הכישלון בשוק הסלולר ממשיך להוביל את מיקרוסופט בכיוונים מעניינים. לאחר שהציגה לאחרונה יחד עם HP סמארטפון שיכול להחליף מחשב בסיסי, עכשיו היא מבטיחה לעשות בדיוק ההיפך: להציג מחשבים שיחליפו את הסמארטפונים.

במהלך ועידה של מיקרוסופט במחוז ההיי-טק של סין, שנז'ן, הכריזה החברה על שיתוף פעולה עם יצרנית המעבדים האמריקאית קואלקום, שיביא את מערכת ההפעלה של הראשונה למכשירים שמבוססים על מעבדי ARM, שהשנייה היא היצרנית הגדולה ביותר שלהם. היא אף הציגה סרטון הדגמה שמוכיח שמערכת ההפעלה ווינדוס 10 כבר מסוגלת לפעול במלואה על שבב של קואלקום.

בעבר כבר ניסתה מיקרוסופט להביא את ווינדוס למכשירים המבוססים על מעבדי ARM של חברות כמו קואלקום, nVidia, סמסונג ו-TI (שמאז פרשה מהתחום הזה), שהם זולים בהרבה ממעבדי אינטל עליהם רצה המערכת כבר 31 שנה, וגם צורכים הרבה פחות חשמל. הבעיה היתה ש-Windows RT - גרסת המערכת המותאמת לשבבים האלה - לא יכלה להריץ תוכנות, אלא רק אפליקציות שנוצרו במקור לסמארטפונים של מיקרוסופט. כאלו היו רק כמה אלפים בודדים.

עתה, מבטיחות מיקרוסופט וקואלקום ששבבי סמארטפונים יוכלו להריץ את הגרסה המלאה של ווינדוס 10, עם עשרות אלפי האפליקציות הזמינות, אך חשוב יותר - עם כל התוכנות שנוצרו אי פעם למחשבי ווינדוס. מה שזה יאפשר, לדברי החברות, הוא "מחשבים אישיים סלולריים, מחוברים תמיד וחסכוניים יותר בחשמל, שמריצים את ווינדוס 10". במילים אחרות: החברות מתכננות מבול של מחשבים ניידים, טאבלטים וסמארטפונים דקים וקלים עם קישוריות סלולרית וחיי סוללה של יום שלם - שמייתרים את הצורך גם במחשב ביתי וגם בטלפון אנדרואיד או אייפון.

יש לציין כי המכשירים המתוכננים לא יכילו חריצי SIM, אלא eSIM - שבב מובנה שיאפשר להיכנס לאתר מיוחד ולבחור דרכו לאיזו ספקית סלולר לחבר את המכשיר (בתשלום כמובן).

לצד שיתוף הפעולה עם קואלקום, חשפה מיקרוסופט בכנס את דרישות המערכת להרצת Windows Holographic - גרסת משקפי התלת-ממד למערכת ההפעלה שלה. כאן דווקא דרוש מעבד אינטל מדגם i5 לפחות, מדור שישי (שיצא בסוף 2015) ומעלה, מאיץ גרפי תואם (דור 6 של אינטל או מקבילים של nVidia ו-AMD), זיכרון עבודה בנפח 8 גיגה-בייט ושקע תצוגה מסוג HDMI או DisplayPort. עם זאת, למחשבים כאלה ניתן יהיה לחבר משקפיים זולים שיתבססו על מעבדי ARM של קואלקום, ויעלו מאות בודדות של דולרים, בניגוד למשקפי ההולולנס של מיקרוסופט, המבוססים על מעבד אינטל ועולים 3,000 דולר.

בסרטון שהציגה החברה לצד ההכרזה ניתן לראות איך הסביבה הווירטואלית שלה תגיב לא רק לסיבוב הראש, כמו משקפי מציאות מדומה שמבוססים על מכשירי אנדרואיד, אלא גם לתנועות גוף וידיים - ללא צורך באביזרים חיצוניים יקרים ומסורבלים.