ברשות ההגבלים העסקיים התקבלה החלטה לבצע בדיקה מעמיקה במהלך 2018 של פעילות גוגל ופייסבוק בישראל. בהתאם לבדיקה זו, יתקבלו החלטות לגבי היחס של הרשות לפעילות של הענקיות הבינלאומיות.

הרשות גם תביא בחשבון את החלטה מהיום (ד') של האיחוד האירופי להטיל קנס שיא של 4.3 מיליארד יורו על גוגל בשל התנהלותה במערכת ההפעלה אנדרואיד.

ברשות מעוניינים לבדוק את ההשפעה של התנהלות גוגל על השוק הישראלי. הבדיקה נועדה לבחון אם האופן שבו פועלת גוגל בישראל כולל פרקטיקות שפוגעות באופן ספציפי בכלכלה הישראלית ואם היא פוגעת בתחרות בשוק המקומי. הבדיקה תיערך גם לגבי פעילות פייסבוק.

כפי שפורסם ב-TheMarker, בדיקת הרשות לגבי התנהלות של גוגל בשוק הפרסום החלה בעקבות תלונה שהוגשה לרשות בדצמבר 2017 ממתחרה של גוגל, חברת ארטימדיה - שבה נטען כי גוגל מנצלת לרעה את מעמדה בתחום הפרסום בדיגיטל. לפי התלונה, פעילות דומה לזאת שמבצעת גוגל הוגדרה על ידי הרשות כהסדר כובל.

התלונה, שהוגשה על ידי עו"ד אורי ברעם, נוגעת לפעילות של גוגל בתחום פרסום מודעות התצוגה (באנרים). ארטימדיה טוענת כי השירותים של גוגל בתחום "ממחישים את הכוח הקונגלומרטי העצום של גוגל, המשתרע על כל רצף הפרסום הדיגיטלי על כל צורותיו, ומאירים היטב את דרכי פעולתה וניצול המעמד לרעה המגוונות והמתוחכמות של גוגל לדחיקת תחרות".

בנוגע לטענות דומות שפורסמו כלפי גוגל, טענו בתגובה בחברה כי השירותים שלהם מאפשרים אינטגרציה על פעילויות של מתחרים, וכי "חדשנות המוצרים שלנו הרחיבה את התחרות והעניקה ערך לצרכנים, מפרסמים וגופי עיתונות. בשנה שעברה העברנו מיליארדי קליקים והחזרנו יותר ממיליארד דולר בהכנסות לעיתונות. אבל ללא ספק הסימן הברור של דינמיות, בחירה ותחרות הוא שהרשת אינה מפסיקה להשתנות. כיום יותר קליקים מגיעים לגופי העיתונות מאתרים כמו טוויטר ופייסבוק מאשר מגוגל. יותר ויותר זמן שהייה באונליין מתבצעת בסלולרי ובאפליקציות, ושירותים חדשים מושקים כל הזמן".

פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

הרשות לפיתוח ירושלים וקבוצת LR מקימות קרן להשקעות בתחום הביומד
המדינה תשקיע 70 מיליון שקל כדי להפוך את ערי ישראל לחכמות

מרשות ההגבלים לא נמסרה תגובה.