מעט יותר מחודש עבר מאז נפתחה חגיגית מעבדה מורשית למכשירי אייפון בישראל - אלא שהחברה לא עומדת בינתיים בעומס הפניות. מעבדת DCS מראשון לציון זכתה במכרז שערכה אפל,  וקיבלה ציוד מורשה מהחברה העולמית. לראשונה נפתחה גם האפשרות לתקן מסכי אייפון שבורים עם חלפים מקוריים ובמחיר מפוקח (על ידי אפל).

עם התחלת עבודת המעבדה נמסרו המחירים בהם יתבצעו התיקונים: החל מ-550 שקל להחלפת מסך (תלוי בדגם האייפון) - אולם לקוחות של המעבדה מתלוננים כי זמני התיקון עורכים שבועות ארוכים ואת מוקד החברה לא ניתן להשיג, גם אחרי זמני המתנה ארוכים במיוחד. שורה של חנויות ומעבדות ששלחו עבור לקוחות מכשירי אייפון לתיקון עומדים מול שוקת שבורה: לא קיבלו את המוצרים חזרה ואף לא מצליחים לקבל מענה ממוקד השירות.

יניב כהן, הבעלים של מעבדת iLab, מספר: "מכשיר של לקוח ששלחנו לקח להם חודש וחצי להחזיר. מכשירים אחרים עדיין אצלהם סביב חודש. התשובות שאנו מקבלים בכל תיקון זה 'אין במלאי מכשיר להחלפה, מחכים שיגיע לארץ'".

בקבוצת וואטסאפ של בעלי חנויות נכתבו רינונים: "אני 23 דקות על הקו", כתב אחד, ואחר: "אני לא מאמין הם ניתקו לי כבר פעמיים". "אני התייאשתי", כתב שלישי. בקבוצה שיתפו צילומים של זמני המתנה במוקד DCS: שעה ועשר דקות, שעתיים ו-40 דקות וכן הלאה.

בעת כתיבת שורות אלו אנו ממתינים על הקו כבר 35 דקות ללא מענה. מערכת ניתוב השיחות של DCS לא מאפשרת להשאיר מספר טלפון לשיחה מאוחרת יותר. ל-TheMarker נודע כי הכשלים במעבדה החדשה כבר הובאו לידיעת אפל העולמית.

מ-DCS נמסר בתגובה: "חברת DCS עומדת ותמשיך לעמוד באחריות מלאה מול לקוחותיה ושותפיה העסקיים, וכן לקבל בקשב רב גם את דברי הביקורת והנקודות לשיפור. אנו בוחנים כל הזמן ובאופן תמידי דרכים לשפר ולייעל את השירות שלנו ולהביא אותו לרמה הגבוהה ביותר.
"בחודשים האחרונים חל גידול מכירות משמעותי כתוצאה, בין היתר, מהורדת 15% מס קנייה על מוצרי סלולר. הגידול יצר באופן טבעי עלייה גם בביקוש לשירות, מה שהוביל לעומסים גבוהים ולזמני המתנה ארוכים מהרגיל. אנו מתנצלים בפני לקוחותינו ושותפינו העסקיים על אי הנוחות הזמנית ומתחייבים כאן כי מדובר בלא יותר מבעיות נקודתיות וזמניות, שאנו כבר עובדים במרץ על מנת לתקנן עד לפתרון מלא ומשביע רצון".

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
למה החברה הישראלית שממציאה מחדש את מוניות השירות לא פועלת בישראל?
בית משפט באירופה: אסור למעסיקים לחטט בתכתובות עובדים