קשה לדמיין את העולם בלי האייפונים, ההמצאה שהפכה את החיים לפשוטים וגם למורכבים הרבה יותר. בעוד הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ואפילו קצת מהגוף שלנו, אנחנו צריכים לשמור עליהם כדי שהם ישמרו עלינו מוגנים ויאפשרו לנו להמשיך לשרוף שעות של בהייה וגלילה. אלה סימני האזהרה שאומרים שמשהו לא בסדר עם המכשיר שלכם:

בריאות הסוללה

האייפון משתמש בסוללת ליתיום יון, שתוחלת החיים שלה מוגבלת. בכל פעם בה אנחנו מטעינים ומרוקנים אותה, הקיבולת המקסימלית שלה יורדת ולאחר בערך שנתיים של שימוש, או לאחר כ-500 מחזורי הטענה, היא נחלשת בכ-20 אחוזים. כדי לדעת אם הגיע הזמן להחליף סוללה או להשתדרג לאייפון חדש, ניתן לבדוק את מצב תוחלת החיים של הסוללה בהגדרות המכשיר (תפריט > הגדרות > סוללה > בריאות סוללה). אם היא עומדת על יותר מ-80 אחוזים המצב שלכם בסדר.

האייפון נדלק ונכבה

אם האייפון שלכם נכבה ונדלק מחדש על דעת עצמו, זה לא בהכרח אומר שמשהו לא בסדר איתו. התופעה המציקה הזאת הופכת לבעייתית רק אם היא חוזרת על עצמה פעמים רבות בלי סיבה הנראית לעין. אחד הדברים שיכולים לגרום לכך הוא התקררות או התחממות יתר של המכשיר.

בעוד התקררות של המכשיר אינה מהווה בעיה רצינית ונפתרת מעצמה ברגע שהסוללה מתחממת, התחממות יתר עלולה לגרום נזק לחלקים במכשיר, כולל לסוללה. ריסטרט רנדומלי של המכשיר יכול לקרות גם בגלל אפליקציה מפוקפקת כלשהי שהתקנתם או בעקבות בעיה בתוכנה. אם המכשיר שלכם נכבה ונדלק בלי שביקשתם ובלי שינוי קיצוני בטמפרטורה, כדאי שתיקחו אותו לבדיקה.

נקודה כתומה או ירוקה

 לאייפון יש שני סימני אזהרה שהוא מציג במקרים בהם מישהו מרגל אחריכם ומנסה להקליט או לצלם אתכם. מדובר בשתי נקודות קטנות בצבע ירוק וכתום שמופיעות בחלק העליון של המסך, כשהכתומה מתייחסת להפעלה של המיקרופון והירוקה להפעלה של המצלמות. הופעה של אחת הנקודות האלה לא אומרת שמישהו בוודאות מרגל אחריכם, אבל זה כן אומר שכדאי לכם לבדוק את העניין.

העדכון הזה פועל רק במכשירים עם גרסת iOS 14-15 ומעלה. כדי לראות איזו אפליקציה עושה שימוש במצלמה או במיקרופון שלכם, פשוט גשו למרכז הבקרה במכשיר. ניתן לחסום את הגישה למיקרופון ולמצלמה לכל האפליקציות שהתקנתם.

מה אומרת הנקודה הירוקה באייפון (צילום: צילום מסך)
מה אומרת הנקודה הירוקה באייפון | צילום: צילום מסך

לא מקבלים עדכוני תוכנה?

 אפל משחררת על בסיס קבוע גרסות תוכנה חדשות לאייפון, בעוד הנוכחית היא iOS15. ענקית הטכנולוגיה בסופו של דבר מפסיקה לשחרר עדכונים למכשיריה הישנים יותר, מה שמותיר חלק מהמשתמשים חשופים לפריצה. עדכונים אלה קריטיים לאבטחת המכשיר, כך שאם הפסקתם לקבל כאלה ואתם לא מוצאים אותם בהגדרות, כדאי שתחליפו את האייפון שלכם לדגם חדש יותר.

לחיצות רפאים

"לחיצות רפאים" היא תופעה בה המכשיר מקיש על חלקים שונים של המסך מבלי שבכלל נגעתם בו. במקרה כזה לא מדובר בבעיית תוכנה כלשהי אלא בנזק פיזי של המכשיר, למשל פגם במסך או רטיבות. אם הבחנתם בבעיה הזו, והיא חוזרת על עצמה ומחמירה עם הזמן, כדאי שתיקחו את המכשיר שלכם לבדיקה.

הופעת פס אדום

נזק שנגרם כתוצאה מרטיבות הוא בדרך כלל גזר דין מוות לכל מכשיר אלקטרוני. אם נוזל חדר לתוך האייפון שלכם, זה עלול לגרור הוצאה כספית גדולה מאחר שהאחריות של אפל אינה תקפה במקרה כזה.

כשאתם לוקחים את המכשיר שלכם לתיקון, אחד הדברים הראשונים שיבדקו במעבדה הוא ה-LCI (מחוון מגע עם נוזלים). אותו רכיב במכשיר שלכם אחראי לזהות מקרים של רטיבות ומשנה את צבעו לאדום ברגע שהוא בא במגע עם מים. למרות שהמכשירים החדשים של אפל עמידים במים, עדיין כדאי שתמנעו מלתת להם להירטב. אתם יכולים לאתר את ה LCI במכשיר שלכם בקלות בלינק הזה.