בעיתוי מעט משונה – בכל זאת, חצי מונדיאל כבר מאחורינו – הציגו השבוע חברות הטכנולוגיה הגדולות את צי הטלוויזיות החדשות שלהן לקיץ 2018, והטרנד ברור: עוד ועוד טכנולוגיות של חדות תמונה, עיבוד ויזואלי, תאורה אחורית, סאונד צלול, מערכות הפעלה מתוחכמות והשתלבות טבעית עם הסביבה.

אם אתם עדיין לא יודעים מה בדיוק אתם צריכים, או אם בכלל אתם צריכים להחליף טלוויזיה כדאי לקרוא את זה קודם, ואחרי זה להבין מה מציעים מסכי הפרימיום והאם שווה להשקיע בזה.

נתחיל מסמסונג: החברה הקוריאנית מתהדרת השנה בליין מסכים רחב במיוחד שכוללQLED, Premium UHD, UHD ו-Ultra-Size עם מסכים שטוחים וקעורים בעיצוב דק. סדרת הדגל היא ללא ספק ה"QLED Q9", אשר מספקת לפי החברה תמונה מרהיבה ומציאותית בעלת ניגודיות חדה וטהורה. זאת הודות לשילוב הנעשה לראשונה בין טכנולוגיית Quantum Dots (נקודות קוונטיות) וטכנולוגיית Direct Full Array (תאורה אחורית ישירה). טכנולוגיית התאורה האחורית הישירה עושה שימוש בתאורה אחורית מקומית בטכנולוגיית ה-Quantum Dots, המציגה 100% נפח צבע ומעל למיליארד צבעים. זאת בשילוב עם פאנל מתקדם המחולק לאזורים בכדי לשלוט באופן חכם ונקודתי בתאורה, אשר מציג לא רק רמת בהירות גבוהה אלא גם שחור חזק במיוחד. תכל'ס מה כל זה אומר? שבשילוב עם טכנולוגיית Q HDR Elite ותמיכה בתקן HDR10+ תוכלו לצפות בגוונים השונים במעמקי הצבע השחור עד הפרטים הנסתרים בסצנות הבהירות ביותר.

כמו כן מוסיפה סמסונג לסדרת הדגל שכבת Ultra Black Elite המפחיתה השתקפויות ומשלימה את חוויית הצפייה, ובכך מאפשרת לחוות את מגוון הצבעים המוצגים בכל תנאי תאורה. בנוסף משתמשת סמסונג במעבד תמונה חדש שפיתחה בשם Q Engine, אשר בעזרת כוח עיבוד עוצמתי ואלגוריתמים מתקדמים המאפשרים ניתוח תמונה מהיר ויעיל, ניתן לשדרג ולהשביח את איכות התמונה באופן משמעותי, גם ממקורות שידור באיכות נמוכה.

סמסונג אף מציגה שיפור של הכבל האופטי הדקיק הנקרא One Invisible Connection, המעביר נתונים של אודיו/וידאו במהירות גבוהה מאוד, אך השנה מכיל בתוכו גם את כבל החשמל. החידוש הזה מאפשר להציב את הטלוויזיה על הקיר בסלון ללא צורך בחיבור הטלוויזיה ישירות לשקע חשמל בסמוך לטלוויזיה, חיבור הכבל הבודד מגב הטלוויזיה ישירות לקופסת החיבורים החכמה (One Connect Box), אותה ניתן למקם בארון התקשורת הביתי או בשידה מרוחקת בסלון ואליה מתחברות שלל הקופסאות השונות (ממירים, קונסולות משחקים ועוד) ועל ידי כך להשאיר את אזור הטלוויזיה נקי מקופסאות וכבלים מיותרים.

מסך Q8C של סמסונג (יח``צ: יחסי ציבור,  יח"צ)
מסך Q8C של סמסונג | יח``צ: יחסי ציבור, יח"צ

סמסונג מציינת שהטלוויזיות שלה מסוגלות גם להשתלב בעיצוב הסלון ולא רק במלבן שחור: פונקציה חדשה בשם Ambient Mode עושה שימוש בצריכת זרם מאוד נמוכה, המאפשרת למסך הטלוויזיה להפוך לחלק אינטגרלי מעיצוב הסלון והקיר עליו תלויה הטלוויזיה, זאת באמצעות חיקוי הדוגמה העיצובית שעל הקיר מאחור ובכך ליצור אפקט חזותי שבו הטלוויזיה מתמזגת באופן בלתי מורגש בקיר שמאחוריה. בנוסף, ב-Ambient Mode ניתן להאזין לאפליקציות מוזיקה פופולריות כמו ספוטיפיי ודיזר, הצגה של רקעים ייחודיים, תמונות שונות שיוצגו הישר מהנייד ועוד. Ambient Mode מתממשק ישירות מול אפליקציית SmartThings לשליטה מלאה על הנעשה במסך ממקום אחד בקלות ובמהירות.

