לאורי קליפר יש שני רישיונות חוקיים מטעם מדינת ישראל: מצד אחד רישיון נהיגה, ומצד שני רישיון לצריכה של גראס רפואי. אבל כיום, לפי החוק, כל עוד היא מנצלת את הרישיון השני אסור לה לנצל את הרישיון הראשון.

המריחואנה היא התרופה הכי טובה שנמצאה כדי להקל על תסמיני מחלת המעיים קרוהן, בה חולה קליפר. היא צורכת את החומר בעישון, באידוי ולעתים רחוקות בשמן - משום שהוא משפיע רק לאחר מספר שעות.

הבעיה היא שבכל פעם שקליפר מעשנת, אסור לה לנהוג 6 שעות לפי החוק - אך בפועל גם אם תנהג לאחר מכן תסתכן. זאת משום שאם שוטר שתופס אותה ישלח אותה לבדיקת דם - תימצא בדמה מריחואנה גם אם לא עישנה או צרכה אותה במשך חודש שלם. לכן, היא תלויה בטוב ליבם של השוטרים.

אפליקציה חדשה מסוגלת לכאורה לסייע לצרכני גראס רפואי לדעת אם הם כשירים לנהיגה או לא על ידי שורת מבחנים. האפליקציה כוללת מספר שלבים, שבהם המשתמש נדרש ללחוץ על צורות שמופיעות ונעלמות במקומות שונים על המסך, לספור צורות שמופיעות בזמן שהוא עושה פעולה אחרת או לעמוד על רגל אחת תוך כדי אחיזת המכשיר ביד שמעל אותה רגל.

נתנו לאורי לבצע את המבחן לפני ואחרי שעישנה - ולמרבה הפלא היא נמצאה מרוכזת ומהירה יותר דווקא לאחר העישון.

לדבריה, כפי שתרופות מסוימות מכירות בעלון השימוש אזהרה כי הן "עשויות להשפיע בנהיגה" אך משאירות זאת לשיקול הצרכן - כך יש להוסיף אזהרה לצרכני גראס רפואי ולהשאיר זאת לשיקול דעתם. "לא הגיוני שאדם שמקבל תרופה כל החיים לא יוכל לנהוג לעולם", היא אומרת.

משטרת ישראל מסרה בתגובה: "המשטרה מתנגדת להחרגה של סמים מפקודת התעבורה, כפי שהציע משרד הבריאות. ההשפעה הפיזיולוגית המשמעותית של נוטלי קנאביס על אופן נהיגתם - מצב שעלול להציב בסכנת חיים ממשית את הנהגים עצמם ואת יתר משתמשי הדרך. יודגש כי נהיגה תחת השפעת סמים היא מעשה מסוכן, פסול ובלתי אחראי, גם כשמדובר בקנאביס רפואי".