בחודש האחרון נרדמתי מדי ערב לצלילי פכפוכי נחל ומדורה שקטה לסירוגין. כשהתעוררתי, זה לצלילי פעמונים טיפה רועשים שהושמעו רק באוזניי. ישנתי עם ה-SleepBuds של בוז - אוזניות קטנות, או אטמי שינה (וכך נקרא להן מעתה), שנחו בתוך האוזניים שלי. הן לא משמיעות שירים, מוזיקה או פודקאסטים, אלא רק מגוון צלילים.

המוצר הזה גרם לי בהתחלה להרים גבה. זהו? זה כל מה שהאוזניות האלה עושות? קצת צלילים נעימים לשינה, וקצת פחות נעימים להתעוררות. אז כן. זה כל מה שהן עושות. איך בדיוק והאם זה שווה? שמח ששאלתם - כי כתבתי סקירה.

האטמים, מבוססים על עולמות ה-ASMR - צלילים נעימים שחוזרים על עצמם ואמורים לעזור להרגיע. יש מספר צלילם מובנים באפליקציה, כמו רעש של מדורה, פכפוכי נחל, מפל, קבינה של מטוס (כל אחד ומה שעושה לו את זה, אני לא שופט), חוף הים ועוד כמה נוספים שאפשר להוריד (אבל ההורדה אורכת יותר מכמה דקות, אז צריך לעשות אותה במהלך היום ולא לפני השינה).

אפשר לבחור להשמיע את הצלילים לאורך כל הלילה, או למשכי זמן מוגדרים מראש מ-45 דקות  ועד 8 שעות, ואז פשוט כיוונתי לי עצמת שמע לא חזקה מדי וצנחתי לכרית. אטמי האוזניים מבודדים את הסביבה די טוב - אין להם ביטול רעשים אקטיבי שישתה סוללה וזה מבוסס אך ורק על הישיבה בתוך האוזן. יש בערכה מתאמים בגדלים שונים, והאמת - הם יושבים מצוין באוזן. למעט לילה אחד שבו אחד האטמים החליק במורד החולצה (מה שגיליתי רק בבוקר), הם נשארו היטב באוזניים שלי, ולא הציקו.

אטמי שינה של בוז (צילום: באדיבות Bose)
אטמי שינה של בוז | צילום: באדיבות Bose

הדבר השני שיש באטמים הללו, הוא שעון מעורר. היתרון הכי גדול - רק מי שישן איתם שומע את הצלצולים. החסרון - יש מעט מאוד סוגי צלצולים, וכולם (לפחות לאוזני) לא כל כך נעימים. גם אין אפשרות לעשות קרשנדו - לתת לצליל ההשכמה להתגבר לאט לאט אל הבוקר. העצמה שקבעתם - היא זו שתעיר אתכם. מה כן יש? שעונים יומיים ואפשרות לעשות סנוז מהאפליקציה.

סוללה - החלק שהכי פחות צריך לחשוב עליו. היצרן מבטיח 16 שעות על כל הטענה. הלילה הכי ארוך שישנתי איתם נמשך 10 שעות ולא הייתה שום בעיה. אחר כך פשוט מחזירים אותם למטען (קופסה עגולה) ונותנים להם להיטען במשך היום בזמן שערים. אלא אם אתם אוהבים לישון יממה שלמה, לקום רק לשעתיים וחצי ולחזור לישון - הפינה של הסוללה סגורה לכם ולא תמצאו את עצמכם בלי סוללה. מה שכן - צריך לוודא שמטעינים, כי אם הבטריה תיגמר באמצע הלילה - פשוט לא תקומו.

כמה שווה השינה שלכם?

עכשיו בואו נדבר על המחיר. 990 שקל בארץ, 250 דולר בארה"ב. זה כמעט 1,000 שקל לאוזניות שלא משמיעות אפילו מוזיקה, אלא רק רעשים להרדמה, ורק מספר מוגבל שלהם. אתם יכולים למצוא אחלה אוזניות אמיתיות בזה, אבל הן לא ירדימו אתכם.

מי שמתקשה להירדם ויודע שרעשי רקע יעזרו לו לישון (ולהתעורר) - ימצא פתרון טוב מאוד במוצר הזה. השאלה היא רק אם השינה שלכם שווה 990 שקלים, ואם תפתחו הרגל לשים אותם באוזניים מדי לילה.