כל סמארטפון מ-3-4 השנים האחרונות יצלם לכם תמונות מטורפות יותר ממה שתצטרכו, וגם אחלה וידאו, אפילו ב-4K. אבל זה כבר לא מספיק, והחידושים הבאים יוצאים מהמלבן שנמצא לכם בכיס לגאדג'טים פיזיים אחרים שבדקנו בשבועיים האחרונים.

גופרו פיוז'ן 360 (GoPro Fusion)

מצלמת הגופרו הפכה כמעט לשם גנרי למצלמות אקסטרים (כזו שמחברים לקסדה וצונחים או גולשים, לוקחים לטיול ועושים סלפי, משום מה), למרות שיש לה לא מעט מתחרים כבדים ורציניים, וגם מתחרים סיניים במחירים נמוכים יותר.

גירסת הפיוז'ן שהגיעה לישראל היא מצלמת אקסטרים, שגם אפשר לחבר לקסדה או להשתמש בה במים (עד עומק של 5 מטרים), והיא מצלמת כל מה שסביבה ב-360 מעלות. אפשר לצפות בסרטון המלא ולהזיז את הטלפון בשביל להחליף זווית - כלומר בזמן הצפייה לראות מה קורה מלפנים, מאחור, מהצדדים, מלמעלה או מלמטה.

אפשר גם לערוך סרטון רגיל, לא של 360 מעלות, באמצעות הסמארטפון או המחשב, ולבחור זוויות בזמן העריכה. הרזולוציה בווידאו היא עד 5.2K ב-30 פריימים לשניה, ו-18 מגה-פיקסל בתמונות סטילז. פיצ'ר מגניב נוסף מכונה מלאך, והוא אמור להעלים את המקל שמתחבר למצלמה, כך שייראה כאילו היא מרחפת מעליכם בזמן שאתם עושים ספורט אקסטרים (או סלפי בטיול לרומא, אני לא שופט).

אנחנו שלחנו אותה בשלב ראשון לסט של ארץ נהדרת, ואת התוצאה אתם יכולים לראות בסרטון שלמעלה.

מחיר: 3,249 שקלים. מיובא על ידי DAA ומופץ במגוון חנויות.

מצלמת לייט 16 (Light)

סטארטאפ אמריקאי עמל במשך שנים בשביל להוציא מצלמה בשם Light 16 שיש בה המון שופוני, שמאחוריו מסתתרת המון טכנולוגיה. המצלמה מוצעת למכירה בארה"ב מאז אוגוסט האחרון, ועדיין לא הגיעה (לפחות באופן רשמי) לישראל.

למצלמה יש סט של 16 עדשות וחיישנים, שלהם יש פרמטרים שונים של חשיפה ואורך מוקד. אהיה רגע טכני עד סוף הפסקה: בין העדשות הרבות שנמצא במצלמה ניתן למנות 6 עדשות טלפוטו 150 מ"מ עם מפתח צמצם f/2.4, עוד 5 עדשות 70 מ"מ עם מפתח צמצם f/2.0 לטווח צילום בינוני ו-5 עדשות 28 מ"מ רחבות עם מפתח צמצם f/2.0.

בתכלס, בשפה של בני אנוש זה אומר שיש הרבה מצלמות שמחברות את הכל לכדי תמונה ענקית (70-80 מגה-פיקסל) שיש אפשרויות מגוונות לערוך עליה מניפלציות ותיקונים של אור, חשיפה, צבע וכולי, בהינתן שיש לכם ידע ומיומנות בשביל לעשות את זה טוב.

המצלמה מבוססת אנדרואיד, ומדי מספר שבועות מקבלת עדכון גירסה עם יכולות חדשות. בעתיד אמורה להיות תמיכה גם בווידאו. המצלמה מנסה לשלב את היתרונות של קומפקטיות של מצלמה סלולרית והיכולות של מצלמת DSLR מקצועית עם סט עדשות ענקי. בתצורה הנוכחית שלה היא נמצאת איפשהו באמצע, ולא עושה אף אחד משני הדברים באופן מושלם.

מחיר: 1,950 דולר. נמכר כרגע רק בארה"ב.

רחפן DJI Mavic Air

לא הבנתי למה הדגם הספציפי הזה של הרחפן של DJI נקרא Air. איפה טסים כל הדגמים האחרים? כך או כך, ה-Air מגלם יכולות מסוימות של רחפן מתקדם בגוף קטן - 431 גרם בלבד, ואפילו נכנס לכיס.

הוא יודע לעקוב אחרי תנועות ידיים החל מרגע ההמראה, דרך תנועה, הפעלת מצמלה ומצלמת וידאו, ועד לנחיתה - כלומר אפשר ממש להטיס אותו בלי שלט. הוא יודע לעקוב באופן ממש מוצלח אחרי אובייקטים - שזה אתם נוסעים באופניים, הולכים ברגל, מטפסים על הר או עושים דברים אחרים. הוא יודע להשתמש בחיישנים שלו בשביל לא להיתקע במכשולים מסביבו ותחתיו. יש לו מצבים מוגדרים מראש של "בומרנג" ו"אסטרואיד" שיודעים לצלם אתכם מזוויות ממש מגניבות. קשה לתאר את זה - פשוט צפו בסרטון למעלה.

כמו כל רחפן, גם הוא מחזיק רק 21 דקות באוויר, במקרה הטוב שבו אין רוחות ושאתם לא עושים איתו יותר מדי תעלולי טיסה (בניסיון אחד שלי הוא החזיק קצת יותר מרבע שעה), מה שמצריך רכישה של ערכה עם מטען ועוד סוללות. הוא כן מאבד קשר מדי פעם ומתלונן על הפרעות מגנטיות (שמפריעות לו לנווט ולדעת איך להגיע אליכם) באזורים שאמורים להיות נקיים מזה.

מי יכול להפעיל רחפן כזה? אחרי מספיק זמן של לימוד - באמת שרובנו. מי צריך רחפן כזה? מי שיש לו כסף ורוצה צעצוע מגניב, בהינתן שהוא לא קריפ. ועכשיו שבו, כי מגיע המחיר.

מחיר: 3,699-4,599 שקל, תלוי בערכה. משווק על ידי בנדא ומופץ בחנויות.

הכתבה מתוך התוכנית next, שתשודר הלילה ב-23:20 בערוץ קשת 12.