טלוויזיות ה-QLED של סמסונג מאפשרות הגדרה ראשונית ופשוטה של הטלוויזיה ישירות מהסמארטפון, אשר מקצרת באופן משמעותי את משך הזמן הנדרש להגדרת הטלוויזיה החדשה, כאשר גם למשתמש הממוצע מוצעת אפשרות לכיול פשוט ונוח של הגדרות הצבע בהתאם למשתמש דרך אפליקציית SeeColors. חידוש נוסף שסמסונג מציגה הוא אפשרות לחלוק תמונות בתוך קבוצה שהגדרתם מראש (משפחה למשל).

המחירים ינועו בין 7490 שקלים למסך 55 אינץ' ועד 26,990 שקלים למסך 75 אינץ'.

Dolby Vision ו-Dolby Atmos ביחד פה אחד

הלאה. חברת LG מציגה אף היא סדרות חדשות שכוללות מגוון טכנולוגיות כמוOLED , Super UHD Nano Cell Display ו UHD. מסכי הפרמיום של החברה יושקו במגוון גדלים החל מ-55 אינץ' ועד ל-77 אינץ', המשלבים מערכת הבינה המלאכותית AI ThinQ, אשר יוצרת את חווית הצפייה הריאליסטית והטבעית ביותר.

בסדרת מסכי ה-OLED יושקו דגמי C8, E8 ו-W8, אשר מאופיינים בטכנולוגיות מתקדמות כגון מעבד תמונה α9 (אלפא 9) המספק תמונות ראליסטיות עם צבעים עשירים , חדות ועומק זאת על ידי הגדלת טווח הצבעים והניגודיות בשילוב HFR המעניקים לצופה תמונה נקייה, טבעית ואיכותית. המסכים מגיעים עם מערכת ההפעלה webOS 4.0, מעבד 4 ליבות ובעלי תקן DCI-P3 המעניק טווח צבעים מורחב ותמונה מדויקת למציאות. בהיבט הסאונד, טלוויזיות ה- OLED מבית LG הן הראשונות שהוטמעה בהן מערכת הסאונד Dolby Atmos בה הצלילים נעים בהתאם לעצמים הוויזואליים. מערכת זו מועדפת על יצרני הסרטים ברחבי העולם והיא משלימה את המעטפת שהמסכים מעניקים עם איכות שמע מתקדמת המשדרגת את חווית הצפייה בסאונד היקפי עם חוויית שמע של 360 מעלות.

מסך E8 של LG (יח``צ: יחסי ציבור,  יח"צ)
מסך E8 של LG | יח``צ: יחסי ציבור, יח"צ

סדרת W8 הידועה גם בשם Wall Paper מתגאה במסך הדק בעולם, שנצמד לקיר עם מגנט ונראה ממש כמו טפט. קופסת החיבורים מגיעה בנפרד בצורה של סאונד בר יוקרתי המתאים לעיצוב המסך. סדרה E8, לעומתה, מעוצבת להפליא כמסך על משטח זכוכית ומגיעה בגודל 65 אינץ' בלבד. שתי הסדרות, אגב, זכו בפרס החדשנות בתערוכת CES 2018. דגם ה-C8, הדגם שזכה השנה בתערוכה בפרס דגם הטלוויזיה הטוב ביותר, הושק השנה גם בגודל "77 ומאפשר תצוגה על מסך ענק.

