גם סמסונג רצתה להשתתף לרכוב על גל הדור החמישי ששוטף אותנו, והוציאה גרסה "מוזלת" של מכשיר הדגל שלה, גלקסי S20. אם לאייפון יש את ה-SE, ה"גרסה המיוחדת" – אצל סמסונג זו ה-FE, "גרסת המעריצים". היא כוללת כמה שיפורים אך גם כמה עיגולי פינות. האם היא שווה את המחיר? 

העיצוב

אם אתם מכירים את הגלקסי S20, אז אתם לא צפויים לחוש בהבדל. הגלקסי S20 FE אמנם קצת יותר גדול, אך הוא מציג את אותו העיצוב בדיוק. ההבדל המשמעותי ביותר מורגש בגב המכשיר, שהפעם מגיע עם פלסטיק שמרגיש קצת זול.

המכשיר דקיק וקליל ביד ובהחלט מרגיש נוח. גם המצלמה הקדמית הטבועה במסך עשויה כמו שצריך, כיאה לסמסונג, ואין מסביבה פיקסלים שרופים. הכל מרגיש טוב ויציב, וגם גרסת האנדרואיד של סמסונג נראית כאן מצוין.

הבדל נוסף מצאנו במסך שירד בדרגה מאמולד דינמי לסופר אמולד, קצת כמו בדגמים ישנים יותר של סמסונג. יחד עם זאת, הוא מגיע עם קצב רענון של 120 הרץ שמשתלב טוב עם הצבעים החדים שמציג האמולד, ואפילו גדל בכ-0.3 אינץ' ל-6.5 אינץ' נאים.

Galaxy S20 FE (צילום: אור אליעז, NEXTER)
Galaxy S20 FE | צילום: אור אליעז, NEXTER

מתחת למכסה המנוע

היצרנית הקוריאנית כנראה הקשיבה לתחנונינו ונפטרה ממעבד האקסינוס 990 שאפשר למצוא בגלקסי ובנוט האחרונים. כאן תוכלו למצוא את הסנאפדרגון 865, כמו שצריך, והוא משודך ל-8 ג'יגה בייט סבירים של זיכרון עבודה ול-128 ג'יגה בייט של נפח אחסון. 

התוצאה בפועל טובה מאוד – במבחן החומרה של Geekbench הסמסונג מקבל ציון נאה של 3,216 נקודות, יותר מהוואן פלוס 8 בעל המעבד הזהה וקצת פחות מהסמסונג פולד והטאב S7 שסקרנו לאחרונה. משחקים ואפליקציות גרפיות רצים בצורה טובה מאוד, והתוצאה הכללית לא רעה בכלל.

הסוללה של הסמסונג גם שודרגה, ונוספו לה עוד 500 מיליאמפר בדרך ל-4,500 מיליאמפר – המספיקים בהחלט ליום עבודה מלא ועוד קצת.

המצלמה

גם כאן סמסונג נאלצה לקצץ כדי לשמור על מחיר תחרותי. את חיישן הטלפוטו ברזולוציה של 64 מגה פיקסל, שהיה הגדול משלושת חיישני הגלקסי S20, מחליף הפעם חיישן ברזולוציה של 8 מגה פיקסל בלבד. התוצאות הרבה פחות טובות מהמצלמה של הדגם הבכיר יותר, אבל לא רעות בכלל בהתחשב בגודלם המיניאטורי של החיישנים, במיוחד בתאורה חלקית.

מצלמת הסלפי הקדמית, ברזולוציה 32 מגה פיקסל, גם היא שודרגה מה-S20, אך היא לא מבריקה במיוחד ומספקת תוצאות בינוניות. צילומי הווידאו של המכשיר פחות טובים ממכשיר הדגל, "רק" 4K לעומת 8K, אבל למי באמת יש מה לעשות עם הסרטונים הענקיים האלה היום?

הדור החמישי

מאוד רצינו לבדוק את הדור החמישי של ה-S20 FE, אבל למרות הצהרות החברה - התוכנה שלו עדיין לא תומכת ברשת החדשה. בסמסונג מבטיחים לפתוח את הדור החמישי בתחילת 2021, יחד עם הפריסה הרחבה יותר של הרשת. קצת מבאס כשהפרסומות כולן מתגאות בקישוריות ה-5G של המכשיר.

סיכום

שבעת החודשים בין השקת ה-S20 להשקת גרסת המעריצים שלו אפשרו לסמסונג לתקן וגם להציע שיפורים למכשיר הדגל שלה, ועדיין לשמור על מחיר זול יותר. מעבד הסנאפדרגון הוא שיפור חשוב והכרחי, גם הגדלת הסוללה והמסך ראויים להערכה. עם זאת, הורדת נפח זיכרון העבודה, החלשת המצלמה באופן משמעותי וחוסר התמיכה בדור החמישי עומדות כרגע לרעתו.

ועדיין, הסמסונג גלקסי S20 FE נמכר כיום במחיר רשמי של 2,900 שקלים, כשה-S20 נמכר בכמה מאות שקלים יותר. כשזה המצב, עדיף בהרבה לרכוש את ה-FE, בעיקר בגלל התמיכה (העתידית) בדור החמישי.