פיצה דומינוס תשלם פיצוי בשווי של רבע מיליון שקל, בגין שליחת מסרונים לבעלי סמארטפונים מבלי לקבל את רשותם ומבלי לאפשר להם לשלוח הודעת סירוב או הסרה, דבר המנוגד לחוק התקשורת.

עומרי רוזנברג, תושב תל אביב, קיבל שני מסרונים לטלפון הסלולרי שלו מפיצה דומינוס מבלי שהרשת קיבלה את הסכמתו. רוזנברג הגיש בקשה לתביעה ייצוגית לבית משפט השלום בתל אביב נגד חברת אלגד פיצה, שהיא הזכיינית של פיצה דומינוס בישראל. הוא העריך את הנזק שנגרם לו ב-20 שקל (אם כי החוק מאפשר לקבל פיצוי של 1,000 שקל על כל הודעה). רוזנברג העריך ש-200,000 חברים קיבלו את ההודעות והעריך את הנזק של כל אחד ב-10 שקלים - כלומר 2 מיליון שקלים בסה"כ.

אלגד הכחישה את הטענות, אך הסכימה להגיע לפשרה עם התובעים. על פי ההסכם, החברה התחייבה שמעתה והלאה המסרונים יישלחו בהתאם לחוק התקשורת, ובהסכמתם של בעלי הסמארטפונים מראש לקבלת הודעות פרסומת, ותתאפשר להם לשלוח הודעת סירוב בתגובה להודעות SMS.

מוצרים חינם בפיצריות

עוד נקבע בהסכם, כי בתוך שלושה חודשים תעניק החברה פיצוי שווה ערך ל-200,000 שקל כהטבה לקבלת מוצר בכל אחד מסניפיה ברחבי הארץ, שמחירו לצרכן אינו נופל מ-20 שקל, שתינתן ל-10,000 איש מחברי קבוצת התובעים. הזכות צריכה להיות בלתי מותנית - כלומר לא "קנה פיצה, קבל לחם שום", אלא ממש לתת מנות חינם מהתפריט.

הסדר הפשרה יחול על כל אחד מחברי הקבוצה שהנתבעת שיגרה להם הודעת פרסומת בניגוד להוראות חוק התקשורת. במסגרת הסכם הפשרה, רוזנברג יקבל פיצוי של 8,000 שקל ושכר טרחה לעו"ד בגובה 22,000 שקל.

בעקבות הערות נציג היועמ"ש להסדר הפשרה, החליטה החברה להוסיף גם העברת תרומה של 50,000 שקל לעמותת 'חיים'. במידה וסכום הפיצוי לא יועבר במלואו לחברי הקבוצה התובעים, התרומה של החברה תגדל תגדל ל-100,000 שקל. סגנית נשיא בית המשפט השלום בתל אביב, סיגל רסלר-זכאי, אישרה את הסדר הפשרה. 

איך אני יודע אם מגיע לי כסף?

ההסכם קובע כי 10,000 איש יקבלו את הפיצוי. על פי ההסכם הם ייבחרו באופן אקראי מתוך כלל הלקוחות שקיבלו את הסמסים מדומינוס. החברה התבקשה לפרסם הדרך שבה ייבחרו הלקוחות, וכן את רשימת הלקוחות באתר שלה, על מנת שמי שחושב שמגיע לו פיצוי יוכל לבדוק את זה באתר החברה.