ציוד נלווה (צילום: TGspot)
צילום: TGspot

מה ביקשנו? עמדה מעוצבת עם רמקול חזק שתאפשר לנגן מוזיקה בקולי קולות? לא דרישות גבוהות במיוחד, משהו שיתן לבעלי האנדרואיד קצת גאווה והנה פיליפס עושה את זה עם Fidelio

גאוות יחידה
לא רק מוצר אחד השיקה פיליפס אלא ה-Fidelio הוא למעשה סדרת מכשירים שלמה המעוצבת לבעלי האנדרואיד ומיועדת להאזנה למוזיקה. כן, גם בעלי האייפון יוכלו להשתמש בה, אבל לא יוכלו לעשות זאת בסטייל כפי שניתן בעמדות עגינה שונות שכן לא תהיה להם אפשרות להטעין או להעמיד את המכשיר בתושבת. גם בפיליפס לא נראה לנו בונים על זה שבעלי האייפון ירכשו את העמדה זאת בשל דמות האנדרואיד המככבת על האריזה או בעמדת העגינה, והאייפוניסטים לא ירגישו בנוח להשתמש במוצר.

הדגם שקיבלנו לסקירה הוא הרמקול Philips Fidelio AS351 הקטן (והזול) מאחיו הגדול, ה-Fidelio AS851.

התאמה אוניברסלית
עיצוב העמדה נראה קלאסי למדי: זוג רמקולים מאחור, המכשיר מקדימה, כמה פקדים וחיבורים, קלאסי. הייחוד הוא דווקא בהתאמה האוניברסלית של העמדה. אם בכל מכשירי האנדרואיד יש יציאת microUSB כסטנרט שנקבע (אהמ אפל), אז לרוב היא בתחתית המכשיר, כך ניתן להציב את הנייד בדיוק על יציאת ה-microUSB. אבל תהינו לרגע אם המכשיר יוכל לשבת בצורה טובה ולא חלילה יפול בנגיעה קלה, וכדי לפתור זאת, בפיליפס חשבו על פטנט נחמד שבו מצידי המחבר ישנם זוג מאזנים שניתן להוריד ולהעלות אותם בהתאם לצורך ולגובה המכשיר, וזאת יחד עם משענת הפלסטיק מאחור התופסים את המכשיר בצורה טובה. השיטה הזו המכונה אצל פיליפס “FlexiDock”, מאפשרת התאמה לכמעט כל מכשיר שיש, גם כאלה שיציאת ה-microUSB שלהם ממוקמת באחת מדפנות המכשיר ולא בחלק התחתון שכן המחבר על העמדה מסוגל לנוע לצדדים, מטה ומעלה להתאמה מיטבית. לא היינו בונים על טאבלט 10 אינצ' שיוכל להתאים שם, אך עד 7 אינצ' במאונך כנראה יעבוד.

גם רמקול אלחוטי
תפעול העמדה הוא פשוט למדי. אחרי חיבורו אל החשמל, נדרשנו להדליק באמצעות כפתור ההדלקה בקדמתו, וחיפוש התקן מתאים במכשיר בקישוריות ה-Bluetooth. לאחר זיהוי והתאמה, יצאנו לדרך. נוסף על כפתור ההדלקה, ישנו כפתור לשליטה בעוצמת השמע, ונורית המסמלת כי ה-Bluetooth עובד. חסר כאן דווקא הוא פקד להעברת שירים קדימה ואחורה, ובהמשך תגלו כי כדי להעביר שיר נצטרך להתעסק עם המכשיר, וחבל שכך.

פרט לחיבור לחשמל, בחלקו האחורי נמצא כניסת 3.5 מ”מ, כך שנוכל לחבר כל נגן מדיה באשר הוא עם יציאת אוזניות, וכן כניסת USB סטנדרטית המאפשרת להטעין מכשיר נוסף למקרה הצורך. הופתענו לגלות אפשרות להוספת סוללות פנימית, כך שעם 4 סוללות אצבע רגילות, נוכל להשתמש ברמקול באופן נייד בכל מקום ולהאזין למוזיקה עד 8 שעות רצופות.

לנגן מהאפליקציה
העמדה מאפשרת ניגון של כל שמע אשר בוקע מהמכשיר. כך שלא צריך מעבר ליישום המוזיקה הפנימי שבאנדרואיד כדי להשתמש בעמדה. איכות הסאונד של הרמקולים הסטראופוניים טובה. הם מספקים 10W RMS עם טכנולוגית Dynamic Bass Boost לשיפור בעוצמת הבאס. הקול אכן היה חזק למדי, כשעוצמת השמע נשלטת הן דרך הנייד והן דרך כפתורי הפלוס מינוס שעל עמדת העגינה. גם הבאסים הורגשו היטב ובהחלט מדובר באיכות טובה למדי.

פיליפס (צילום: TGspot)
צילום: TGspot

אבל בכל זאת, אי אפשר בלי אפליקציה מותאמת, וזו ניתנת להורדה מחנות הגוגל פליי. ה-DockStudio תהפוך את העמדה מסתם רמקול לעמדת עגינה של ממש, כזו שנתעורר איתה בבוקר, נקבע שעון מעורר ונאזין לרדיו. האפליקציה מאפשרת גישה למוזיקה שבמכשיר (דרך Songbird), האזנה למגוון תחנות רדיו, להגדיר שעון מעורר ועוד. במצב העגינה (וגם כשלא), יוצג במסך שעון גדול בשילוב של מזג האוויר הנוכחי כשהמסך נשאר דלוק כל עוד הוא במצב זה, ולשונית קטנה שבתחתית תחשוף את שאר האופציות הקיימות שכבר ציינו. כמובן, שאין חובה בשימוש באפליקציה וזה רק תוספת נחמדה וחכמה, במיוחד למי שנוהג להשאיר את הסלולרי בהטענה במהלך הלילה ורוצה גם להציץ בשעון כשהעמדה מונחת לצידו.

לסיכום, ה-Philips Fidelio AS351 עושה את העבודה שלשמה הוא קיים ומשתמשי האנדרואיד יכולים להרגיש קצת פחות מקופחים סוף סוף. איכות השמע טובה, וגם העוצמה חזקה. ההתאמה האוניברסלית הן בעמדת העגינה והן באופן החיבור מאפשרות לחבר לה לא רק סמארטפונים, אלא כל מכשיר פולט מוזיקה אחר. המחיר לעומת זאת, בהשוואה לעמדות העגינה השונות שקיימות לאייפון מעט יותר יקר, ומתחיל ב-660 שקלים. לא זול בהתחשב שהשימוש שלו מוגבל למוזיקה, אבל בהחלט העשיר את חווית השימוש בסמארטפון שלנו