עולם הרחפנים היה אצלי במשך שנים תחום אפור שפחדתי להיכנס אליו. פחדתי להטיס אותם, פחדתי ללכת לאיבוד בין כל התפריטים והכפתורים ולא הבנתי ממה כולם עושים עניין. אתה מקבל מכשיר שעולה כמה אלפי שקלים ומעיף אותו לשמיים, אין לך שליטה עליו מלבד שלט עם אנטנות שמחובר לסמארטפון שלך, ואתה צריך להתפלל שלא תהיה איזו תקלה וכל הכסף שהוצאת יתרסק לך מול העיניים - ואולי גם כל מה שצילמת.

ואז קיבלתי לסקירה את ה-Mavic Mini של חברת DJI - והתאהבתי. מהר מאוד הבנתי שהרחפן הקטנצ'יק הזה הוא כנראה אחד הדברים הכי מסקרנים ומעניינים שהגיעו אליי לאחרונה. והשליטה הנוחה זה רק חלק מאוד קטן מהיכולות המדהימות שלו למרות שהוא פצפון בהשוואה לרחפן סטנדרטי.

חיבור

את הרחפן מטיסים בעזרת אפליקציית DJI Fly של החברה שזמינה לאנדרואיד ולאייפון. תהליך ההתקנה הראשוני פשוט ממש וידרוש מכם להפעיל גם את בקר השליטה של הרחפן (הג׳ויסטיק), פלוס כמה לחיצות וחיבור פיזי באמצעות כבל לסמארטפון שמגיע בתוך האריזה. בקיצור, אל תבנו על לפתוח את הקופסה ולהתחיל להטיס מיידית ותפנו לתהליך לפחות 5 דקות.

DJI Mavic Mini (צילום: בני אהרון, NEXTER)
DJI Mavic Mini | צילום: בני אהרון, NEXTER

עיצוב

העיצוב של הרחפן עצמו מרשים ונקי עם קווים חלקים בצבע לבן-אפור. היתרון הגדול שלו, מלבד המשקל, זה שפשוט תוכלו לקחת אותו אתכם לכל מקום בלי שתצטרכו לפנות מקום בתיק משום שפיזית הוא פחות או יותר בגודל של הסמארטפון שיש לכם בכיס.

ולמרות שהחומר העיקרי ממנו עשוי ה-Mavic Mini הוא פלסטיק בשביל לחסוך בעלויות ולשמור על משקל נמוך, הרי שניכר שאיכות הבנייה שלו עדיין גבוהה. להבי הפלסטיק (פרופים) שלו שמורכבים על בסיס אלומיניום, ובחלקו התחתון נמצאת נורה שתהבהב בצבע ירוק כאשר תטיסו אותו בלילה.

שליטה

היתרון הכי גדול ברחפן הזה זה שפשוט קל להטיס אותו ואין יותר מידי מה להתכונן לזה מראש או לפחד. פתאום, בזמן שהרחפן כבר באוויר, הרגשתי שהשליטה בו כל כך פשוטה שכל מה שנותר לי לעשות זה להתרכז בזוויות הצילום שאני רואה על המסך בסמארטפון שלי.

וגם כאשר העברתי את בקר השליטה לידיים של בן זוגי שהצטרף אליי להטסת הרחפן בפארק הירקון, והיה מדובר בפעם הראשונה שהוא מטיס רחפן בחייו, הוא הצליח לשלוט עליו בתוך כמה דקות בודדות.

וחשוב לציין: בגלל שמדובר ברחפן זול ובעל משקל נמוך במיוחד, אין לו חיישנים שיזהו עצמים וימנעו ממנו להתנגש בעמודי תאורה, בניינים או עצים. לכן, כדאי להטיס אותו בזהירות ולשים לב איפה אתם נמצאים - במבט אל השמיים או בסמארטפון - ובכל מקרה תוכלו גם לעזוב את הבקר והרחפן ימשיך לרחף באותו המקום בדיוק עד שתגידו לו אחרת.

