הכל היום הולך בנגיעה, החלקה ודיבור - החל מכיבוי האור החכם בבית על ידי פקודה קולית לעוזרת הקרובה, דרך כניסה לעדכוני מזג האוויר בסמארטפון ועד משחקים. אבל כמה אפשר? זה כבר משעמם!

מה שמצטייר כטרנד חדש בעולם הטכנולוגיה הוא גאדג'טים עשויים מאוריגמי - קיפולים של נייר או קרטון שכל אחד יכול להכין לעצמו לבד בבית, באמצעות ערכות שנמכרות על ידי חברות או על ידי השגת חלק מהרכיבים באופן עצמאי והורדת תבניות שונות.

הראשונה שהציגה ערכות כאלו היא גוגל, שהציגה בנובמבר האחרון את Paper Signals ("אותות נייר") - מעין יצירות אוריגמי חכמות, שניתן להרכיב לבד, והן מחוברות לרשת באמצעות שבבים בסיסיים זולים ומופעלות על ידי פקודות קוליות לעוזרת הקולית של גוגל. לאחר מכן ניתן למקם אותן למשל על השולחן בבית או במשרד, והצורה שלהן תשתנה כדי להתריע על דברים שונים - החל ממטרייה שמסמלת תחזית לגשם, דרך חץ שמסמל ירידות או עליות במניות שאתם מושקעים בהן ועד טיימר שסופר את הזמן לאחור לקראת מועד שאתם קבעתם.

לפני כשבועיים הצטרפה נינטנדו לטרנד, עם רעיון דומה למשחקים תחת השם Labo: קרטונים מקופלים שאליהם מכניסים את הבקרים של קונסולת הסוויץ', והם הופכים אותם לחכמים. כך למשל, אפשר ליצור אופנוע מקרטון ולנהוג בו במירוץ וירטואלי בעזרת הזזה של הכידון הפיזי במקום על ידי הטיית הטאבלט, לבנות פסנתר מקרטון שבאמת מנגן ואפילו ליצור מין חליפת איירון-מן ולהילחם ברובוטים במציאות מדומה. כל ערכה להרכבה של צעצוע כזה נמכרת על ידי החברה בעשרות דולרים - אך ניתן גם להרכיב אותם מקרטונים מהקרטונייה הקרובה.