בסדרת מסכי ה-NanoCell Super UHD מדגמי SK85 ו-SK95 נכללת טכנולוגיית ה-Nano Cell, אשר סופגת את הפרעות האור ומחזירה את הצבע הטהור והמלא ביותר, ובתקן HDR Dolby Vision המאפיין גם את מסכי ה-OLED. בעזרת שימוש בנתונים דינמיים לשינוי הצבע, הניגודיות והבהירות על בסיס כל סצנה וסצנה, טכנולוגיית ה-Dolby Vision משפרת את הדיוק של הצבעים. Dolby Vision הוא הפורמט המועדף על-ידי יוצרי הסרטים וספקי התוכן - כל שבעת אולפני הסרטים הגדולים תומכים ביצירה ובשחרור של סרטים בפורמט Dolby Vision, וספקי אינטרנט רבים הפכו את פורמט זה לברירת המחדל שלהם. בנוסף, גם בסדרת מסכים אלו ניתן למצוא את המעבד α7 אשר מפחית את רעשי התמונה, מעצים את הפרטים והניגודיות ומגדיל את טווח הצבעים. החידוש המשמעותי בשתי סדרות Super UHD אלו השנה הוא מערך תאורה אחורית – Full Array Local Dimming המאפשר שליטה מקסימלית בתאורה האחורית וקבלת רמות צבע שחור גבוהות במיוחד.

המחירים של LG ינועו בין 2,690 שקלים עבור דגם של 42 אינץ' ועד 79,900 שקלים עבור מסך בגודל 77 אינץ'.

מסך W8 של LG (יח``צ: יחסי ציבור,  יח"צ)
מסך W8 של LG | יח``צ: יחסי ציבור, יח"צ

אנדרואיד TV והחלקת תמונה

ספינת הדגל המובילה את קו המסכים החדש של סוני (שהושקו לפני כשבועיים) הינה סדרת מסכי ה–OLED AF8 בעלת מעבד התמונה החדש והמשופר, X1 Extreme Processor, וטכנולוגיית ה- full Array Backlight הקיימים במגוון מסכי ה-4K כך שכל וידאו בו תצפו ישודרג לאיכות תמונה 4K Ultra HD , עם ניגודיות וצבע משופרים. כמו כן קיים במסכים X-motion Clarity - מנגנון החלקת תמונה שיוצר במיוחד עבור צפייה בתמונות מהירות כגון שידורי ספורט, ומשפר איכות תמונה מכל מקור שהוא ומכל רזולוציה. בנוסף משולב במסכים מפענח אות חדש התומך בקידוד HEVC ומאפשר הצגת תכני 4K/60p משירותי הזרמת מדיה ברשת האינטרנט.

בסוני אף שמים דגש על הסאונד, באמצעותClearAudio+ ו-Hi-res AUDIO - טכנולוגיית שמע המשלבת מגוון רחב של טכנולוגיות עיבוד אודיו דיגיטליות ייחודיות של סוני כדי להפיק צליל באיכות גבוהה. טכנולוגיה זו מעצימה את חוויית ההאזנה על ידי שחזור צליל נאמן למקור בבהירות אותנטית. בנוסף פיתחה סוני לסידרת מסכי OLED AF8 טכנולוגיית צליל חדשה בשם Acoustic surface שבה הפאנל הוא הרמקול, באמצעות דיודות חשמליות אשר שולחות פולסים חשמליים לפאנל המסך המייצר צליל.

מסך AF8 של סוני (יח``צ: יחסי ציבור,  יח"צ)
מסך AF8 של סוני | יח``צ: יחסי ציבור, יח"צ

מסכי סוני מגיעים בעיצוב Slice of living אשר נועד להתמזג בהרמוניה לתוך כל סביבה ביתית תוך שידרוג עיצוב פנים החדר למראה אלגנטי ויוקרתי. עם טכנולוגיות סידור הכבלים של סוני, הכבלים והמחברים מוסתרים ומסודרים, מה שמעניק למסכים נוחות ואלגנטיות.

כמו כן מתגאה סוני במערכת ההפעלה של הטלוויזיות שלה - Android TV מבית גוגל, עם ממשק המשתמש "One-flick Entertainment" אשר מאפשר להציג בקלות תכנים ממגוון שרותי מדיה ברשת כמו YouTube, לצד שידורים דיגיטליים קונבנציונליים. שלט מחוות החדש בשם One-Flick Remote מאפשר גישה נוחה ומהירה לניווט קל ופשוט באמצעות שלט רחוק עם משטח מגע. כמו כן ניתן להעלות לשרות הענן של סוני באמצעות אפליקציית PlayMemories מהטלפון החכם, מהטאבלט או כל התקן תומך אחר ולגשת אליהם בקלות באמצעות הטלוויזיה כדי לראות אותם על המסך הגדול באיכות 4K.

מחירי הטלוויזיות של סוני נעים מ-2,290 שקלים ל-32 אינץ' ועד 29,900 למסך 85 אינץ'.