בפרק הזה: תלמדו איך להעלות ספרים לאייפון, לקרוא אותם ולהוריד ספרים נוספים

כדאי לקרוא אם: אתם לא רוצים לוותר על ספרים וקשה לכם להוריד את האייפון מהיד

אפשר לוותר אם: ספרים זה לא כוס התה שלכם, אתם מעדיפים טלוויזיה

לא נמאס לכם לשחק ולעבוד האייפון (iPhone) כל היום? לא מתחשק לכם מדי פעם פשוט לקרוא סרט טוב? איזה מזל שאפשר לעשות גם את זה בלי לעזוב לרגע את האייפון. בתוך האפסטור תמצאו תוכנות המאפשרות לשאת ולקרוא ספרים ישירות ממכשיר האייפון. במקום להיסחב עם ספר למיטה או לרכבת, אתם יכולים פשוט לקחת את האייפון ולקרוא ישירות ממנו. הכירו שלוש תוכנות שיאפשרו לכם לעשות את זה.

Classics

Classics, שמחירה 0.99 דולרים, היא אחת אחת התוכנות היפות ביותר שתראו על האייפון. התוכנה מכילה את הקלאסיקות הגדולות של כל הזמנים, ותמצאו בה את הקוסם מארץ עוץ, פרנקנשטיין, אומנות המלחמה, גוליבר, ספר הג’ונגל ועוד. התוכנה מתעדכנת אחת לכמה חודשים והמפתחים מוסיפים לה ספרים חדשים כל הזמן. ממשק התוכנה מדהים כל מי שמביט בה. כאשר מפעילים מוצגת ספריית עץ עתיקה, בתוכה מוצבים הספרים. ניתן להזיז את הספרים על המדף ולסדר אותם על פי רצונכם, ממש כאילו זו הייתה ספרייה אמיתית.

אייפון, iphone (צילום: mako)
צילום: mako

לחיצה על ספר תפתח אותו, וברוב המקרים תוצג בפניכם האומנות המקורית של הספר. הטקסט עצמו מותאם לקריאה על האייפון, ובכל פעם שאתם הופכים דף מוצגת אנימציה מלאה של דפדוף. כשתסגרו את התוכנה תופיע סימניה אדומה במקום בו עזבתם את הספר, והוא יפתח לכם באותה נקודה בפעם הבאה. בנוסף, ניתן לגשת לתוכן העניינים ולעבור ממנו ישירות לפרק המבוקש. היופי ב-Classics הוא השמירה על עקרונות מוכרים מעולם הספרים הפיסי, המשולבים בעולם הדיגיטלי החדש.

Classics read (צילום: mako)
צילום: mako

Stanza

Stanza החינמית היא אחת המהפכות השקטות של האינטרנט. היא כוללת תוכנה למחשב (פיסי ומק), לתוכה ניתן לזרוק כל קובץ טקסט - מסמכי וורד, PDF, קבצים ארכאיים ומוזרים – Stanza תהפוך הכל לספר דיגיטלי. את הספר הזה תוכלו להעביר אל התוכנה באייפון, ולקרוא את הקובץ בצורה הנוחה ביותר שתוכלו למצוא. יש לכם שליטה מלאה בסימון פרקים, בעיצוב הספר ובדרך בה הספר נבנה. התוכנה אמנם תומכת באנגלית בלבד, אבל אם אתם חובבי קריאה ויש לכם הרבה מסמכים ב-PDF או ספרים, תגלו שלקרוא מתוך Stanza זה פשוט תענוג.

stanza books (צילום: mako)
צילום: mako

ניתן לקרוא בתוכנה במצב אנכי או רוחבי, יש אפשרויות ניווט שונות כדי להגיע לעמוד הנדרש, והתוכנה תמיד זוכרת באיזה עמוד אתם בכל ספר גם אם אתם קוראים כמה ספרים במקביל. כל עמוד תופס מסך אחד באייפון, ואז מדפדפים הלאה. בנוסף, ניתן לנעול את המצב כך שתוכלו להתכרבל עם האייפון והמסך לא יתחיל לשנות את המצב שלו. מלבד הספרים שהעברת למכשיר, התוכנה מאפשרת גישה למאות ספרים בחינם, וניתן גם לרכוש ספרים חדשים ממספר חנויות מקוונות. אם הייתה לתוכנה תמיכה בעברית היא הייתה התוכנה המושלמת.

stanza read (צילום: mako)
stanza read | צילום: mako

 

ITalmud

אם אתם חוקרי תלמוד, מתעניינים בו ורוצים להעמיק בו אין שום צורך לסחוב על הגב ספרים עצומים. ניתן פשוט להוריד את היצירה היהודית אל האייפון, ולהתחיל לקרוא. ITalmud, שמחירה 19.99 דולרים, מציגה את אחד הממשקים הנוחים ביותר למעבר בין חלקים בספר, כראוי ליצירה מורכבת וארוכה כל כך. דבר נוסף שאין להתייחס אליו בקלות ראש, הוא ההשקעה והמחשבה שהוקדשו ליצירת ספר שנמצא על האייפון, או בכלל במדיה דיגיטלית. רוב הספרים שתמצאו בחנות הם פשוט הקובץ הדיגיטלי, זה הכל. כאן הספר ממש קם לתחייה. היוצרים הוסיפו הרצאות קוליות לתלמוד, שאמנם מושמעות באנגלית אבל עצם הרעיון מראה שיש בין אנשי הדת מי שמבינים את העוצמה של הטכנולוגיה וכיצד לעשות בה שימוש.

iTalmid (צילום: mako)
צילום: mako

עוד נמצאים בתוכנה מנוע חיפוש משוכלל לאיתור טקסט ושני מצבי קריאה - טקסט ותמונה. התמונה מציגה את הטקסט בתוך ספר ואילו טקסט מציג פשוט את הטקסט עצמו. זה אולי מוזר להמליץ על ספר תלמוד בבלי אבל התוכנה הזו כל כך טובה שלא יכולנו לוותר עליה.

iTalmud listen (צילום: mako)
צילום: mako

 

<< בפרק הקודם: האייפון מייעל את ניהול הזמנים שלכם || בפרק הבא: כלים לעסקים >>