בואו נודה בזה: אתם הרי לא הולכים להקשיב להמלצה שלנו מלפני שבוע, לא לשדרג לאייפון החדש אם יש לכם סמארטפון טוב מ-2014 ומעלה (או, לאייפוניסטים: אייפון 6 או 6s). אין לכם ספק שתקנו אותו במוקדם או במאוחר. השאלה היחידה שלכם היא לא אם, אלא איך.

בשביל זה אנחנו כאן, כדי לעשות לכם סדר בשאלות שיכריעו איפה ומתי תקנו את האייפון - במשלוח מחו"ל, בטיסה הקרובה לשם או כשהמכשירים יעשו עלייה.

כמו כל דבר דבר בארץ, חילקנו את השיקולים לשלושה חלקים: תאימות, מחיר ושירות.

תאימות

אם אתם רוצים לרכוש או להזמין אייפון חדש מחו"ל - תשמחו לדעת שאין לכם מה לחשוש. לפי מפרטי המכשירים, הדורות האחרונים של האייפון, כולל אייפון 7 ו-7 פלוס, תומכים בכל התדרים הפעילים בישראל גם בגרסאות המיועדות לרשתות מסוגים שאינם קיימים בישראל (כמו רשתות הסלולר האמריקאיות Verizon ו-Sprint, או רשתות סלולר בסין, קוריאה ויפן).

כמובן שהחשש הזה כלל לא קיים כשקונים מכשיר בישראל, שכן כל המכשירים הנמכרים כאן הם מהדגם המיועד לרשתות מסוג GSM, התקן עליו מתבססות היום כל רשתות הסלולר בארץ.

מחיר

כאן תמצאו את ההבדלים הגדולים ביותר.

אין תמונה
היא עוד לא שמעה כמה עולה לרכוש אייפון חדש בישראל

מי שיקנה מכשיר בעת שהות בארה"ב (המדינה בה המחיר הוא בדרך כלל הכדאי ביותר) ישלם עליו בין 2,600 ל-2,700 שקל (צריך לשלם מסים מקומיים). אבל אחרי מעבר במסלול האדום של המכס, הצהרה עליו כפי שמתבקש בחוק, ותשלום 17% מע"מ ו-17.7% מכס, לפי מחשבון המכס "קנה לי", ייצא לכם כ-3,550 שקל על הדגם הבסיסי (אייפון 7 רגיל עם אחסון בנפח 32 גיגה-בייט).

אם בחרתם דגם יקר יותר - הוסיפו לחישוב עוד לפחות 510 שקל לכל שדרוג באחסון של אייפון 7 רגיל (כלומר, כ-4,060 לגרסת 128 גיגה וכ-4,570 לגרסת 256 גיגה) או 612 שקל לכל דגם של אייפון 7 פלוס (כ-4,162 לאייפון 7 פלוס עם 32 גיגה, כ-4,672 עם 128 גיגה וכ-5,182 שקל עם 256 גיגה).

מי שיזמין את המכשיר במשלוח מחו"ל ישלם אפילו יותר, שכן על מחיר האייפון עצמו יש להוסיף את מחיר המשלוח, הגבוה יותר ממחירי המסים המקומיים בארה"ב אותם יש לשלם כשקונים את המכשיר במדינה. לפי אתר buy2usa, שפרסם מבצע מיוחד למזמינים הראשונים, אפילו משלוח במחיר נמוך מעלה את מחיר המכשיר לכ-3,700 שקל בגרסה הבסיסית ביותר, בהנחה שהחברה השולחת מעבירה את החבילה במכס.

מי שימתין להשקת המכשיר בישראל אמנם יחסוך הרבה כאבי ראש, אבל לא כסף: בדורות הקודמים, מחיר הדגם הבסיסי של אייפון חדש בארץ נע סביב 3,700-3,800 שקל - מחיר דומה לשילוח חוקי מחו"ל וכ-200 שקל יותר ממחיר רכישת המכשיר בעת שהות בחו"ל. ההשקה הרשמית בארץ כנראה לא תקרה לפני סוף חגי תשרי, וגם אז סביר להניח שלא יגיעו מספיק מכשירים, כי היי - מי ציפה שיותר מ-500 ישראלים ירצו לקנות אייפון, מלבד כל מי שהיה כאן בהשקות הקודמות. תמיד תוכלו לנסות להשיג את המכשיר קודם בחנויות המביאות אותו בעצמן ומוכרות אותו במחירים בלתי תחרותיים של יותר מ-4,000 שקל לדגם הבסיסי ועד 7,000 שקל לדגם היקר ביותר.

שירות

כידוע, המשווקות העיקריות של האייפונים בישראל הן מפעילות הסלולר הגדולות, ולצידן איידיגיטל ו-C-Data (המוכרת לחנויות בלבד). מי שקונה את המכשיר מאחת מספקיות הסלולר זכאי לתקן אותו אצלה, וגם איידיגיטל מספקת שירות למי שקנה את המכשיר אצלה. מעבדות DSC, לעומת זאת, מספקות שירות לא מטעם C-Data, אלא מטעם אפל, ולכן אצלן אפשר לתקן גם אייפונים שנקנו במדינות אחרות - אך רוב הסיכויים שתקבלו יחס רק אם רכשתם את המכשיר במדינה בה נמכר אותו דגם שנמכר בישראל, בעוד אם רכשתם את הדגם ה"עולמי" המיועד בעיקר לאמריקאים ומזרח-אסייתים תתבקשו לפנות לשירות אפל במדינות אלו.