ריצ'ארד לי, סטודנט להנדסת אווירונאוטיקה במכון האוסטרלי לטכנולוגיה במלבורן, רק רצה לחזור בחגים הביתה, לניו-זילנד השכנה. כדי שיוכל להיכנס למדינה הוא צריך היה לחדש את הדרכון שלו. הוא נכנס לאתר משרד הפנים, מילא את הטפסים המקוונים ושלח תמונה לפי ההנחיות.

אלא שהמחשב של משרד הפנים החליט שהפנים של לי לא מוצאות חן בעיניו. האתר הודיע לו כי תמונתו נפסלה, בגלל ש"העיניים של המצולם עצומות" - למרות שניתן לראות בבירור שהן לא. הן בסך הכל מלוכסנות. אבל כנראה שלתוכנות מחשב גזעניות זה לא משנה.

התמונה שהעלה לפייסבוק זכתה למאות לייקים ועשרות שיתופים, אחד מהם בדף של צמד די.ג'ייז מקומיים שהם חברים של לי, שמהדף שלהם שותפה התמונה עוד מאות פעמים, הפכה ויראלית והגיעה לתקשורת. לי, מצידו, הבהיר בצ'ט עם Mashable שהוא לא באמת חושב שהתוכנה גזענית: "חשבתי שזה הזוי בעצם, לא גזעני. זה מאוד מרשים שב-80 השנים האחרונות התקדמנו ממכונות טיורינג לתוכנת מחשב שיכולה לקרוא פנים ויכולה לקבוע שהעיניים קטנות מהרגיל".

לי אינו הראשון שסובל מכך שרוב תוכנות המחשב נוצרו על ידי אירו-אמריקאים לבנים שחשבו רק על הצרכים של אירו-אמריקאים לבנים: בשנת 2009 הותקפה HP לאחר שעובד שחור-עור בחנות גילה שתוכנה של החברה, שנועדה לאפשר למצלמות-רשת במחשבים לעקוב אחר הפנים של המשתמש, לא מזהה אותו; ב-2013 הואשמה גוגל בכך שהיא מציגה לאנשים בעלי שמות אופייניים לשחורים פרסומות למחיקת עבר פלילי; בשנה שעברה נאלצו פליקר וגוגל להתנצל בפני משתמשים שחורי-עור, שגילו שתמונות שלהם תויגו אוטומטית על ידי אפליקציות התמונות של החברות כקופים; בתחילת השנה הנוכחית התלוננו משתמשי סנאפצ'ט שרוב פילטרי היופי באפליקציה כוללים הלבנת עור, מתוך הנחה שרק לבן זה יפה; ולאחרונה התעורר ברשת זעם על תחרות יופי שנשפטה על ידי תוכנות מחשב, שדירגו רק שחורת-עור אחת בין 44 הזוכים והזוכות.

התלונות על גזענות טכנולוגית אף לא התעוררו רק בעידן המחשבים: כבר עשרות שנים מנסות חברות צילום לפתור בעיות בצילום שחורי עור, שהפילם, החיישנים והמסכים לא מסוגלים לשחזר אותם באותה איכות כמו אנשים לבנים.