לא. אל תורידו עדיין. זו כתבה ש"לא" היא המילה היחידה שאמורה להופיע בה. תודה שקראתם, אפשר להמשיך לכתבה הבאה. אה, אתם עוד פה? אוקיי, אז נפרט בדיוק מה הסיפור.

via GIPHY

בשביל להבין מה חדש ולמה לחכות, נלך קצת אחורה: אלכסנדר גרהם בל קם בוקר אחד והתחיל להמציא את הטלפון. קאט ללפני חודש - אפל הציגה את מערכת ההפעלה החדשה לאייפון, iOS 12 - שמאפשרת לכם לקבל פיצ'רים חדשים ואפליקציות חדשות אם יש לכם אייפון 5s ומעלה או אייפד מיני 2 ומעלה. כרגע יש גירסת בטא שלה, שזמינה להורדה.

בין התכונות החדשות נציין את הדברים הכי מעניינים, לפחות כרגע, ונזכיר - ולו בשביל הריבים בטוקבקים - שחלק מהדברים החדשים מועתקים או "שאבו השראה" או דומים לדברים שיש באנדרואיד (ולהפך):

אימוג'י אישי - אולי אחד הדברים החמודים, המגניבים ואלה שיימאס מהם אחרי שבוע בגירסה החדשה. האפשרות הזאת, שספציפית זמינה רק באייפון X ובאלה שיגיעו אחריו, מאפשר לבנות אימוג'י תלת מימדי מותאם אישית - בוחרים לו שיער, מבנה פנים, עיניים, גוון עור, שיער, אביזרים ועוד כל מיני (די דומה לתהליך בניית דמות בקונסולת המשחקים Wii).

עוד לא הצטרפתם לערוץ הטלגרם שלנו? למה אתם מחכים - להזמנה אישית של מנכ"ל אפל?

עכשיו יש פרצוף שאפשר להקליט איתו סרטונים קצרים או להחליף בראש שלנו בשיחות פייסטיים - לאנשים שעוד עושים שיחות פייסטיים (כנראה בעיקר מי שמקיים שיחה בין אייפון לבין מחשבי מק). הפרצוף מגיב לתנועות הפנים שלנו - כולל קריצות, פתיחת הפה והרמות גבה.

אימוג'י אישיים באייפון (הדמיה: באדיבות אפל)
אימוג'י אישיים באייפון | הדמיה: באדיבות אפל

סרט מידה - הודות למצלמות מתוחכמות ויכולת ניתוח תמונה לא רעה, אפשר להשתמש באייפון כסרגל. כלומר לצייר נקודה אחת על חפץ שרואים מבעד לממשק המצלמה, למתוח קו, להגיע לנקודה נוספת ולקבל את המרחק ביניהן. 

מדדתי עם זה רהיטים, חפצים משרדיים, תנור חימום, ואפילו גובה של מגיש טלוויזיה כלשהו שנקרא לו ד"ג. בכל פעם שמצלמים משהו שנמצא במרחק אחר או במיקום אחר - צריך לכייל את המצלמה על ידי הזזת האייפון. המדידות היו לפעמים די מדויקות ולפעמים לא קרובות בכלל. לא הייתי בונה עם זה בניין, אבל זה כן נוח יותר מלספור בלטות.

הגבלת זמן מסך באייפון (הדמיה: באדיבות אפל)
אימוג'י אישיים באייפון | הדמיה: באדיבות אפל

זמן מסך - סיפרתי, יותר מפעם אחת, שמחקתי את אפליקציית פייסבוק מהטלפון שלי. אני גולש מהמחשב בעיקר, ואם צריך - אז פותח את האתר המותאם בנייד. זה חסך לי המון סוללה, ובעיקר זמן פנוי.

הגדרות זמן המסך הן כלי מצויין שיכול לסייע למי שרוצה מדי פעם להרים את הראש לעולם שסביבו. בראש ובראשונה תקבלו דיווח כמה זמן השתמשתם מדי יום באייפון, מחולק לפי אפליקציות או קטגוריות (בידור, משחקים, תקשורת וכדומה).

בשלב השני - אפשר לשים לעצמכם מגבלות של השתקת המכשיר או נעילתו בסיסמה. ברור שאתם יודעים את הסיסמה של עצמכם, אבל זה עוד צעד שמזכיר לכם לא להשתמש ועוזר במשמעת העצמית, ואם המכשיר נמצא ברשותו של ילד - אז זה חוסם אותו (אם זו הדרך שלכם להגביל, ובהנחה שאתם לא מההורים שפשוט מגלים לילד את הסיסמה בפעם הראשונה שהוא שואל).

נשמע נפלא - למה לא להוריד?

יש בעיה, שאינה ייחודית לאפל: גירסאות חדשות לפעמים מגיעות עם תקלות לא צפויות. מה שנבדק במשרדי החברה על מאות או אפילו אלפי מכשירים במשך שבועות, לא תמיד יכול לחזות בעיות שיתעוררו אצל מאות מיליוני אחרים. לכל אחד מאיתנו יש מכשיר סלולרי במצב פיזי אחר, ברמת בלאי אחרת ועם מערך שונה של אפליקציות.

בדרך כלל, אחרי שכולם מעדכנים צצות בעיות, אפל מתקנת אותן - ואז מוציאה גירסה יציבה יותר בימים שלאחר מכן. זה משהו שיקרה כנראה באזור ספטמבר, עם יציאתם של אייפונים חדשים. אם אתם בכל זאת אמיצים, ולא מעניינות אתכם האזהרות הללו - לכו לפה, הירשמו ותעשו חיים.