עם שחרורה של אפליקציית TikTok Now שהיא השיבוט של BeReal, החלטנו להשוות בין השתיים ולראות מי מהם טובה יותר.

בי ריל היא תופעת המדיה החברתית האחרונה שכבשה את העולם, וגם את ישראל, בסערה, ומטרתה לאפשר למשתמשים להראות לעולם את "האני האמיתי שלהם". האפליקציה הפכה כל כך פופולרית שגם אינסטגרם ניסתה לעלות על העגלה עם ה-Candid Challenges שלה. אפילו אפליקציית הצעות למוזיקה בשם Kiwi Music קיבלה השראה מהקונספט של בי ריל. האפליקצייה של טיקטוק הסינית היא האחרונה שהצטרפה לטרנד ונראה שהקרב על דור ה-Z שמוכן לחשוף את עצמו ללא פילטרים החל.

מה דומה בין בי ריל וטיקטוק נאו?

הנחת היסוד של בי ריל וטיקטוק נאו היא פשוטה ודומה. פעם ביום, בשעה אקראית, תקבלו הנחיה לצלם תמונה בתוך מסגרת זמן. במקרה שלא תפרסמו בזמן, הפוסט שלכם יסומן באיחור. כמו כן, לא תוכלו לראות פוסטים של אחרים, אם לא תפרסמו תמונות משלכם.

שתי האפליקציות משתמשות במצלמה הקדמית והאחורית של המכשיר כדי לצלם את התמונה, כך שהחברים שלכם יוכלו לראות היכן אתם נמצא ומה אתם עושים. לבסוף, כפי שניחשתם, אף אחת מהאפליקציות לא מציעה פילטרים, אפקטים או יכולות עריכה. הן מתמקדות באותנטיות.

מה שונה בין טיקטוק נאו לבי ריל?

למרות שלטיקטוק נאו ולבי ריל יש את אותה מטרה, יש להן גם כמה הבדלים. קודם כל, מסגרת הזמן לצילום תמונה באפליקציית בי ריל היא 2 דקות, ואילו טיקטוק מציעה חלון של 3 דקות, מה שנותן לכם יותר זמן להצטלם וללכוד תמונה טובה.

בטיקטוק אפשר לצלם סרטון של 10 שניות או תמונה סטטית, בעוד שבבי ריל אפשר לפרסם רק תמונות, נכון לעכשיו. עם זאת, בקטגוריית השאלות הנפוצות של בי ריל הם טוענים שיש להם תוכניות לשלב את תכונת הווידאו בעתיד.

הטיקטוק נאו של ענת הראל (צילום: טיקטוק)
הטיקטוק נאו של ענת הראל | צילום: טיקטוק

הבדל בולט נוסף הוא שטיקטוק נאו, בניגוד לבי ריל, מאפשר לראות גם את מצלמת הסלפי וגם את המצלמה האחורית בעת צילום תמונה, מה שיכול לחסוך לכם זמן בכך שלא תצטרכו לצלם את התמונות שוב ושוב.

רק בבי ריל

בי ריל עדיין מציעה כמה תכונות ייחודיות, שלא תמצאו אצל המתחרה. בתור התחלה, לבי ריל יש RealMojis, שהם אמוג'ים מותאמים אישית שמחקים פנים ומחוות של משתמשים. אפשר להגיב לפוסטים של אחרים באפליקציה עם RealMojis.

תכונה ייחודית נוספת היא פיד "גילוי" המאפשר לך לראות פוסטים של משתמשים ברחבי העולם. אפשר להפוך את הבי ריל שלכם לציבורי כדי לפרסם את הפוסטים שלכם בפיד הפתוח לכולם.

אחרון חביב אבל לא פחות חשוב, בי ריל מודיעה על צילומי מסך, שהיא תכונת פרטיות חשובה. כלומר, ניתן לגלות מי צילם מסך של הפוסט שלך בהקשה על הפוסט הספציפי.

אז מה עדיף?

גם לבי ריל וגם לטיקטוק נאו יש יתרונות וחסרונות משלהן. בכל הנוגע לתכונות ופונקציות, לבי ריל יש יתרון קל על פני החלופה הסינית. בנוסף, זו אפליקצייה שהביאה את הז'אנר לעולם, אז צריך לתת לה יותר קרדיט מהמתחרות שלה. עם זאת, במונחים של יציבות ושימושיות, טיקטוק נאו מנצחת.

בי ריל עדיין בשלבי הפיתוח המוקדמים ביותר והאפליקציה ידועה לשמצה בקרב המשתמשים בשל בעיות טכניות וחוסר יציבות. יש בה לא מעט באגים למשל כשלא ניתן להוסיף חברים, הפסקת ההתראות של האפליקציה או שהיא לא נפתחת כראוי בכלל ועוד.

אז אם אתם מחפשים אפליקציה לנייד עם חווית משתמש חלקה, טיקטוק נאו טובה יותר. אבל אם אתם רוצים חווית מדיה חברתית ללא גימיקים ולהרגיש שאתם במקום בו הכול התחיל, אז בי ריל היא הבחירה הנכונה.