חושדים שמשהו לא בסדר בטלפון שלכם? פריצות לטלפון הם דבר שכיח, במיוחד בתקופה זו בהם מתבצעות תקיפות סייבר על אתרים ישראלים. לא תמיד נדע האם המכשיר שלנו הותקף, אבל אלו הסימנים שיכולים להעיד על כך שמשהו לא בסדר ואולי הוא נפרץ.

הטלפון חם

הטמפרטורה של הטלפון שלכם גבוהה, גם כשהוא לא בטעינה או בשימוש, ואחוזי הסוללה יורדים במהירות? זה יכול להעיד על כך שמישהו אולי עושה שימוש בנתוני האינטרנט שלכם יותר מהרגיל. 

לטלפון לוקח זמן לטעון דברים

אם אתם בוהים במסך שלכם במה שמרגיש כמו נצח, כשאתם מנסים לשלוח הודעת טקסט או לטעון דף באינטרנט, זה יכול להיות סימן שמישהו השתלט על המכשיר שלכם.

כדי לבדוק אם המכשיר שלכם פשוט איטי או שהוא באמת נפרץ, כבו את המכשיר שלכם. טלפונים שנפרצו לעיתים קרובות לא ייכבו בצורה נכונה, או שפשוט יישארו דלוקים, למרות שאתם מנסים לכבות אותם.

אישה מחזיקה סלולר ביד (צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ)
צילום: צילום מסך מתוך ווטסאפ

הטלפון שלכם צובר אפליקציות חדשות משום מקום

אפליקציות מסוימות עשויות להכיל תוכנות זדוניות, שעלולות להזיק למכשיר שלכם ולתת למישהו אחר גישה אליו. שימו לב אם יש לכם אפליקציות שמופיעות לפתע במסך הבית או בהגדרות שלכם.

בנוסף, אם הסוללה שלכם מתרוקנת בפתאומיות כתוצאה משימוש באפליקציה, זה יכול להיות סימן שהאפליקציה הזו מפוקפקת.

חלונות קופצים (פופ אפ)

אם מופיעים לכם פופ אפס מוזרים במכשיר שלכם בשום מקום, זה יכול להיות סימן שמשהו חריג מתרחש בו. זה יכול להעיד על כך שהטלפון שלכם נגוע בתוכנות זדוניות, המאלצות מכשירים לצפות באתרים ספציפיים, שההכנסות שלהם נשענות על קליקים. 

ביצועי סוללה איומים

אם מרגלים אחריכם או פרצו לטלפון שלכם, הטלפון שלכם ישתמש בהרבה יותר אנרגיה ולכן הסוללה שלכם תתרוקן מהר יותר. זה כמובן לא הסימן היחיד, יכול להיות שהטלפון שלכם פשוט התיישן, אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון.

השימוש שלכם בנתונים זינק

בדומה להאקר שמרוקן את הסוללה שלכם, סימן פוטנציאלי שהמכשיר שלכם נפרץ הוא שהשימוש בנתונים גדל – אולי מישהו פרץ לכם למשכיר ומריץ תוכנות ברקע, אפשרות נוספת היא שהורדתם תוכנה זדונית שמשתמשת בנתונים.

הודעות טקסט או שיחות שלא ביצעתם

אם אתם רואים שיחות או הודעות טקסט שלא אתם ביצעתם – זה סימן אזהרה בוהק. במיוחד שימו לב להודעות או שיחות שנשלחו לאנשים שלא ברשימת באנשי הקשר שלכם.

פעילות חריגה במייל

ספאם, דואר זבל, (צילום: ShutterStock)
עכבר מצביע על תיבת הספאם בג'ימייל | צילום: ShutterStock

תבדקו האם יש אימיילים עם איפוסי סיסמאות שלא אתם ביצעתם, הודעות אבטחה המודיעות על גישה למייל או לחשבונות ברשתות החברתיות שלכם באמצעות מכשיר חדש, או מיילים שאומרים שנרשמתם לחשבונות חדשים שאתם לא מכירים.