רוצים לשמוע סוד? הכירו את Secret, אפליקציה חדשה שהושקה לפני שבועות אחדים וכבר הוגדרה על ידי כלי תקשורת בחו"ל כהצלחה מסחררת וכ"אפליקציה שמשגעת את סיליקון וואלי". וכנראה בצדק.

האפליקציה, שמאפשרת לכל אחד לשתף מידע כלשהו (מומלץ שיהיה עסיסי מאוד), כבר חשפה שאוורנוט עומדת לעשות אקזיט ("אני עובד באוורנוט ועומדים לרכוש אותנו"), שמנכ"ל פאת' מאמלל את עובדיו ("אני עובד בפאת' ואנחנו אומללים. המנכ"ל חושב שהוא סטיב ג'ובס") ושמישהו התחמק מרצח בגלל שאף אחד לא שם לב שהאיש נרצח.

אפליקציית סיקרט (צילום: Secret)
רוצה לשמוע סוד? סיקרט | צילום: Secret

 

הסיבה להצלחה המסחררת של סיקרט, היא לא רק בגלל הפוסטים הצהבהבים שמופיעים בה (שאמינותם מוטלת בספק, אבל לא מופרכת לחלוטין), אלא גם כי רבים מנסים לגלות מי מחבריהם עומד מאחורי הסטטוסים המסתוריים שמופיעים בה.

האנונימיות מובטחת

אחרי רשתות חברתיות כמו פייסבוק, בהן רוב האנשים משתמשים בשמם ותמונותיהם, ורשתות חברתיות כמו טוויטר, בהן ניתן לבחור בשמכם האמיתי או להמציא כינוי (או שניהם), מגיעה "סוד" ומשנה את כללי המשחק.

NEXTER כל הזמן בפייסבוק

כמו בפייסבוק, טוויטר ויתר הרשתות החברתיות, גם ב-Secret אתם יכולים לצרף ולעקוב אחרי החברים שלכם, למשל אלו המופיעים בספר הטלפונים של הסלולרי. אבל מאותו רגע היא תשמור על הזהות המסתורית שלכם וגם שלהם. כל סטטוס – "סוד" - שתעלו לא יהיה חתום בשמכם (אלא אם תרצו שכן), ואף אחד לא ידע מי עומד מאחוריו. החשאיות הזו כאמור, הובילה אנשים לכתוב את כל אשר על ליבם, באופן חושפני ובלי לצנזר – מהסקס שעשו אתמול בלילה, דרך מה הם באמת חושבים על הבוס ועד לחשוף שהשתמשו בסמים קשים. ככל שהסוד חושפני יותר, מעניקים לו החברים האנונימיים יותר "לבבות" מה שמעודד חשיפות נוספות.

להשמיץ, לקלל ולהוציא מהארון

וזה גם החלק המטריד שבסיקרט - שרבים מהסודות שרואים באפליקציה מגיעים מחברים. אבל אין שום דבר חוקית לדעת מי מהם כתב את הדברים, גם אם הוא כתב אותם עליכם. ברחבי האינטרנט כבר עולה החשש שהאפליקציה תהפוך לשדה של בריונות רשת, בה כל אחד יוכל להשמיץ את האחר, לקלל, לחשוף סודות או להוציא אנשים מהארון. אם יש לכם סודות להסתיר, יכול להיות שתמצאו את כל החוויה הזו כמטרידה. אפליקציה דומה בשם Postsecret ("לפרסם סוד") כבר נסגרה על ידי יוצריה לפני כשנתיים בשל התוכן הפוגעני ששיתפו החברים בה.

כפיתרון נוקטים יוצרי האפליקציה באמצעים רבים כדי לשמור על חשאיות המשתמשים. כך למשל היא לא תראה לכם סודות של אחרים עד שיהיו לכם לכל הפחות שלושה חברים במערכת, ולאחר מכן היא תציג את הסודות של החברים בסדר אקראי כך שלא תדעו מי מהם כתב אותם.

אגב סיקרט לא לבד, ואפילקציית Whisper (שכוללת גם בלוג וידויים) הפופולרית כוללת ווידויים נועזים לא פחות.

נכון לעכשיו Secret אינה זמינה בישראל, אבל אם בוער בכם לשתף סוד, תוכלו להשתמש חשבון אייטיונס אמריקאי כדי להוריד אותה (כך תעשו את זה), או  לעשות זאת ב- Whisper, הדומה לה. נזכיר כי הפיתרון הכי פשוט הוא להשתמש בשיטת ה"מפה לאוזן" של פעם.

והנה כמה וידויים וסודות שמצאנו: