בחורה עם אוזניות (צילום: Ivan Bliznetsov, Istock)
למצוא, להוריד ולהאזין | צילום: Ivan Bliznetsov, Istock

זיהוי שירים

בטח קרה לכם ששמעתם שיר ברדיו, התרגשתם ורציתם להשיג אותו לעצמכם - אך לא ידעתם מה שם השיר או מי מבצע אותו. בדיוק בשביל זה קיימות עשרות אפליקציות מוזיקה שמנתחות את השיר ומזהות אותו על ידי שימוש במיקרופון שבמכשיר וטכנולוגיות זיהוי קולי מיוחדות ומורכבות.

שתי האפליקציות הידועות Shazam ו-SoundHound מבצעות את אותה הפעולה - אתם משמיעים להן את השיר שאתם מעוניינים לזהות באמצעות המיקרופון, והן מזהות אותו ומעבירות לכם מידע שימושי כגון אפשרות לרכישה, שיתוף ואפילו את המילים שלו.

אפליקציות SoundHound ו-Shazam (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
שומעים שיר שאוהבים וישר מוצאים אותו | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

Shazam כוללת ממשק בסיסי למדי, המאפשר להוסיף שירים לרשימת המודעפים, להאזין להם בשירותים כמו Spotify (החסום לשימוש מישראל) או Rdio או לרכוש אותם משירותים כמו גוגל מיוזיק (שגם הוא חסום מישראל אך ניתן לשימוש בדרכים עקיפות). ניתן גם לעקוב אחר האמן ולצפות במצעדים עולמיים של שירים פופולאריים. תמורת 21.90 שקל, ניתן לשדרג את האפליקציה לגרסה לא פרסומות.

אפליקציית SoundHound מזהה את השירים באותה הזריזות כמו שזאם, ומציעה להאזין להם בשירותים כמו פנדורה (החסום לישראל) ו-Rdio, או לרכוש אותם בשירות גוגל מיוזיק. כמובן שניתן גם לשתף את השירים, לצפות במילותיהם וולקבל מידע ותמונות של האמן. תכונה מעניינת אחרת היא "מפת המוזיקה שלי", שמציגה היכן הייתם כאשר זיהיתם באמצעותה שירים שונים. - תכונה שלא ברור לנו מה הצורך בה. תמורת 20.90 שקל ניתן לרכוש גרסת פרימיום ללא פרסומות ועם כמה תכונות נוספות.

להורדת Shazam: אנדרואידאייפון | Windows Phone

להורדת SoundHound: אנדרואיד | אייפון | Windows Phone

האזנה לשירים

אחרי שגילינו מה השיר אותו אנו רוצים והורדנו אותו למכשירנו, השלב הבא הוא להאזין לו.

אפליקציית PlayerPro עושה את מה שרוב אפליקציות המוזיקה עושות - מרכזת את כל המוזיקה שיש לכם במכשיר לקטגוריות השונות, מכינה פלייליסטים ועוד, אבל ב-PlayerPro יש הרבה יותר.

אפליקציית PlayerPro (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
החיסרון העיקרי של PlayerPro הוא המחיר העומד על כ-17 שקלים | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

יש לה אקוולייזר, מערכת שבעזרתה היא יודעת למשוך מהרשת את תמונת האמן והאלבום, הצגה של מילות השירים ועוד הרבה תכונות שרק נשאר לכם לגלות. החיסרון העיקרי שלה הוא המחיר, העומד על 14 שקלים.

Double Twist גם היא אפליקציה מצוינת לנגינת מוזיקה, עם ממשק נוח ועשיר מאוד, אקולייזר ואפשרות להשלמת תמונות אלבומים ואמנים. בגרסה בתשלום שלה אפשר גם להזרים מוזיקה באופן אלחוטי למערכות רמקולים תומכות AirPlay של אפל או DLNA.

להורדת PlayerPro: אנדרואיד | גרסת ניסיון חינמית ל-10 ימים

להורדת Double Twist: אנדרואיד

להאזין למוזיקה בכל מקום

אם יש לכם אוסף שירים גדול, ודאי תשמחו לדעת שלא צריך לבחור אילו מהם לקחת איתכם על הטלפון ועל אילו לוותר בדרכים. זאת בזכות שירותי ענן שיספקו לנו אחסון מקוון וגישה קלה ליותר שירים מכפי שהמכשיר יכול להכיל. כל אחת ממפתחות מערכות ההפעלה המרכזיות לסמארטפונים מציעה שירות סנכרון מוזיקה משלה, המגיע עם אפליקציית נגן ונפח אחסון מקוון הניתן להרחבה אם יש לכם אוסף ממש גדול.

כל מכשיר אייפון או אייפוד טאץ’ בעלי מערכת ה-iOS 5 מקבלים גישה ל-iCloud, שירות הענן של אפל המאפשר לגבות נתונים ובין היתר לאחסן שירים ברשת. כל שצריך לעשות במכשיר הוא להיכנס להגדרות ולהפעיל את ה-iCloud. ניתן לשדרג את השירות בתשלום סמלי ולקבל נפח אחסון ענק שיספיק גם לבעלי אוספי ענק.

גוגל מיוזיק, אפליקציה סלולרית (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
ה-Google Music מאפשר אחסון בחינם עד 20,000 שירים וגם שירים נוספים בחינם ובתשלום | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

בדומה לאפל, גוגל מציעה שירותי ענן המיועדים למוזיקה. Google Play Music יאפשר אחסון בחינם עד 20,000 שירים וגם שירים נוספים בחינם ובתשלום. לאחר שנקשור את המשתמש והסיסמה שלנו בגוגל, האפליקציה המותאמת למכשירי האנדרואיד השונים תציג את רשימת השירים שבענן לפי אמנים, אלבומים וקבצים, אם כי היא אינה מתמודדת טוב עם עברית. הרישום מתבצע לפני כן דרך האתר אך יש לציין כי הוא מוגבל רק לארה”ב, אבל יש דרכים לעקוף את זה. הורדת היישום למחשב תסנכרן את כל המוזיקה שהגדרנו מראש ישירות לשרתי גוגל, כך שאם ברשותכם אוסף גדול זה ייקח לא מעט זמן וצריך להתאזר בסבלנות.

להורדת גוגל מיוזיק: אנדרואיד (מגיעה מובנית בחלק מהמכשירים החדשים)

* הכתבה פורסמה במקור ב-08.03.2012 ועודכנה ב-18.10.2015.