אלפי ישראלים עמדו אמש (ד') בתורים ארוכים מחוץ לחנויות למוצרי אפל כדי לרכוש לעצמם את האייפון החדש. סביר להניח שחלקם בחרו לעצמם את הדגם הבסיסי של אייפון 7 או 7 פלוס, המגיע עם נפח אחסון של 32 גיגה-בייט ותו מחיר של כ-3,700 או 4,400 שקל בממוצע, כפי שניתן לראות בטבלת המחירים שלנו, במחשבה שכך הם יוכלו ליהנות מהביצועים המהירים ביותר במחיר הנמוך ביותר.

הם טועים.

סרטון שעלה שלשום ליוטיוב על ידי לואיס הילסנטג'ר, בעל הערוץ הפופולארי Unbox Therapy, מראה שגרסת הבסיס של אייפון 7 איטית באופן משמעותי מהגרסה עם האחסון הגדול יותר.

כמה איטית? הילסנטג'ר הפעיל על שני המכשירים מבחן שבודק את מהירות הקריאה והכתיבה של זיכרון המכשיר, ומצא שבעוד מהירות הקריאה דומה, מהירות הכתיבה של גרסת ה-32 גיגה-בייט היא כ-42 מגה-בייט לשנייה, בעוד מהירות הכתיבה של גרסת ה-256 גיגה-בייט היא כ-340 מגה-בייט לשנייה - הפרש של יותר מפי 8 לטובת האייפון היקר יותר.

כדי להבהיר שלא מדובר רק במספרים, הוא ביצע מבחן אמיתי: העברת סרט בגודל 4.2 גיגה-בייט ממחשב מק לסמארטפון. לאייפון בעל האחסון המוגדל זה לקח 2:34 דקות, בעוד לזה עם האחסון הבסיסי לקח 3:40 דקות - כמעט 50% יותר.

וזה עוד לא הכל: במבחן שביצע אתר GSMArena, וקיבל משום מה פחות תשומת לב, התגלה שהאייפון הבסיסי החדש איטי לא רק בהשוואה לאייפונים היקרים יותר - מה שניתן היה לטעון כאילו הוא מהלך לגיטימי מצד אפל שרוצה להעניק את המיטב למי שמשלם יותר.

אלא שכתב האתר צירף להשוואה את אייפון 6s פלוס - הדגם הקודם של האייפון (בגרסה בעלת אחסון 64 גיגה-בייט, אבל שם זה לא משנה מכיוון שכולן זהות מבחינת מהירות) - ואפילו לו הפסיד האייפון 7 הבסיסי בהפרש משמעותי. בבדיקה של GSMArena נמצא לא רק שאייפון 7 עם אחסון מוגדל (128 גיגה-בייט במקרה הזה) מהיר פי 8 מאייפון 7 עם אחסון בסיסי, אלא שאייפון 6s פלוס מהיר מדגם הבסיס של אייפון 7 פי 4.

10,000 אייפונים בישראל

אייפון 7 הושק בארה"ב לפני כחודש וחצי, והגיע באופן רשמי לישראל אמש (ד'). הוא נמכר החל מהשעה חצות במספר חנויות ורשתות שיווק, וכן אצל המפעילות הסלולריות. 

מחכים לאייפון 7 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
מחכים לאייפון 7 | צילום: צחי הופמן, NEXTER

מכירות האייפון 7 וה-7 פלוס מסתמנות כמוצלחות מאוד עבור אפל. עד היום בשעות הבוקר המאוחרות נמכרו כ-10,000 יחידות, כאשר כמה אלפים מהן נמכרו בשעות הלילה. בחלק מהחנויות אשר קיימו אירועי לילה לבן (למשל איי דיגיטל ואיי סטור), עמדו אנשים בתור עד אזור השעה 3 בלילה בשביל לקנות את הסמארטפונים. כבר עכשיו מסתמנים חוסרים בנקודות מכירה, כפי שקורה מדי שנה.