טלוויזיות חכמות עושות כל מה שסמארטפון יכול לעשות: הן מריצות אפליקציות, גולשות ברשת - וגם נפגעות מאפליקציות זדוניות. בערב חג המולד שיתקה אפליקציה כזו טלוויזיה של קרוב משפחה של איש ההייטק דארן קות'ון. אפליקציה שהוסוותה בחנות ככזו שמזרימה סרטים אל הטלוויזיה חינם התבררה ככופרה, שמשתלטת על המסך ומציגה דרישה לתשלום כופר כדי לשחרר את המכשיר. עד אז, אי אפשר לזפזפ או לעשות פעולה כלשהי - אפילו אחרי כיבוי והדלקה של המכשיר.


"טלוויזיה של בן משפחה משותקת על ידי רושעת אנדרואיד. LG לא מוכנה לגלות לנו איך מבצעים איפוס הגדרות יצרן. הימנעו מהטלוויזיות החכמות האלו כמו ממגפה", כתב דארן בטוויטר לאחר שבמוקד התמיכה של החברה אמרו לו שאם הוא רוצה לאפס את הטלוויזיה הוא צריך לסחוב אותה כל הדרך למרכז שירות שלהם, ועוד לשלם על זה 340 דולר - סכום לא מאוד רחוק מ-500 הדולרים שדרשה הכופרה כדי להחזיר לו את הטלוויזיה.

הציוץ עורר תשומת לב רבה ברשת, וזכה לאלפילייקים ושיתופים, עד שלבסוף נכנעה LG ושלחה לקות'ון הוראות לאיפוס של הטלוויזיה, שהצילו את המצב ולא הצריכו שום טכנאי או נסיעה למרכז שירות.


הרושעה שהרסה את החג של משפחת קות'ון אינה חדשה: חברות האבטחה סימנטק וטרנד מיקרו הזהירו מפניה כבר לפני חודשים (הראשונה לפני כשנה, השנייה בקיץ האחרון). התוכנה, שידועה בשמות Cyber.Police ו-Frantic Locker (או בקיצור Flocker), משתלטת על מכשירי אנדרואיד ומתחזה לאיום מה-FBI, שטוען כי המכשיר שימש להפרת חוק (כלומר לצפייה בסרטים ללא תשלום) ודורש תשלום כמין קנס (אם כי זה לא באמת קנס, אלא סחיטה).

הבעיה העיקרית בטלוויזיות חכמות אינה עצם השימוש במערכת האנדרואיד של גוגל, שאפליקציות כאלו אורבות לה באלפים, אלא העובדה שבניגוד לסמארטפון, קשה יותר לעקוף את אותן אפליקציות זדוניות בטלוויזיה, בגלל צורת השליטה המורכבת יותר על המכשיר.

אגב, LG עצמה כנראה לא היתה מרוצה מהבעיות שמציב השימוש באנדרואיד של גוגל: לאחר שהיתה בין הראשונות להציג טלוויזיות עם Google TV שהושקה ב-2010 כגרסה מיוחדת של אנדרואיד לטלוויזיות, ב-2013 רכשה LG את מערכת ההפעלה המתחרה WebOS מ-HP וכיום רוב הטלוויזיות החכמות שלה מבוססות על מערכת זו, ולא על אנדרואיד TV של גוגל, שהושקה ב-2014. גם המתחרה הגדולה, סמסונג, נסוגה בשנים האחרונות מאנדרואיד כבסיס לטלוויזיות חכמות והחליפה אותה ב-Tizen, גרסה חדשה למערכת ההפעלה MeeGo (במקור Moblin), שפותחה במקור על ידי אינטל ונוקיה.