DJI Mavic Mini (צילום: בני אהרון, NEXTER)
DJI Mavic Mini | צילום: בני אהרון, NEXTER

איכות צילום וזמן סוללה

החלק המאכזב: למרות שאנחנו עוד רגע בשנת 2020, בחברת DJI החליטו לשלב ברחפן חיישן צילום שמסוגל לצלם וידאו באיכות 1080p ובקצב של 25 עד 60 פריימים לשנייה, או באיכות 2.7K ובקצב של 25 או 30 פריימים לשנייה.

באור יום הסרטונים נראים מרשימים ואיכותיים במסך הקטן בסמארטפון, אך כשצופים בהם בגודל המלא על מסך גדול ואיכותי מבחינים ברזולוציה המעט מאכזבת למרות שמדובר ב-2.7k, ובעיקר בצילומי לילה. ולשם השוואה ברוב מכשירי הסמארטפונים מהשנתיים האחרונות איכות צילום הווידאו טובה יותר באופן משמעותי מזה של ה-Mavic Mini. למי זה טוב? לכאלה שרוצים להטיס רחפן בשביל הכיף, או אם אתם סתם חובבי אינסטגרם שרוצים להרשים את החברים.

תוספת נחמדה ששילבו בחברה הסינית זו האפשרות לבחור בכמה מצבי צילום שישפרו לכם את הסרטונים. לדוגמה: מצב CineSmooth מייצב את החיישן של המצלמה תוך כדי תזוזה ושומר על תנועה עדינה וחלקה יותר (ואז תוכלו לצלם סרטון ממש כמו שאתם מכירים מהקולנוע או מסרטוני תדמית).

צילומי הסטילס אמנם ב-12 מגה-פיקסל, אך הם מאכזבים מאוד מבחינת איכות התמונה ולא ממש ברור איך בעידן שהסמארטפון הכי פשוט מוציא תמונות כל כך טובות, אנחנו עדיין לא זוכים לראות את זה גם ברחפנים.

על הנייר הסוללה מספיקה לכ-30 דקות טיסה, אך אצלי כבר ב-20 דקות הרחפן התחיל להשמיע צפצופים חזקים שגרמו לאנשים ברחוב לסובב את הראש ולחפש את מקור הרעש, ועל המסך קיבלתי הודעה שהסוללה חלשה. ושלא תבלבלו, עדיין מדובר בנתון מרשים דווקא בגלל שמדובר ברחפן כל כך קטן.

אזורים אסורים וטווח טיסה

על הנייר ולפי חברת DJI ה-Mavic Mini מסוגל לטוס עד לגובה של 4 ק״מ, ובארץ בגלל צה״ל טווח התדרים די מוגבל. במקרה שלי כבר בגובה של 150 עד 200 מטר הופיעה לי התרעה בכתב אדום בולט על שיבושים בקשר עם הרחפן, ואפילו פעם אחת הוא נותק לחלוטין (ורק כשהוא התחיל להנמיך גובה הוא התחבר באופן אוטומטי שוב).

באשר לאישורים מרשות התעופה, בגלל שמדובר ברחפן כל כך קל וקטן הוא לא מוגדר כרחפן שדורש רישוי להטסה, אלא כצעצוע. אך למרות זאת, בתוך האריזה תקבלו דף מסודר עם כל החוקים וההסברים על איפה תוכלו להטיס אותו ואיפה לא.

בשורה התחתונה

ה-Mavic Mini הוא רחפן איכותי וקל לשימוש ומתאים לכאלה שרוצים להתנסות בעולם הרחפנים מבלי להוציא יותר מדי כסף. טווח הקליטה שלו קצת מאכזב (לפחות בישראל), ואיכות הצילום טובה מוציאה תמונות לא רעות. והמחיר? החל מ-,1699 שקלים דרך חברת בנדא, היבואנית הרשמית של DJI בישראל.