הלפטופים משנים בשנים האחרונות צורה: הם הופכים לטאבלטים שיש להם מקלדות. מכשירים היברידיים. נתיקים. 2 ב-1. ועוד שמות שבאים לתאר מחשבים שמנסים להילחם במגמת הירידה המדאיגה בקטגוריה הזאת של לפטופ. אחד הלפטופים הבולטים שיצאו לאחרונה הוא ה-Lenovo U41. הוא בנוי בצורה המסורתית, נראה טוב והוא די נוח, אבל אחרי שימוש של חודש - הוא לא ייחודי.

מבנה ועיצוב

הדגם שהגיע לסקירה בולט במיוחד: התחתית והמכסה שלו אדומים ובוהקים. גוף המתכת שלו בולט על השולחן ובהחלט מושך תשומת לב ונראה למרחק, אם כי המקלדת ומסגרת המסך שחורים. למה לא ללכת עד הסוף? גם כך, המראה הנוצץ הוא לא בהכרח יתרון חשוב בלפטופ, אבל זה בהחלט יתאים למי שרואה במחשב נייד גם אקססורי.

ה-U41 שוקל 1.8 קילוגרם והעובי שלו במצב סגור הוא 1.7 סנטימטר - לא הלפטופ הכי קל, אבל סביר לכזה עם מסך של 14 אינץ'. יש לו פתחי איוורור רחבים בתחתית, ובשימוש ממושך ואינטנסיבי בו, הוא לא התחמם יותר מדי - יתרון משמעותי.

בגופו הדק יחסית הצליחה לנובו למצוא מקום לשתי כניסות USB 3, כניסת USB 2, שקע HDMI ואפילו שקע רשת עם מכסה קטן. מעל המסך תמצאו מצלמת רשת באיכות 720P טובה מאוד. באמת שלא צריך יותר מזה בשביל שיחות וידאו.

תצוגה וסאונד

 ל-U41 רזולוציה מקסימלית של 1,366X768 נקודות וכרטיס מסך של אינטל מדגם HD5500. וידאו באיכות 4K מיוטיוב הוא ניגן ללא הפרעות, אך כאשר העמסנו 8K הוא כבר קירטע. נבהיר: מחשבים שנמכרים היום לא בהכרח אמורים לצלוח רזולוציה כזאת, כי היא עדיין חסרת שימוש, זה מבחן שנעשה יותר בשביל האתגר, ויהיה נחמד לגלות מחשב או טאבלט ביתיים שכן עומדים בו.

התצוגה בהירה מאוד, ועבדה סביר באור משרד פלורוסנטי, אך קצת פחות באור שמש בוהק וישיר - אבל לא נראה שהוא התמודד עם הבעיה הזאת בקושי גדול יותר מלפטופים אחרים. ה-U41 נוטה לעתים להשתקפויות, בדומה למסכים אחרים. במשפט אחד: אפשר לעבוד בחוץ, אבל צריך למצוא את הזווית הנכונה.

הרמקולים של ה-U41 חזקים במיוחד. הוא ניגן סרטים ומוזיקה באיכות טובה והיה נעים לאוזן. בעוצמה הכי גבוהה המוזיקה התחיל לצרום, ונשמעו קצת הפרעות. מצד שני, לא שמענו באסים טובים כמו של ה-U41 בלפטופים אחרים מזה זמן מה.

מקלדת ועכבר

האכזבה במקלדת היא שהכפתורים לא מוארים. זו פשרה שקצת מאכזב שקיימת במחשבים בסדר הגודל הזה שנמכרים ב-2015 (לא רק אצל לנובו, אלא בכלל במחשבים ניידים), ובכלל, ברגע שעובדים עם מקלדת מוארת פעם אחת - אפילו לכמה דקות - קשה לחזור ללפטופים שבהם זה לא קיים. הנסיונות לכוון את המסך כך שיאיר על המקלדת בסביבה חשוכה נעים בין מתסכלים למצחיקים.

המקלדת קצת שקועה והכפתורים - שלהם תחתית מעוגלת - נוחים, שקטים, ומפוזרים בריווח מספיק נוח. כמו בכל לפטופ שבו מנסים לצמצמם כפתורים, מקשי ה-F משמשים גם לפעולות במחשב, כמו שינוי עצמת השמע וכדומה. אלא שבניגוד למחשבים אחרים, בלנובו ברירת המחדל היא פעולות במחשב, ואילו בשביל להשתמש בקיצורי ה-F, צריך ללחוץ על מקש ה-Fn בפינה השמאלית תחתונה של המקלדת. מתי בפעם האחרונה לחצתם על F1 לעזרה, F2 לשינוי שם ו-F3 לחיפוש? זה עניין שמאוד תלוי בהרגלים, אבל כנראה בלנובו גילו שהלקוחות שלהם זנחו את השימושים הוותיקים יותר של ה-F.

פד העכבר של המחשב די גדול, אבל כמה גדול - ככה רגיש. או כמעט ככה רגיש. היו כמה תזוזות לא רצוניות של העכבר על המסך. משטח המגע משולב עם כפתורי עכבר שמאלי וימני, וניתן ללחוץ עליהם גם בחצי הקדמי של העכבר. כמובן שלחיצה שמאלית אפשר לבצע גם בנגיעה בכל נקודה על העכבר.

ביצועים וסוללה

בהתאם להבטחת היצרן, ה-U41 הצליח לעבוד 6 שעות בלי בעיה. כמובן שכאשר מעמיסים עליו יותר וצופים ברצף בסרטים, מפעילים את ה-WiFi וגולשים - זמן הסוללה מתקצר.

הדגם שהגיע לסקירה מצויד במעבד Intel Core i5 5200u 2.1GHz, זיכרון עבודה (RAM) של 8 גיגה-בייט, ובכונן מסוג SSD (כלומר ללא חלקים נעים) של 256 גיגה-בייט. אי אפשר יהיה להעמיס עליו ערימות של סרטים, אבל הוא מספיק בשביל עבודה שוטפת עם תוכנות גדולות ומסמכים. מי שמצלם הרבה, או ירצה לשמור חומרי עריכה וסרטים, יצטרך כונן חיצוני, שירותי ענן או דגם יקר יותר. הביצועים שלו טובים ותואמים את הציפיות - כמכונת גלישה, צפייה בסרטים ועבודה שוטפת עם יישומים משרדיים - הוא בהחלט מספק את הסחורה.

ה-U41 של לנובו עולה בישראל 3,099 שקלים.