lens?

  1. כנסו לגוגל בטלפון הנייד.
  2. לחצו על עדשת המצלמה בשורת החיפוש.
  3. כעת תוכלו לחפש באמצעות המצלמה (הקישו על "חיפוש באמצעות המצלמה"), כלומר לצלם את מה שאתם רואים (למשל, פסל שמצא חן בעיניכם) ולמצוא על זה מידע בתוצאות החיפוש.

  4. אפשרות נוספת היא לחפש צילום מסך ששמור לכם בטלפון - למשל, פריט שאהבתם ואתם רוצים לדעת איפה תוכלו לקנות אותו.

Multisearch

מאפשר לחפש באמצעות תמונה וטקסט בו זמנית. Multisearch זמין ברחבי העולם בנייד, בכל השפות והמדינות שבהן Google Lens זמין. באייפון הוא זמין דרך אפליקציית גוגל, לא כרום. למה הוא יכול לשמש אתכם? לדוגמה, אם צילמתם חולצה שאתם אוהבים, אבל היא בצבע ירוק, ואתם רוצים לחפש אותה בצבע צהוב, פשוט כתבו "צהוב" בשורת החיפוש ותקבלו תוצאות מתאימות.

איך משתמשים ב-Multisearch?

  1. כנסו לגוגל בטלפון הנייד.
  2. לחצו על עדשת המצלמה בשורת החיפוש, לדוגמה, וצלמו פריט.
  3. לחצו על "התאמות ויזואליות".
  4. תוסיפו מילים ב"הוספה לחיפוש", ותקבלו תוצאות מותאמות גם לתמונה וגם לטקסט שלכם.

Search near me

ל-multisearch התווספה גם היכולת לחיפוש בקרבת מקום. אתם יכולים לצלם תמונה של משהו שאתם זקוקים לו ולהוסיף את הכיתוב "קרוב אליי" באנגלית בלבד (near me), בין אם משום שאתם רוצים לתמוך בעסקים מקומיים או בגלל שאתם זקוקים למשהו בדחיפות. השירות זמין בארה"ב ובמספר מקומות נוספים בעולם, ביניהם בדבלין.

חיפוש בזמזום (Hum to Search)

זמין בכל העולם באייפון ואנדרואיד, אם תרצו שאזאם של זמזומים. נתקע לכם שיר בראש, אתם לא זוכרים את המילים, אבל רוצים למצוא אותו? פשוט זמזמו אותו לאפליקציית גוגל, והוא ימצא לכם את התוצאות על פי יוטיוב.

איך משתמשים ב-Search near me?

  1. כנסו לגוגל בטלפון הנייד.
  2. לחצו על המיקרופון בשורת החיפוש.
  3. לחצו על "חיפוש שיר" בתחתית המסך.
  4. כעת יש להפעיל, לשיר או להמהם שיר.

תרגום AR (מציאות רבודה augmented reality)

במכשירי אנדרואיד מתקדמים, ניתן לייצר תרגום סימולטני של טקסט על רקע תמונות ועיצובים מיוחדים מבלי לשבש את הרקע המקורי. זמין גם בישראל. נחמד במיוחד כשאתם מביטים למשל על תפריט של מסעדה ורוצים לתרגם אותו, בטח במדינות שאתם לא דוברים את השפה בכלל.

איך משתמשים בתרגום AR?

 

  1. כנסו לגוגל בטלפון הנייד.
  2. לחצו על עדשת המצלמה ליד החיפוש.
  3. לחצו על "תרגום" (ראשון מצד ימין).
  4. כוונו את המצלמה על המילים שאתם רוצים לתרגם (אין צורך ללחוץ).

7 בניינים שונים: כך נראה מטה גוגל בדבלין

בין היתר כדי להדגים את הפיצ'רים, הוזמנו מספר כתבים ויוצרי תוכן (יוטיוברים ואינסטגרמרים בולטים) לסיור קצר במטה גוגל בדבלין, שהוא הגדול ביותר באירופה והשני בעולם אחרי ארה"ב. עובדים פה יותר מ-8,000-10,000 עובדים מכל אירופה ב-7 בניינים שונים, עם גשר שמחבר ביניהם. לכל בניין יש את הוויזואליות שלו, ומסעדה עם אוכל שונה לגמרי.

איזה פסיליטיז תמצאו כאן? חדר כושר, בריכה, סניף בנק, סניף דואר, רכבת שמגיעה כמעט עד למשרד, פינות מסאז'ים, רופאים, מרפסת שצופה על דבלין, שולחן סנוקר, שולחן כדורגל, מיני גולף וחנות מזכרות של גוגל שמוכרת חולצות, בקבוקים, מחברות ועוד. יש גם פינות מיוחדות לעבודה/התרגעות, כמו נדנדות במרפסת בצבעי הלוגו של גוגל, והאותיות של גוגל שבכל אחת מהן יש פופים ופינות ישיבה ועבודה.

החנות של גוגל במשרדי גוגל בדבלין (צילום: דנה גוטרזון)
החנות של גוגל במשרדי גוגל בדבלין | צילום: דנה גוטרזון

מיני גולף גוגל (צילום: דנה גוטרזון)
מיני גולף גוגל | צילום: דנה גוטרזון

נדנדות גוגל, דבלין (צילום: דנה גוטרזון)
נדנדות גוגל, דבלין | צילום: דנה גוטרזון

גם עובדים ישראלים תמצאו כאן, ואחד מהם מספר שיש בכל דבלין כ-2,000 ישראלים שעובדים בכלל חברות הטק (פייסבוק, גוגל, לינקדאין, מיקרוסופט, טיקטוק ועוד). גם לאפל יש מטה גדול באירלנד, אולם בקורק. בחודש מרץ האחרון השיקה אל על קו חדש וישיר בין ישראל לדבלין, שטס 3 פעמים בשבוע (ראשון, שלישי וחמישי), שמטרתו, בין היתר, להקל על העובדים החיים על הקו.

יש לציין, כי אירלנד משכה לאורך השנים חברות טק בגלל שיעור מס חברות נמוך יחסית של 12.5%, אולם באוקטובר 2021 הודיעה שתיישר קו עם האיחוד האירופי ותעלה את המס לתאגידים בינלאומיים ל-15%, כאשר ההנחיה תצטרך להיות מוטלת על החוק הלאומי של כל מדינה עד סוף 2023.

הכותבת הייתה אורחת של גוגל ואל על בדבלין