גל השעונים החכמים קיבל בתקופה האחרונה דחיפה רצינית עם ההכרזה של גוגל על הגירסה המיוחדת של אנדרואיד למחשוב לביש Android Wear, שתיושם בשעונים חכמים ובכלל במחשוב לביש בשדה הצרכני. גוגל מנסה לבצע האחדה, ולקבוע תקן פיתוח מבית היוצר שלה למוצרים כאלה.

אבל גוגל נכנסת לשדה עמוס: סמסונג עם טיזן והגלקסי גיר, סוני עם השעון שלה ועוד כמה מתחרים עצמאיים. אחד הבולטים שבהם, ומי שנחשב לאחד ממיזמי מימון ההמונים הכי מוצלחים אי פעם, הוא Pebble, שהיה אחד מהשעונים החכמים הראשונים בגלגולם המודרני.

לאחרונה בתערוכת CES בווגאס, הכריזה Pebble על הדור החדש שלה. הדור השני של השעונים החכמים מתאפיין בעיצוב "אכיל" ופחות מכוער ומסורבל מהדור הראשון. השעונים החכמים החדשים באמת נראים כמו שעונים, אפילו אלגנטיים. הלכנו להציץ ב-Pebble Steel, הדור החדש של Pebble.

פבל סטיל  (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שעון חכם שנראה כמו שעון. פבל סטיל | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

 

עוד סיפורים, סרטונים ותמונות בפייסבוק של NEXTER

העיקר שלו, הוא שהוא נראה כמו שעון. שעון בעיצוב גברי למראה, אם נתעקש על תיאורים מגדריים משהו, עם בחירה של רצועת מתכת או רצועת עור. השעון שבדקנו הוא עם רצועת עור. השעון עצמו הוא עם גוף מתכתי, ועם זכוכית גורילה להגנה. בצדו האחד, כפתור החזרה לאחור ושקע טעינה מגנטי, בצידו השני, כפתור הקדימה, וכפתורי הדפדוף באפשרויות, למעלה ולמטה. פשוט ואלגנטי. ניתן לבחור בין כמה סוגים שונים של פני השעון, כדי לשוות לו מראה של שעון מחוגים, שעון דיגיטלי, שעון קיר של סטודיו וכולי. חמוד.

ומה עוד יודע הפבל סטיל לעשות? המון. הוא מתחבר לאפליקציה ייעודית בסמרטפון, שכוללת שוק יישומים פנימי לפבל, בדומה לחנויות האפליקציות של אפל או גוגל, כך שניתן להרחיב את היכולות שלו כל הזמן. האפליקציה גם משמשת כדי להגדיר את השעון, שמתקשר איתה דרך Bluetooth.

פבל סטיל  (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
גוף מתכתי, ועם זכוכית גורילה להגנה | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

 

עוד ב-NEXTER:

הוא יתריע לכם ברטט כשיש שיחה נכנסת ויציג את המספר או איש הקשר, יתריע על מיילים נכנסים (כותרת) והודעות סמס, כמו גם תוכנן של הודעות של מסרים מיידיים כדוגמת WhatsApp, הנגאאוטס של גוגל ואחרים. הוא יכול לשלוט על נגן המוזיקה שלכם (ניתן להגדיר איזו אפליקציית מוזיקה תהיה בשליטת השעון) פבל גם מתחבר ליישומי מדידה של אימונים כמו RunKeeper ויש לו כמה משחקונים ממש חמודים. מה שכן, אין תמיכה בעברית, וזה חבל. לפבל יש תמיכה ב-Unicode, וברשת אפשר כבר למצוא גירסה ולו לפני השעון האנלוגי שכולל גם עברית.

קצת על הקרביים: המסך הוא בן 1.26 אינץ', ברזולוציה של 144 על 168 פיקסלים. זהו מסך ePaper, שגם קריא באור שמש. כמו כן יש בשעון נורת LED צבעונית שיכולה לחוות על התרעות שונות שנכנסות. המעבד שבפנים הוא מעבד M3 בעיצוב ARM, שפועל במהירות של 80 מה"צ. לפבל יש מערכת הפעלה משלו, שנקראת Pebble OS. מפתיע, הא?

מהניסיון הקצר שלנו איתו, השעון של פבל מאוד נוח על היד, ואלגנטי כמו שעון הרגיל. האפשרות להגדיר על מה אנחנו מעוניינים לקבל התרעות ועל מה לא, עושה את ההבדל בין שעון חכם למטרד. הצרה היחידה עם ה-Pebble הוא המחיר. כרגע השעון נמכר ב-229 דולר, כ-800 שקל. הוא אמנם זול מהגלקסי גיר שנמכר בישראל, אבל עדיין, מדובר בהוצאה לא מבוטלת. האם אתם צריכים אותו עכשיו? רק אם אתם חובבי גאדג'טים או מאמצים מוקדמים שחשוב להם להתהדר בקדמת הטכנולוגיה על פרק היד שלהם.

לכל הסקירות