חברת פרטנר הכריזה הבוקר (ד') על השקת תשתית הסיבים האופטיים שלה, לאחר ניסויים ארוכים שהתחילו לפני שנה ברמת גן והתרחבו מאז עד להשקה הרשמית היום. על פי החברה, כ-30,000 בתי אב יכולים כבר היום להתחבר דרכה לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה-ביט לשנייה (והעלאה של 100 מגה-ביט) - פי 10 מהמהירות הגבוהה ביותר שמוצעת כיום (100 מגה-ביט הורדה וכמגה וחצי העלאה).

החברה חשפה כי תשתית הסיבים שלה פרושה כבר בשכונות ביישובים אור יהודה, ירושלים, כפר סבא, תל אביב, ראשון לציון, באר שבע, הוד השרון, פתח תקווה, רמת גן וראש העין, וכי עד סוף השנה היא מתכוונת להכפיל את מספר משקי הבית אליהם מגיעה תשתית Partner Fiber ולהתחיל את הפריסה בשכונות בגבעתיים, באר יעקב, גבעת שמואל, גני תקווה, הרצליה, חדרה, חולון, יבנה, נתניה ורמת השרון.

בבדיקת מהירות לשירות, שהופעלה על ידי שר התקשורת איוב קרא, הגיעה הגלישה למהירות של 936 מגה-ביט הורדה ו-106 מגה-ביט העלאה.

שר התקשורת איוב קרא והמהירות של Partner Fiber (צילום: יאיר מור, NEXTER)
שר התקשורת איוב קרא על רקע בדיקת מהירות לתשתית Partner Fiber | צילום: יאיר מור, NEXTER

לרגל ההשקה, הודיעה פרטנר כי מחיר חבילת באנדל (ספק+תשתית) של אינטרנט ביתי במהירות עד 1,000 מגה-ביט הורדה ו-100 מגה-ביט העלאה יהיה 100 שקל לחודש למשך שנה. לאחר מכן יעלה המחיר ל-210 שקל לחודש, אך למנויים תינתן האפשרות לבחור חבילות איטיות יותר על אותה תשתית.

לשאלת NEXTER על הסיבה להבדלי המהירות בין ההורדה להעלאה, בניגוד לפרויקטים אחרים של סיבים אופטיים המתגאים במהירות סימטרית, אמר יובל קינן, משנה למנכ"ל פרטנר, כי זוהי בחירה של החברה כדי למנוע ניצול לרעה, אך ייתכן כי בעתיד, אם תהיה לכך דרישה, תבחר החברה לאפשר את השימוש במהירות הסימטרית.

השירות יגיע עם נתב (ראוטר) ייעודי, המתחבר גם לתשתית הסיבים האופטיים וגם לתשתית הסלולר של החברה, לצורך גיבוי במקרי חירום או עומס קיצוני.

רוצים להתחבר? לפרטנר אין מפה שמאפשרת לראות אם הבניין שלכם כבר מחובר לתשתית. במקום זאת, החברה מזמינה אתכם להשאיר פרטים באתר החברה ולהמתין לתשובה מנציגי החברה, שיגידו לכם אם אתם יכולים להתחבר, ואם לא - יעדכנו אתכם כאשר התשתית תגיע אליכם. זו צורת פעולה דומה לזו שבחר מיזם הסיבים האופטיים IBC, שפרטנר טוענת כי הספיקה תוך שנה אחת לעקוף את הפריסה שלו, הנמשכת כבר שנתיים וחצי.

ומה עם מתחרים?

על פי דיווח בדה-מרקר, בזק הכריזה על פרויקט תשתית סיבים רחב היקף תחת השם Fiber NGN כבר ב-2012. על פי דו"חות החברה, בזק כבר מגיעה עם הסיב שלה ל-1.6 מיליון לקוחות פוטנציאליים, אך עוד לא השיקה את הרשת, בגלל מחלוקות עם המדינה על ההפרדה המבנית שלה.

מיזם IBC (בבעלות חלקית של חברת החשמל) מבטיח אינטרנט מהיר לפחות מאז 2013, והחל לפרוס סיבים לשירות unlimited – אך בדה-מרקר דווח כי המיזם לא הצליח למשוך אליו לקוחות, ובמקביל התחילו להתגלע מחלוקות בין בעלי המניות השונים. כרגע סלקום נמצאת במשא ומתן להשקעה ב-IBC. במקביל, סלקום פורסת גם סיבים משלה במקומות שונים במרכז הארץ ובירושלים.

גם חברת HOT תיכננה מיזם סיבים אופטיים, אך זה עדיין לא התחיל. חברת SFR הצרפתית, חברה אחות של HOT, החלה בהקמת תשתית סיבים בצרפת. עדיין לא ידוע אם מיזם כזה יקום גם בישראל.