אייפון 4 ו-סמסונג גלקסי S 2 המכשירים הכי מדוברים היום בעולם. אחרי אינסוף השוואות, קבלו את תמונת מצב אחרונה בהחלט, להדפיס ולשמור. 

אייפון 4 של אפל, סמסונג גלקסי S2 של סמסונג (צילום: מאקו דיגיטל)
קרדיט לתמונה: נדב האופטמן | צילום: מאקו דיגיטל

מערכת ההפעלה

מערכת ההפעלה IOS של אפל היא מערכת סגורה, משהו שלא אמור לעניין את המשתמש הממוצע ובעיקר משפיע על מתכנתים. המושג "קוד סגור" מתייחס לרוב לתוכנה שמפתחת חברה מסחרית וכדי לשמור שאף אחד אחר לא יוכל להשתמש בה ללא תשלום ולשם כך היא שמה עליה הגנה משפטית של זכויות יוצרים.

מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל בניגוד ל-IOS, היא מערכת פתוחה במקרה זה התוכנות והמשחקים מפותחים במעין קהילות מפתחים מכל העולם כאשר כל אחד תורם את חלקו וקטעי הקוד חשופים ונגישים לכל מי שרוצה. קליק להסבר מפורט ביותר על קוד פתוח וסגור.

מסך המכשיר 

כשמדברים על מסך  Super Amoled plus (כמו בגלקסי) קשה שלא להתלהב, מדובר בטכנולוגיה מרשימה מאוד שמבליטה את הצבעים, מאפשרת לראות תמונה חדה יותר ובאופן כללי נותנת הרגשה של איכות גבוהה מאוד. בנוסף, המסך המיוחד מאפשר תצוגה בתנאים של שמש ישירה. 

גם מסך הרטינה (אייפון 4) נחשב לאחד המובילים בשוק. מדובר במסך LCD מתקדם ומה שהופך אותו למוצלח במיוחד באייפון זו צפיפות הפיקסלים שלו, 326 פיקסלים לאינצ' אחד. 

זיכרון

תמונה אחת איכותית שצולמה באייפון שווה כ-2MB וזו ההמרה:  1GB = 1024MB

מצלמה 

כשאומרים לכם רזולוציה מתכוונים למרחק בין האלמנטים המרכיבים תמונה, וככל שההפרדה הזו (רזולוציה) גבוהה יותר, כך התמונה תהיה מפורטת יותר וחדה יותר. המסקנה: 8 יותר טוב מ- 5. 

אותו העיקרון פועל גם במקרה של מעבד, ככל שהמספר גבוה יותר, כך המעבד מהיר וחזק יותר. 

מבחינת טכנולוגיית הפלאש (לא הפלאש של המצלמה אלא התוכנה), באייפון ובכל מכשירי אפל לא ניתן לצפות בתכנים מבוססי פלאש ואתם בטח מבינים שמדובר בחיסרון גדול מאוד. עם זאת, יש מספר רב של דרכים ואפליקציות שעוקפות את הבעיה, כך של"משתמש הממוצע" החיסרון הזה לרוב אינו מפריע. 

אין תמונה
בהחלט בחירה קשה. אייפון מול גלקסי

אפליקציות

רוב המפתחים שואפים למקם את האפליקציות שלהם באפסטור של אפל קודם כל. עם זאת, לאפל יש מדיניות אישור שמרנית יחסית ולכן הרבה אפליקציות שנתפסות בעיני החברה כ'סקסיות' מידי או 'בעייתיות' נפסלות. באנדרואיד-מרקט יש גם מספר מרשים של אפליקציות ובניגוד לאפל אצל האנדרואידים ניתן למצוא גם כמה אפליקציות חתרניות במיוחד.  

השקה

לפי הדיווחים ברשת השקתו של אייפון 5 צפויה לתחילת או אמצע אוקטובר השנה, כך שבקרוב תהיה השוואה חדשה ובהחלט מאוד מאתגרת עבור הגלקסי S2.

מחיר בישראל

הגלקסי עולה כ-4,700 ש"ח אצל מפעילות הסלולר (ללא חבילה), אייפון 4 שהושק לפני כשנה נמכר בתחילת השקתו בכ-4,000 ש"ח, מחיר שיורד עם הזמן וככל הנראה יצנח באופן משמעותי עם השקת אייפון 5. 

הכי מגניב בגלקסי S2

מהנדסים של סמסונג הוסיפו אפשרות להחזיק את שני האגודלים על המסך ולשחק עם הזום באמצעות הטיה של המכשיר קדימה ואחורה בנוסף לחלופה הרגילה של מחווה עם שתי אצבעות על המסך. 

הכי מגניב באייפון 4

המשפט "נשלח מהאייפון שלי" בהודעות מייל, הלוויתנים, כי יש אייפון לבן וגם זה המכשיר האחרון שסטיב ג'ובס השיק בתור מנכ"ל אפל.

איזה מכשיר יש לכם וממה אתם הכי מרוצים בו? ספרו לנו בטוקבקים 

>> הכי מסוכנת ברשת: היידי קלום

>> וגם: מכור לאייפון ניסה את סמסונג גלקסי S 2, האם הוא שרד?