mako
פרסומת

ווטסאפ חוסמת משתמשים לצמיתות בגלל שם שבחרו לקבוצת הווטסאפ שלהם

משתמשים מתלוננים: שם הקבוצה הוחלף לשם ”חשוד” – וכל החברים בה נזרקו לכל החיים מהאפליקציה

אושרי אלקסלסי
Geektime
פורסם:
וואטסאפ
וואטסאפ | צילום: BigTunaOnline, ShutterStock
הקישור הועתק

האם שם של קבוצת ווטסאפ – מפוקפק ככל שיהיה – מספיק כדי להיענש בחומרה על ידי האפליקציה? לפחות על פי מספר משתמשים, התשובה היא כן.

המשתמשים מדווחים: כולם עפו מוואטסאפ, ואין דרך חזרה

מספר משתמשים באפליקציית המסרים המיידיים פנו לקהל הרחב ברדיט והתלוננו על כך שהם וכל חברי הקבוצה שבה היו חברים הועפו מהקבוצה ומוואטסאפ בעקבות שמות בעלי קונוטציה שלילית מאוד. לפחות שלושה משתמשים דיווחו כי הקבוצות שלהם, שנקראו “פורנוגרפיית ילדים” נמחקו – כמו כל החברים בה.

משתמש בשם Mowe11 סיפר כי הורחק לצמיתות מהאפליקציה אחרי שחבר בקבוצת סטודנטים שבה היה חבר שינה את שם הקבוצה ל”פורנוגרפיית ילדים” וכל הקבוצה נמחקה. “ניסינו ליצור קשר עם מחלקת התמיכה אבל כולנו קיבלנו תגובות אוטומטיות על כך שהפרנו את מדיניות האפליקציה”, כתב. הוא ערך את הפוסט וכתב כי לאחר שבוע – נפתח שוב חשבונו מחדש מבלי שעודכן על כך מראש.

משתמש נוסף ברדיט סיפר כי גם הקבוצה שלו זכתה לשם הנוראי במסגרת בדיחה – מה שהוביל לכך שכל המשתמשים נזרקו מהאפליקציה. משתמש בטוויטר הגיב לדיווח על הנושא וכתב כי גם הוא הועף מהאפליקציה בגלל אותו השם – שני המשתמשים כתבו כי הם מתכננים לפתוח מספר חדש כי בוואטסאפ לא שחררו את המשתמש שלהם.

על פי דיווחים, משתמש נוסף ברדיט דיווח על מחיקת קבוצה שבה היה חבר, שכללה 100 משתמשים, ומחיקת החשבונות שלהם באפליקציה – מבלי לספק הסבר. עם זאת, בדיווחים לא נכתב אם שם הקבוצה שלו היה זהה לאלו שזכו להרחקה בגלל שמדובר בדבר בלתי חוקי.

פרסומת

כל המשתמשים דיווחו כי פנו לשירות הלקוחות של וואטסאפ בנושא, אך זכו לתגובות אוטומטיות בלבד שבהן נאמר להם כי עברו על מדיניות השימוש של האפליקציה וכי לא יזכו לתגובה נוספת מצד החברה – מלבד המשתמש הראשון שמשתמשו הוחזר ללא סיבה נראית לעין.

עוד ב-GeekTime

באתר WABetaInfo, אחד האתרים המתמחים בחדשות בנוגע לווטסאפ, העלו את ההשערה כי ההרחקה לקבוצות משפיעה בעיקר על קבוצות ישנות, בעלות משתמשים רבים שבשם הקבוצה נמצאת מילה (או יותר) בעלי קונוטציה זדונית (ע”ע פורנוגרפיית ילדים). עוד כתבו בבלוג כי ייתכן שזו הדרך היחידה שיש לוואטסאפ לפקח על התוכן שבקבוצות, בהתחשב בעובדה שהשיחות בה מוצפנות מקצה לקצה, והחברה לא יכולה לכאורה לפקח על התוכן.