אין תמונה
"צבע אדום - התרעות בזמן אמת". לא תמיד מגיעות בזמן

אלפי ישראלים התוודעו בימים האחרונים ל"צבע אדום - התראות בזמן אמת", אפליקציה לסלולר ותוסף לדפדפן כרום של גוגל, שמתריעים בפני נפילות טילים. האפליקציה החינמית נכתבה על ידי מפתחים עצמאיים ובמובן מסוים, הקדימה את אפליקציית iOref, שעליה עומלים בפיקוד העורף כבר יותר משנה וחצי, אך תהיה מבצעית רק בספטמבר הקרוב. נכון לעכשיו, המשתמשים מתלהבים מאפליקציית צבע אדום - והציון שלה בחנות האפליקציות הוא די חריג, 4.8 כוכבים מתוך 5.

אריק ויצמן (33) ממפתחי האפקליציה, מסביר כי "יצאנו עם זה רק לפני יומיים וכבר יש כ-6,000 התקנות. אנחנו סטארט־אפ בשם Tooleap, שמפתח פלטפורמה למובייל שבמרכזה בועה קופצת עם התראות - אבל התראה שמאפשרת ריבוי-משימות והמשך עבודה. אם אתה גולש בדפדפן או עונה לאימייל - אתה יכול להמשיך לעבוד ואם אתה לוחץ על הבועה נפתח לך עמוד בצד עם כל המידע. זה פתרון טוב יותר ועשיר יותר ממערכת ה-Push Notifications (התראות "דחיפה") הקיימת ואנחנו מוכרים את זה כתוכנה, למשל לאפליקציות של מסחר אלקטרוני, אתרי חדשות, כיישום מסך שני וכדומה".

מתי החלטתם לפתח את צבע אדום? "לפני כמה זמן שמתי לב שבבית אני לא שומע טוב את האזעקות. ראיתי שבאתר פיקוד העורף יש התראות, אבל בלי צלילים, ובכל מקרה אתה חייב להיות מול המחשב ולא יכול לקחת את זה אתך. למחרת הגעתי לעבודה, העליתי את הרעיון והתחלנו לעבוד על זה. לקח לנו 24 שעות וזה היה מוכן. את התוסף לכרום אני כתבתי לבד בבית.

"אנחנו דוגמים את המידע מאתר פיקוד העורף כל הזמן, וכך מייצרים התרעה. האפליקציה מבוססת מיקום ולמעשה אתה יכול להגדיר באילו אזורים לקבל התראה. אני הגדרתי את תל אביב ורמת גן - הבית והעבודה".

צבע אדום היא דוגמה לדרך שבה מפתחים עצמאיים משיגים לעתים את הגופים הגדולים בפיתוח פתרונות טכנולוגיים. מנגד, חשוב לציין שצבע אדום היא אפליקציה לא רשמית ולא ניתן להסתמך עליה - מדובר בפיתוח ראשוני ולעתים היא מתריעה באיחור, מה שעלול להתבטא בכניסה מאוחרת מדי למרחב מוגן. בפיקוד העורף לא מתלהבים מהאפליקציה, ומבהירים כי לא ניתן להתבסס עליה להתרעה בזמן אמת.

להורדת האפליקציה למכשירי אנדרואיד | להורדת התוסף לדפדפן כרום

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: